Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
HEMŞİRELİK Hemşirelik programında;  toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde,  tıbbın gerektirdiği.
DR. BEKİR SIDDIK MÜFTÜLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
ÇEVRE VE SAĞLIK DERNEĞİ SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ EĞİTİMİ 2.
YAŞLI BAKIMI DERYA ÖREN.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
BATMAN ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
ALAN SEÇİMİ.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
TOKİ ATAKENT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
Nereye,Nasıl Gidebilirim?
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Hangi Liselere Gidebilirim?
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2 YILLIK BÖLÜMLERE GİRİŞLERDE YAPILACAK UYGULAMA
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
SINAVSIZ GEÇİŞ PDR FATMA DEKİŞ.
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Hazırlayan: Beyşehir rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüğü
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

Atatürk Diyor Ki: “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir milleti köleliğe ve yoksulluğa terk eder”

TARİHÇE Okulumuz 1990 yılında Akyurt Sağlık Meslek Lisesi adı ile Sağlık Bakanlığına bağlı olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulun ilk açıldığı dönemde Hemşirelik bölümüne 20 öğrenci alınarak eğitim ve öğretime başlanmıştır. Daha sonra ki öğretim yıllarında ise Tıbbı Sekreterlik ve Acil Tıbbi Teknisyenliği bölümleri açılmıştır. Okulun adı 2000 yılında Prof. Dr. Nusret Fişek Sağlık Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 2010 – 2011 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere kademeli olarak Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. Halen Hemşirelik ve Acil Sağlık Hizmetleri alanlarında öğretime devam etmektedir.

OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuzda 226 öğrenci mevcut olup, 7 adet derslik bulunmaktadır. Bu dersliklerin ikisinde 9. sınıflar, ikisinde 10. sınıflar, ikisinde 11. sınıflar ile 12. sınıflar dönüşümlü olarak öğretimlerini sürdürmektedir. Okulumuzda öğretime devam edilen programların özelliğine göre her branşta yeteri sayıda öğretmen bulunmaktadır.

ÖĞRETİM PROGRAMLARI Okulumuzda sağlık meslek lisesi öğretim programları gereği diğer ortaöğretim kurumlarından farklı olarak 9.sınıftan geçerli olmak üzere meslek dersleri de verilmektedir. Anadolu lisesi öğretim programlarında görülen ve YGS sınavı öğrencilerin sorumlu tutulduğu branş dersleri; (Dil ve Anlatım, Tarih, Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Coğrafya,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) haftanın belirli saatlerinde öğrencilere verilmektedir. Okulumuz öğrencileri; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 11 ve 12. sınıflarda haftada 3 gün çeşitli hastanelerde mesleki eğitim uygulaması yapmaktadır. Söz konusu öğrenciler programlarında gösterilen diğer dersleri almak üzere 2 gün okulda öğretime devam etmektedir.

Sağlık meslek liselerinde öğrencilerine 9 uncu sınıftan başlamak üzere ortak derslerle birlikte meslek dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilir. Hemşirelik alanı 11 inci sınıf ve 12 inci sınıf öğrencileri ders kesimlerinden sonra 288 saat Yaz Uygulaması yapmak zorundadır.  Acil Sağlık Hizmetleri Alanı Acil Tıp Teknisyenliği dalı 11.sınıf öğrencileri ders kesiminden sonra 160 saat Yaz Uygulaması yapmak zorundadır.

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE ÖĞRETİME DEVAM EDİLEN MESLEK ALANLARI Acil Sağlık Hizmetleri Alanı Anestezi ve Reanimasyon Alanı Çevre Sağlığı Alanı Diş Protez Alanı Hemşirelik Alanı Ortopedik Protez ve Ortez Alanı Radyoloji Alanı Sağlık Hizmetleri Sekreterliği Alanı Tıbbi Laboratuvar Alanı Okulumuzda Acil Sağlık Hizmetleri Alanı ile Hemşirelik Alanında öğretime devam edilmektedir.

2012-2013 ÖĞRETİM YILI MEZUNLARININ YÜKSEKÖĞRENİM BAŞARILARI Mezun Öğrenci Sayısı: 52 Yükseköğretime Başvuran Öğrenci Sayısı: 51 Lisans (4 Yıllık) Programlarına Yerleşen Öğrenci Sayısı: 9 Ön Lisans (2 Yıllık) Programlarına Yerleşen Öğrenci Sayısı: 16 Açıköğretim Lisans ve Ön Lisans Programlarına Yerleşen Öğrenci Sayısı: 4 Üniversite yerleşme oranımız : %56 dır.

