1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
DEĞİŞİM PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi
AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ORYANTASYON TOPLANTISI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF.DR. ATİLLA SİLKÜ REKTÖR YARDIMCISI 23 Şubat 2011 Çarşamba 24 Şubat 2011 Perşembe.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 1 7 Mayıs ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Sunum transkripti:

1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011

2 Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. ERASMUS PROGRAMI

3 ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ 1 ) Öğrenim Hareketliliği 2 ) Yerleştirme (Staj) Hareketliliği

4 1 ) ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile öğrenciler; 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine başka bir Avrupa ülkesi Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumunda öğrenci olmak üzere yurtdışına gidebilmektedirler.

5 Bir Avrupa Üniversitesinde “Erasmus Öğrenim Hareketliliği” gerçekleştirebilmek için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin sizin bölümünüzde Erasmus ikili anlaşması bulunmak zorundadır.

le 6 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NİN AŞAĞIDAKİ BÖLÜMLERDE İKİLİ ANLAŞMALARI BULUNMAKTADIR: 1 )Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı 2) İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı 3) Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 4) Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 5) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı 6) Müzik Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 7) Resim İş Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 8) İngilizce Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 9) Biyoloji Bölümü (Yüksek Lisans da mevcut) 10) Kimya Bölümü (Yüksek Lisans ve Doktora da mevcut) 11) Fizik Bölümü (Yüksek Lisans ve Doktora da mevcut) 12) Antropoloji Bölümü 13) Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü 14) Hemşirelik Bölümü 15) Veteriner Fakültesi (Yüksek Lisans da mevcut) 1 )Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı 2) İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı 3) Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 4) Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 5) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı 6) Müzik Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 7) Resim İş Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 8) İngilizce Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı 9) Biyoloji Bölümü (Yüksek Lisans da mevcut) 10) Kimya Bölümü (Yüksek Lisans ve Doktora da mevcut) 11) Fizik Bölümü (Yüksek Lisans ve Doktora da mevcut) 12) Antropoloji Bölümü 13) Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü 14) Hemşirelik Bölümü 15) Veteriner Fakültesi (Yüksek Lisans da mevcut)

le 7 ERASMUS PROGRAMI NE DEĞİLDİR? 1-Erasmus programı "yabancı dil öğrenme” programı değildir. 2-Erasmus programı tam anlamıyla bir "burs" programı değildir. 3-Erasmus programı bir "diploma" programı değildir. 1-Erasmus programı "yabancı dil öğrenme” programı değildir. 2-Erasmus programı tam anlamıyla bir "burs" programı değildir. 3-Erasmus programı bir "diploma" programı değildir.

8 AKADEMİK TANINIRLIK AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) ÖĞRENİM ANLAŞMASI AKADEMİK TANINIRLIK BELGESİ YÖNETİM KURULU KARARI

9 ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLABİLMEK İÇİN ASGARİ ŞARTLAR: 1- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ ndeki örgün eğitim kurumlarından birinde bir yüksek öğretim programına kayıtlı tam zamanlı öğrenci olmak, 2- Daha önce Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanmamış olmak, 3- Önlisans ve lisans öğrencileri için akademik not ortalamasının en az 2.0/4 ya da 70/100 olması, 4- Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için akademik not ortalamasının en az 2.5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir. 1- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ ndeki örgün eğitim kurumlarından birinde bir yüksek öğretim programına kayıtlı tam zamanlı öğrenci olmak, 2- Daha önce Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanmamış olmak, 3- Önlisans ve lisans öğrencileri için akademik not ortalamasının en az 2.0/4 ya da 70/100 olması, 4- Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için akademik not ortalamasının en az 2.5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir.

10 ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ Akademik başarı düzeyi :%50 Dil seviyesi :%50 Akademik başarı düzeyi :%50 Dil seviyesi :%50

11 Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına engel değildir.

12 BAŞVURUMU NASIL YAPABİLİRİM?

13

14

15

16 AKADEMİK TAKVİM

17

18

19 NE KADAR HİBE ALACAĞIM?

20 ÜlkelerAylık hibe miktarı (€) Avusturya463 Belçika429 Bulgaristan300 Güney Kıbrıs Rum Kesimi382 Çek Cumhuriyeti420 Almanya425 Danimarka596 Estonya365 İspanya438 Finlandiya515 Fransa497 İngiltere540 Yunanistan407 Macaristan403 İrlanda523 İtalya480 Litvanya326 Lüksemburg429 Letonya365 Malta365 Hollanda468 Polonya403 Portekiz395 Romanya322 İsveç493 Slovenya386 Slovak Cumhuriyeti373

21 KONTENJANLAR

22 Sosyal Bilgiler Eğitimi Öğretmenliği A.B.D.2 İlköğretim Matematik Öğretmenliği A.B.D.2 Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği A.B.D.3 Sınıf Öğretmenliği A.B.D.3 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği A.B.D.3 Müzik Eğitimi Öğretmenliği A.B.D.2 Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği A.B.D.4 İngilizce Eğitimi Öğretmenliği A.B.D.8 Biyoloji Bölümü2 Kimya Bölümü3 Fizik Bölümü1 Antropoloji3 Muhasebe ve Finansal Yönetim4 Veteriner Fakültesi8 Hemşirelik Bölümü10 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü TOPLAM64

24