1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
Advertisements

“Sen ne iş yapıyorsun?” Professions talebe U4  .
Everyday objects ● Possession
DUYU ORGANLARIMIZ
DUYU ORGANLARIMIZ.
DUYU ORGANLARIMIZ HAZIRLAYAN : HALİL PEHLEVAN
Gerekli olduğunda insanlara ulaşın Yer Uzantıları Reach prospective customers at important moment with location extensions. Location Extentions.
To Be / Nationalities Ek fiil / Uyruklar
Alakalı müşterileri hedefleyin. Google ile Yeniden Pazarlama Remarketing with Google. Target customers who are already showing interest in your business.
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
THE PRESENT PERFECT TENSE
TEST – 1.
RELATIVE CLAUSES YASEMİN TURAN ( B ) ELT 1.
DUYU ORGANLARIMI KULLANIYORUM.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Past tense ● Time expressions
DUYU ORGANLARIMIZ Duyu organlarımızı bulmama yardımcı olur musunuz?
DERS: Hayat Bilgisi KONU: Duyu Organlarımız SINIF: 3. Sınıf
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
A-hekim.tv Survey via web site. 2 Contribution of a-hekim.tv %88 of the total physicians declared that a-hekim.tv helps to improve their scientific knowledge.
INQUIRY FROM A B2B SITE Dear Sir/Madam We are writing to enquire about your sunflower oil. Please send us your product specification and price. Best Regards.
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri.
Strategy and Branding: Putting a Face on a Product © 2013 SAGE Publications, Inc.
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
İNGİLİZCE MAKING SUGGESTIONS
Tek Sabıkam My Only Crime Poem : Nilufer DURSUN Translated by : Can AKIN.
İNGİLİZCE WANT, WOULD LIKE
SMELL TH İ NK SEE FEEL CONS İ DER TASTE APPEAR EXPECT.
 Let’s go for a walk. ( Hadi yürüyüşe çıkalım.)  Let’s drink coffee. (Hadi kahve içelim.)
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
Duymak. duymak görmek koklamak tatmak dokunmak.
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama,
1. 2 Tanım: A ğzımızda bulunan, yediklerimizin tadını almamıza yarayan duyu organımıza Dil denir. Dil ayrıca konuşurken doğru sesleri çıkarmamıza yarar.
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek.
MUSIC FOR COMENIUS BROTHER HOOD NEVER ENDS BROTHERHOOD NEVER ENDS…. *We are not going to give up yet *It's time for us to make our move *We fed up with.
Near future (be going to)
Türkçe İngilizce Mistik Şiirler Turkish English Mystical Poems Müzikli slâyt Slideshow with music Hele Bir Düşün Think Above All Written By: Can Akın.
GREETING MANNERS AND POLITE WORDS EMLAK KREDİ BANKASI İLKÖĞRETİM OKULU İstanbul(Bakırköy) SELAMLAMA VE KİBAR SÖZLER.
WATER PATTY ingredients:.8 water glass flour, 5 eggs, 1 tea spoons salt, some warm water, half a pound of cheese, half a bunch parsley, Oil How To Make.
Students social life and join the social clubs. BARIŞ KILIÇ - EGE DÖVENCİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ
On-farm Biosecurity Çiftlikte biyogüvenlik.
DUYU ORGANLARIMIZ BALKAN DORUK UZUNER 3/A SINIFI ERYAMAN
Translated by : Can AKIN
Poem: Can AKIN Translated by: Nilufer DURSUN
DUYU ORGANLARIMIZ HAZIRLAYAN : HALİL PEHLEVAN.
Ac POWER ANALYSIS Part III..
Chapter 9 – Income statements and balance sheet
Future: I will/shall & I am going to. Structure: Subject+will/shall+verb(base form)+object.
tomorrow soon next week / year in five minutes/ in two hours later today I'll go to the market tomorrow. Don’t worry. He will be here soon. There.
Organizational Communication
L A R V A L R I C E AD:ZEYNEP SOYAD:BULUT. YOU NEED: 400G RICE SPICE 20G LARVAL MEAT SAUCE.

Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
AIR QUALITY ASSESSMENT IN TURKEY
Present Continuous Tense
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
DREAMHOUSE DREAM HOUSE DREAM……… YOU CAN TOUCH IF YOU DREAM……… by TLG by TLG.
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Present Continuous Tense
ELİF SU KÜÇÜKKAVRUK. plants When you touch this plant, it can be like the photograph. When you let go, it becomes normal.
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Sunum transkripti:

1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010

2 TadımNedir? WHAT IS TASTING?

3 Zeytinya ğ ını neden tadıyoruz? WHY DO WE TASTE OLIVE OIL? Zeytinya ğ ını sınıflandırmak için. TO CLASSIFY OLIVE OIL. Kalitesini geliştirmek için. TO IMPROVE PRODUCT QUALITY. Üretim hatalarını tesbit etmek için. TO CATCH PRODUCTION ERRORS. Tüketici bilincini/farkındalı ğ ını artırmak için. TO INCREASE CONSUMER CONSCIOUSNESS.

4 Duyularımızla… WITH OUR SENSES… Zeytinya ğ ını nasıl tadıyoruz? HOW DO WE TASTE OLIVE OIL?

5 Peki hangi duyularımızla? WHICH SENSES DO WE USE FOR OLIVE OIL TASTING?... 5DuyuSenses Görme Sight İşitme Hearing Tat Taste Dokunma Touch Koku Smell

6 Koku SMELL (OLFACTION) Tat TASTE (SAVOUR) Dokunma TOUCH (TACT) Tadım yaparken kullandı ğ ımız duyularımız; THE SENSES WE USE FOR TESTING ARE: 5DuyuSenses Görme Sight İşitme Hearing Tat Taste Dokunma Touch Koku Smell

7 Koku OLFACTION

8 Koklama Performansı PERFORMANCE OF THE NOSE

9

10 Dilin Tat Bölgeleri AREAS OF THE TONGUE Ekşi SOUR Acı BITTER Tuzlu SALTY Tatlı SWEET Tuzlu SALTY Ekşi SOUR

11

12

13 Isıtma Heating Koklama Smelling Kusur Yoksa Clean Tadım Tasting Pozitif Özellikler ve Yoğunlukları Positive Attributes&It’s Density Kusur Varsa Defective Tadım Tasting Negatif Özellikler ve Yoğunlukları Negative Attributes&It’s Density Tadım İ şlemi TASTING PROCESS

14 Pozitif ve Negatif Özellikler THE ATTRIBUTES OF OLIVE OIL Meyvemsi Fruity Buruk Bitter Keskin/ Yakıcı Pungent Tortulu/çökeltili Muddy sediment Kalıplı-nemli Mold-moisture characteristic Şarabi/sirkemsi/ekşimsi Winey / vinegary / acid-sour Metalik Metallic Bozuk Rancid Yanık Heated or burnt Tahtamsı koku Hay-wood Pürüzlü Rough Katı yağlar Lubricants Sebze sulu Vegetable water Tuzlu Brine Hasırımsı Esparto Özensiz işlenmiş Earth Kurt Worm Uzun süre acıya maruz kalmış tat Cucumber Islak tahta Wet wood

15 De ğ erlendirmelerimizi Nasıl İ fade Ediyoruz? HOW DO WE EXPRESS OUR VALUATIONS? Bir kimlik belgesi dolduruyoruz. BY FILLING A PROFILE SHEET.

16

17 Teşekkürler Thank you