Okulumuzda öğrencilerin Bilgi ve İletişim derslerini gördükleri Bilişim Teknolojisi sınıfı ile uygulamalı meslek derslerini gördükleri bir Laboratuvar bulunmakta olup, bu laboratuvarda öğrencilerimiz için gerekli eğitim maketleri ve eğitim posterleri bulunmaktadır. Bu eğitim maketleri ve posterler uygulamalı meslek derslerinde ilgili alan öğretmenleri tarafından gösterilerek öğrencilere mesleki bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINIFI

TEKNİK LABORATUVAR

İSKELET SİSTEMİ MAKETİ

ASPİRASYON CİHAZI

HASTA BAKIM ARABASI

ANATOMİ VE FİZYOLOJİ EĞİTİM MAKETLERİ

HASTA BAKIM SİMİLATÖRÜ

Sınıflarımızda öğretmenlerimizin sunularını öğrencilere çok rahatlıkla sunabilecekleri projeksiyon cihazları ile dersin işleyişini kolaylaştıran bilgisayarlar mevcuttur. Bunun yanı sıra tüm öğrencilerimiz bilişim sınıfımızdan rahatlıkla faydalanabilmektedir.

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİNE GİRİŞ ŞARTLARI Merkezi Sistem Ortak Sınavları sonunda açıklanan "Ortaöğretime Yerleştirme Puanı" (OYP) ile "Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) kapsamında hazırlanan Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu esaslarına göre doğrudan öğrenci alınır. 2013/2014 öğretim yılında okulumuz taban puanı hemşirelik Alanı için 355,178 Acil Sağlık Hizmetleri Alanı 348,693 puandır.

ATANMA KOŞULLARI Sağlık meslek lisesinden mezun olanlar, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavından) alacakları puana ve tercihlerine göre Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlara atanırlar.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Mezunlar ; üniversite bünyesinde bulunan hastanelerde, Devlet hastanelerinde, Dispanserlerde, Özel sağlık kurumlarında, çeşitli kurumların bünyesinde bulunan sağlık birimleri ve kreşlerde. Aile sağlığı ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görev yaparlar. Komuta Kontrol Merkezi ve İstasyonlar Meslekte işsiz kalma durumu hemen hemen yok denecek kadar azdır. Sağlık alanında en çok fazla ihtiyaç duyulan meslek elemanıdır.

YÜKSEKÖĞRETİM İMKANLARI

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEKLERİ ÖN LİSANS PROGRAMLARI HEMŞİRELİK Diyaliz Elektronörofizyoloji Engelli bakım ve rehabilitasyonu Evde Hasta Bakımı Fizyoterapi İlk ve acil yardım İş ve uğraş terapisi Laborant ve veterinerlik Laboratuvar Teknolojisi Patoloji laboratuar teknikleri Perfüzyon teknikerliği Sağlık kurumları işletmeciliği Tıbbi Laboratuvar teknikleri Tıbbi tanıtım ve pazarlama Yaşlı Bakımı ACİl SAĞLIK HİZMETLERİ Acil durum ve afet yönetimi Ameliyathane hizmetleri Elektronörofizyoloji İlk ve acil yardım İş sağlığı ve güvenliği İş ve uğraş terapisi İş sağlığı ve İş güvenliği Otopsi Yardımcılığı Perfüzyon teknikerliği Sağlık kurumları işletmeciliği Sivil savunma ve itfaiyecilik Tıbbi tanıtım ve pazarlama

YGS PUANI VE OKULUN VERECEĞİ EK PUANLA GİRİLEBİLECEK 4 YILLIK LİSANS PROGRAMLARI HEMŞİRELİK ALANI ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ ALANI Hemşirelik (meslek yüksek okulu ygs 2 puanı ile) Ebelik (meslek yüksek okulu ygs 2 puanı ile) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sağlık Yönetimi Sağlık kurumları işletmeciliği Acil Yardım ve Afet Yönetimi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sağlık Yönetimi Sağlık kurumları işletmeciliği

ETKİNLİKLERİMİZ

A.B Projesi Öncesi Veda Ziyareti

A.B Projesi

Huzurevi Ziyareti

Huzurevi Ziyareti

10 KASIM OROTORTO ÇALIŞMASI

10 KASIM OROTORTO ÇALIŞMASI

AŞURE GÜNÜ

AŞURE GÜNÜ

ANKARA TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU KONSERİ

Okulca Ağaç Dikiyoruz

Okulca Ağaç Dikiyoruz

YIL SONU

YIL SONU

Mezuniyet Törenimiz

Bayrak ve Flama Devir Teslim Töreni

AKYURT PROF. DR. NUSRET FİŞEK ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ AİLESİ