09.10.20061 FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Yard. Doç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILCI İLAÇ KULLANIMI BURDUR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

HASTAYA ULAŞANA DEK BİR İLACIN YOLCULUĞU
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
A. Betül Oktay Elif Edoğan Zeliha Çetin
Meriç Belediyeler Birliği
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
TÜRKİYE’DE BİR İÇ HASTALIKLARI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’NDE (YBÜ) AKUT RESPİRATUAR DİSTRES SENDROMU (ARDS) İLE İZLENEN HASTALARIN GENEL ÖZELLİKLERİ VE BU HASTALARDA.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
 Sık görülen,  Morbidite ve mortalitesi yüksek olan,  Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen,  Büyük ekonomik yük getiren,  Farkındalığı ve erken tanısı.
4 Adet İnteraktif Modüler Derslik 1 Adet Merkez Laboratuvarı
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
NEFROLOJİDE KLİNİK ECZACININ ROLÜ
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM; AKILCI İLAÇ KULLANIMI Doç. Dr. Hanefi Özbek
Ekim 15, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, Sorunların kendileri Cevaplar De ğ ildir..
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
May 1, 2006© Copyright M.Tınaz Titiz, AKSARAY UMUT HASTANESİ ÖĞRENME MERKEZİ (ÖMer) Her kurumun -her ne amacı olursa olsun- en temeldeki işlevi “öğrenmek”tir.
Yrd. Doç. Dr. Yaprak Gürsoy İstanbul Bilgi Üniversitesi,
*Hülya ÖZKAN **Yasemin AKBAL ERGÜN
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Uygulama Ekibi:Antibiyotik Kontrol Ekibi
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
Aile Hekimliğinin Tarihçesi
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
PUSULA Güçlü Etik Değerler Geliştirmek Semra Baysan Merck Sharp & Dohme Dış İlişkiler Direktörü 18 Ekim 2001.
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
SQL SERVER Giriş A. Betül Oktay Ayşe Betül Oktay 2006.
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr.
Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi Dokuz Eylül Üniversitesi Deneyimi.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
B İ N İ C İ L İ K TOPLULU Ğ U HACETTEPE ÜN İ VERS İ TES İ.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
Uluslarası Katılımlı 1. Ulusal Aile Hekimliği Günleri
Prof. Dr. Meral Özgüç 3 Mart 2015.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
27 Ağustos 2015, SAÜ Senato European University Association (EUA) Institutional Evaluation Programme (IEP)
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI VIII.Zonguldak Oftalmoloji Kursu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI
Türkiye Sağlık İnsangücü (13) SKY 204. Epidemiyoloji Dersi
Farmakovijilans Sorumlusu
Sunum transkripti:

FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Yard. Doç. Dr. Selen YEĞENOĞLU HÜEF Eczacılık İşIetmeciliği ABD 9 Ekim 2006

Ufak Bir Tarihçe (1) Evelyn Schaafsma (Pharm. D.) ve Selen Yeğenoğlu (PhD) ilk tanışma, 12. Uluslararası Sosyal Eczacılık çalıştayı (2000) Mesleki bilgilerin paylaşımı, Hollanda’daki etnik topluluklar, ‘director of the science shop on medicines’

İlk Ortak Proje Fikri Ramazan’da İlaç Kullanımı Ramazan’da birinci kuşak Tűrk/Faslı Diyabet hastalarında ilaç uyunçsuzluğu probleminin tespiti ve nedenleri ’te karşılıklı űlke ziyaretleri ve ilk verilerin toplanması

Ramazan’da İlaç Kullanımı Materyal ve Metod Yarı yapılandırılmıs soru formu ile kalitatif araştırma tekniklerinin yanısıra kantitatif araştırma teknikleri Hastalar, eczacılar, eczane teknisyenleri, hemşireler ve hekimler

Ramazan’da İlaç Kullanımı Materyal ve Metod Kartopu tekniği Tűrkiye’deki araştırma bőlgeleri: Ankara Kulu *** İstanbul

Ramazan’da İlaç Kullanımı Bulgular: Hastaların davranış ve dűşűnceleri farklı Sağlık personelinin genel olarak bakış açısı aynı Ramazan’da ilaç kullanımı űzerine etki eden pek çok faktőr var (psikolojik, sosyal, dini ve tibbi)

Ramazan’da İlaç Kullanımı Bulgular: Herkesin kendine őzel bir tecrűbesi var. Araştırma kapsamında gőrűşűlen herkes birbirine faydalı olabilir. Hastaya őzel bireyselleştirilmiş bilgi çok őnemli İlaç uyuncunu artırmada hekim, eczacı, hemşire, eczane teknisyeni ve din adamları (imamlar vb. gibi) rol oynamaktadır.

Ramazan’da İlaç Kullanımı Araştırma eş zamanlarda Hollanda ve Tűrkiye’de halen sűrmektedir. Araştırma yűrűtűcűleri toplumun her kesiminden gelecek őnerilere her zaman açıktır.

Ufak Bir Tarihçe (2) Evelyn Schaafsma (Pharm. D.) Tűrkiye’ye ilk gelişinde Caspar de Bok (Utrecht Űniv. Biyoloji SS direktőrű ve Henk Mulder (Groningen Űniv. Kimya SS direktőrű) tarafından hazırlanmakta olan TRAMS projesine katılım teklifini getirmiştir.

Ufak Bir Tarihçe (3) AB FP 6 TRAMS projesi teklifi 2004 yılında yapılmış resmi olarak 2005 Mayıs ayında en son onay gelmiştir. Ramazan’da İlaç Kullanımı Hacettepe Űniversitesi ‘Sağlıklı Yaşamı Destekleme Bilim Ofisi’nin ilk projesidir.

TEŞEKKŰRLERÍMLE Siz değerli dinleyiciler Rektőrűműz, rektőr yardımcılarımız, dekanlarımız, anabilim dalı başkanlarımız, Erdal Bey, Mehmet Ali Ersan Bey, ekip arkadaşlarım ve Evelyn Schaafsma’ya …