Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 2 DEA Süreci – Önerilen Yönetmelik ve Rehber.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 8 Temel DEA kavramları ve yöntemleri (Etkileri.
Advertisements

AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları İçin DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 Hükümet ve Kamu Kurumları için DEA Danışma Süreci.
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
“Genel DEA Eğitimi” 6–8 Temmuz 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 9 Örnek Çalışmaya Cevaplar.
Rekabet Politikası ve Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi KURUMSAL VE HUKUKİ ÇERÇEVE Yrd.Doç.Dr. Gamze ÖZ G.Öz/TOBB/RK/WB.
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi Nisan 2010, Türkiye.
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
İleri Düzey Eğitim Başbakanlık Çalışma Grubu Mart-2010.
Kamu Kurumlarında e-imza’nın Kullanım Alanları E-imza Kullanımının Yaygınlaştırılması Güvenli e-imza Kullanımı Kâmuran YÜCEL T.C. Başbakanlık Bilgi İşlem.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
5. GÜN Değerlendirme ve İzleme Süreci Örnekleri  1)Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı sektöründe yapılan değerlendirmeler ve hesap verebilirlik arasındaki.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Düzenleyici Etki Analizi (DEA) ve Sivil Toplum Regulatory Impact Assessment and Civil Society Dr. Esra LaGro, DEA Danışmanı ve Türkiye Kurumsal Yönetim.
“Analitik Araçlar ve Veri Toplama” Çalıştayı 15 Temmuz 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Roman Ladus Oturum 1 Etkilerin Tanımlanması.
Kamuda e-Belge Çalışmaları
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 DEA’lerin İncelenmesi Problem Tanımı ve Amaçlar.
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Düzenleyici Etki Analizi’nin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 AB’de DEA Hazırlayan: Lydia Jørgensen, Üst Düzey.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 DEA’nin Kalitesinin Sağlanması.
® International Accounting Standards Committee Foundation December World Bank—Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Uluslararası.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
TEST HAZIRLAMA SÜRECİ.
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 7 Geleneksel Düzenleme Alternatiflerin Değerlendirilmesi.
Problem Çözme Becerileri
KESİN HESAP.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
“AB’ye Uyum Sürecinde DEA” 4 Haziran 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 AB’ye Uyum Sürecinde DEA’nin Önemi ve Benimsenen DEA Yaklaşımı.
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğitimcilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 5 Problemin Tanımlanması ve Mevcut Durumun.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Düzenleyici Etki Analizi’nin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
“Analitik Araçlar ve Veri Toplama” Çalıştayı 15 Temmuz 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Örnek Çalışma – Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Pilot DEA.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması Mart Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim.
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
EPİDEMİYOLOJİK ARAŞTIRMA PLANLANMASI
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
Eğitim ve Hukuk.
BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ. BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
BAKANLIK UYGULAMALARI VE MEVZUAT
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
“e-fatura”
3- Projenin Başlatılması
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 2 DEA Süreci – Önerilen Yönetmelik ve Rehber

Mevzuat Hazırlama Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e önerilen değişikliklerin açıklanması ve tartışılması Başbakanlık Genelgesinin Ekinde yeralan Düzenleyici Etki Analizi Rehberine önerilen değişikliklerin açıklanması ve tartışılması Amaçlar

DEA Tanımı İyi Düzenleme Esasları DEA’nin kapsamının genişletilmesi Yönetmelik’in Gözden Geçirilmesi - Genel Öneriler

DEA Aşamaları –“Analizin orantılı bir seviyede olması” –Ön DEA ve Tam DEA –Eşik Kriteri: Oluşabilecek etkiler ne kadar önemli? Bu girişim, siyasi olarak ne kadar önemli veya hassas bir konudur? Bu öneriden kaç kişi veya iş yeri etkilenecektir? Başbakanlık daha detaylı analiz isteyebilir Düzenleyici, yapılacak düzenleme eşiğin altında kalmasına rağmen isterse Tam DEA hazırlayabilir Yönetmelik’in Gözden Geçirilmesi – DEA hakkındaki Madde

DEA Kurumsal Çerçeve ve Süreç –Merkezi Birim(ler) –DEA Süreci Sürecin başlatılması Ön ve Tam DEA Zorunlu yazılı danışma (Danışma Formu ile) Zorunlu halka açık danışma (Danışma Formu ile) Merkezi DEA Birim(ler)i tarafından inceleme Yönetmelik’in Gözden Geçirilmesi – DEA hakkındaki Madde

Yönetmelik Gözden Geçirilmesi – DEA Süreci

Ön DEA bileşenleri –Başlık –Problem Tanımı –Hedeflerin belirlenmesi –Opsiyonların tanımlanması –Opsiyonların karşılaştırılması –Uygulama ve Denetim –Öneriler –Önerilen düzenlemenin eşik kriterinin altında nasıl kaldığının açıklanması Yönetmelik’in Gözden Geçirilmesi – DEA hakkındaki Madde

Tam DEA bileşenleri: –Başlık –Yönetici Özet –Problem Tanımı –Hedeflerin belirlenmesi –Opsiyonların tanımlanması –Etkilerin Analizi –Opsiyonların karşılaştırılması –Veri Toplama ve Danışma –Uygulama ve Denetim –Özet ve Öneriler Yönetmelik’in Gözden Geçirilmesi – DEA hakkındaki Madde

Başbakanlık Genelgesi ekindeki DEA Rehberi DEA Elkitabı Rehberin Gözden Geçirilmesi

Giriş DEA Süreci Ön ve Tam DEA’ların kullanılması DEA Bileşenleri DEA Belgesi – Örnekler Başbakanlık Genelgesi ekindeki DEA Rehberi

Benzer yapıda, daha detaylı Faydalı link’ler DEA’nin planlanması konusunda tavsiyeler Her bir DEA bileşenine ait örnekler DEA Elkitabı