T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
INTERNET ve AĞLAR.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Elektronik Posta E-posta /
İnternet Uygulamaları
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Eğitim Portalinin Adresi:
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
E-Posta Nedir?.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
E-Posta Hesapları.
SODES BİS SİSTEMİ.
5. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Muhtar Bilgi Sistemi.
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
E-POSTA KULLANIMI Resmi e-posta iş ve işlemleri
EBYS KULLANIMI.
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-İrsaliye İrsaliye Dosyası GÖNDERME (UPLOAD) Ekranı Kullanım Kılavuzu
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
INTERNET nedir? Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Neden Bilişim
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji insanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin etkin bir parçası olarak da tanımlanabilmektedir.

BÜRO OTOMASYONU Yöneticilerin, uzmanların, memurların ve sekreterlerin kısaca büro ortamında çalışan kişilerin bürolardaki faaliyetlerinin verimliliğini arttırmak amacı ile bilgi işlem sistemlerine bağlı iş istasyonlarını kullanmalarına “büro otomasyonu” denir.

BÜRO OTOMASYONU Gelişen teknolojik şartlardan etkilenen üst düzey yöneticilerin, ihtiyaç duydukları doküman ve bilgilere en kısa zamanda ve en kolay yoldan erişme arzuları, teknolojik faaliyetlerin bürolara girmesini zorunlu kılmıştır. Gerek iletişim gerekse bilgi teknolojilerinin her geçen yıl ikiye katlanarak büyümesi örgütlerin bu teknolojiden istifade etme ihtiyacını doğurmuş ve böylelikle “otomasyon” kavramı gündeme gelmiştir.

BÜRLARDA KULLANDIĞIMIZ BAŞLICA TEKNOLOJİK CİHAZLAR  Bilgisayarlar  Telefonlar  Yazıcılar  Tarayıcılar  Fotokopi Makineleri  Faks Makineleri  Evrak İmha Makineleri  Para Sayma Makineleri  Projeksiyon Cihazları

Bilgisayar ağlarının oluşturulma nedenlerinden biri, kişilerin bir yerden diğerine (hızlı ve güvenli bir şekilde) elektronik ortamda mektup gönderme ve haberleşme isteğidir. E-posta ( , elektronik posta), bu amaçla kullanılan servislere verilen genel addır. E-posta, başlangıçta sadece düz yazı mesajlar göndermek amacıyla geliştirilmişken 1995'li yıllardan sonra geliştirilen tekniklerle e-posta içinde resim, ses, video, html dokümanları, çalışabilir program vb. kullanımı mümkün hâle gelmiştir. E-Posta ( )

E-posta adresleri genellikle web sitelerinin adresleri ile karıştırılmakta ve bu nedenle çeşitli iletişim problemleri çıkmaktadır bir web sayfasının adresi iken aynı sitenin e-posta adresi Bir e-posta adresinin yapısına bakacak olursak: Kullanıcı adı Kuruluşun adı domain adı Ülke Kodu İ N F MEB. GOV. TR şeklindedir. E-Posta ( )

E-posta iki farklı yol ile kullanılabilir bunlardan ilki bilgisayarınıza kurulu bir program yardımı ile, ikincisi ise web tabanlı E-posta hizmeti veren web siteleri ile. Bu iki yöntemde de ara yüzler tamamıyla aynıdır. Size gönderilen postaların toplandığı bir Gelen Kutusu, gönderdiğiniz postaların arşivlendiği Gönderilenler Kutusu, sildiğiniz postaların bulunduğu bir Silinenler Kutusu ve yeni posta göndermeniz için bir buton mevcuttur. E-Posta ( ) Kullanımı

E-Posta göndermek ve almak için öncelikle posta hizmeti aldığımız sağlayıcının giriş sayfasından Kullanıcı Adımız ve Şifremiz ile giriş yapmamız gerekmektedir. Örnek olarak G-Mail Kullanacağız. E-Posta ( ) Kullanımı Kullanıcı Adı Şifre Giriş

Oturum aç düğmesine bastıktan sonra Web Mail ara yüzü açılacaktır. E-Posta ( ) Kullanımı Gelen Postalarınız Burayı kullanarak size gelen e-postaları okuyabilir, gereksizleri silebilir yeni e posta gönderebilirsiniz.

E-Posta ( ) Kullanımı Siz bir E-Posta göndermek istiyorsanız E-POSTA YAZ butonuna tıklayarak yeni ileti penceresinin açılmasını bekleyiniz.

E-Posta ( ) Kullanımı Açılan pencerede (1)Alıcı kısmına postayı göndereceğiniz kişinin adresini, (2)Konu kısmına postanızın konusunu ve (3)mesaj kısmına da mesajınızı yazarak Gönder butonuna basmanız yeterli olacaktır

E-Posta ( ) Kullanımı E-Postanızı göndermeden önce içeriğine bilgisayarınızda daha önceden kayıtlı herhangi bir nesneyi ( Resim, Belge, Ses vb.) Ataç yardımı ile ekleyebilirsiniz.

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler….. Teşekkürler…..