Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

Günümüz şartları altında insanların en büyük kaygısı artık can ve mal güvenliği haline geldi. Pek çok güvenlik sistemi artık karşılanamayacak kadar pahalı.
İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
HÜCRESEL TELEFONLAR VE RADYASYON
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
CEP TELEFONU TEHDİT Mİ? KOLAYLIK MI?
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Ünite 11 bilgisayar ağları
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
UZAKTAN EĞİTİMDE YAYIN YOLU İLE ÖĞRETİM
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Hazırlayan: Selen Çelikkol Bilgisayarların hayatımızda çok yeri vardır. Arasan şıp diye bulur. Aklına bir soru takılırsa cevap orada olur her zaman.
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
ERGONOMİ Aytunç KIVANÇ Çevre Komisyonu Üyesi
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
Bilgisayar’ın geçmişten günümüze yolculuğu
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan
E-postanın nasıl kullanılır?
YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI
Teknolojinin hayatımıza etkileri
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
YAZILIM.
DUMANSIZ GELECEK Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Öğrencileri Emre OĞUZ Ömer ÖZKAY Hüseyin.
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
BİLGİSAYAR NEDİR?.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
FAYDALARI VE ZARARLARI
PERMANANT MAGNET Doğal çubuk mıknatısların büyütülmüş şeklidir. Fe veya Br gibi üzerinde metallerin dizilmesiyle oluşur. RF COİLLER Uyarılmış protonlardan.
Çocuk Sağlıgı Açısından Teknoloji ve İnternetin Zararları
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ.
Bilgi Teknolojisi ve Toplum. Değişen Bir Dünya Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İletişim Araçları.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
TELEVİZYONUN ZARARLARI
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgisayarın Kullanım Alanları
Ekranlı Ekipmanlarla Çalışma
BİLGİSAYAR`IN İCADI BATUHAN 7/B NO:80 YAFAY. BİLGİSAYARIN İCADI Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri.
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi, bu sinyallerin çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa iletilmesinden sonra, bu defa elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir.

YARARLI YÖNLER ZARARLI YÖNLER

 Yapılan araştırmalara göre cep telefonundan yayılan mikrodalga radyasyonlar beyin hücrelerimizi öldürüyor. Eğer telefonla konuşurken telefonu kulağımıza koyarsak bu oran artıyor. YARARLI YÖ NLER

 Zor zamanlarınızda, başınıza bir şey geldiğinde telefon sayesinde yardım isteyebilirsiniz. Issız bir yerde kalp krizine yakalanırsanız çok geçmeden size telefonunuz sayesinde ulaşılabilir.  Telefonun hayatımıza getirdiği kolaylıklar saymakla bitmez. Ulaşım, haberleşme, güvenlik, sağlık, eğitim… Gibi sayısız alanda telefonu kullanırız. Eğer telefon olmasaydı bütün alanlarda elimiz kolumuz bağlanırdı.  Telefon, bazı zamanlarda da hayat kurtarır: Örneğin bir kazayı ya da yangını, ilgili kişilere telefonla bildiririz. Ambulansı telefonla çağırırız. ZARARLI YÖNLER

  telefonunun-bilinmeyen-zararlari- saglikliyasam / telefonunun-bilinmeyen-zararlari- saglikliyasam /  yararlari-ve-zararlari-maddeler-halinde / yararlari-ve-zararlari-maddeler-halinde /

Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri verebilen cihaza denir. İlk elektrikli bilgisayar ENIAC'tır. Bilgisayarlar çok farklı biçimlerde karşımıza çıkabilirler. 20. yüzyılın ortalarındaki ilk bilgisayarlar büyük bir oda büyüklüğünde olup, günümüz bilgisayarlarından yüzlerce kat daha fazla güç tüketiyorlardı. 21. yüzyılın başına varıldığında ise bilgisayarlar bir kol saatine sığacak ve küçük bir pil ile çalışacak duruma geldiler. Bu kadar küçük imal edilebilmelerinin temel nedeni 1969 yılında yarı iletkenler ile çok küçük alanlara sığdırılabilen devreler yapılabilmesidir.

Bilgisayar bilgiye ulaşmaya kolaylaştırır. Bilgiye hızlı ulaşmayı sağlar. Film, Müzik, Video, Oyun vb. içerikler sayesinde eğlenceyi ayağımıza kadar getirir. Öğrenciler için bilgi ve iletişim kaynağı olur. Çok uzaktaki kişilerle yüksek ücretlerle konuşmak yerine ücretsiz saatlerce görüntülü görüşmeleri yapma olanağı tanır. Bilgisayar doğru kullanıldığında bu gibi daha birçok faydası vardır. Ancak, sadece bilgisayarla yaşamak ve onu hayatımızın odak noktası haline getirmek beraberinde yarardan çok zarar getirebiliyor.

 Bilgisayar bağımlılığının etkileri sonucunda: Uyku düzensizliği, iş yerindeki başarı ve performansın düşmesi, randevulara gecikme, sosyal ilişkilerin zayıflaması, kaygı, tek başına vakit geçirme eğiliminin artması, aile ilişkilerinde bozulma vb. sorunlar tespit edilmiştir.  Fiziksel olarak: Disk kayması, Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Bilek, diz ve dirsek kireçlenmesi, Omuz ve boyun tutulması, baş, boyun ve sırt ağrıları, yorgunluk, sinirlilik ve göz yorgunluğu görülmektedir.

 Televizyon veya kısaca TV, bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayınlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoperlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme sistemidir. Yayınlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihaz da sistemin adı ile anılır.

* Televizyon insanları tembelliğe itmektedir. Televizyon karşısında saatlerce hareketsiz kalmak obeziteye neden olabilmektedir. Ekrandan yayılan ışınlar leptin ve ghrelin adlı hormonlarda dengesizlik yaratarak, yağ birikmesine neden oluyor. Liverpool Üniversitesinin araştırmasına göre de, televizyondaki yiyecek ve içecek reklamları, çocukların abur cubur yemelerini %134 oranında arttırmaktadır. Bu da obeziteye neden olabilen başka bir etkendir.

 Çocuğun kültürünü geliştirir. Televizyonun eğitimi destekleyici, eğlendirici ve en önemlisi yaygın eğitim olarak kullanılması son derece yerindedir. Bütün dünyada yaşanan olaylardan bizi haberdar eder.

 ordbook/entry.php?entryID=7220/televizyonu n-yararlari-nedir+televizyonun-yararlari-ne- demek ordbook/entry.php?entryID=7220/televizyonu n-yararlari-nedir+televizyonun-yararlari-ne- demek