Düzey B1&B2 Υποέργο Τουρκικής 08 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 Υποέργο Τουρκικής 08 Επιμόρφωση νέων αξιολογητών και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEDYA Medyayı Tanımak - Haber ve Unsurları -.
Advertisements

Hayat Biçimini Seçmektir
Sözlü Anlatım Sınavının Amaçları
MS OFFICE Word 2013.
ÖĞRETİM VE ÖĞRENMEYE İLİŞKİN İLKELER İletişim ve Öğrenme
Resimlerin Kullanımı.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
ETKİN SUNUM YÖNTEMLERİ
DÜZYAZI TÜRLERİ MAKALE DENEME SOHBET FIKRA
ASSURE MODELİ Öğrenenlerin Analizi A Grup Üyeleri Gökhan Kerim Güler
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
AÇININ TEK RENKLİ BİR ELLE İKİNCİ KONUŞMASI Tek renkli bir elden bahsederken, gösterilebilecek sadece bir rengi olan (prensip olarak 6 kâğıdı içeren) bir.
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 18 Mayıs 2009 Pazartesi Matematik Kerem 12 yaşındadır. Ablası, Kerem’ den 6 yaş büyük olduğuna göre ikisinin.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar ΚΠγ – Επιμόρφωση και Αξιολόγηση των Εξεταστών.
DOĞRULAR VE AÇILAR.
GRAF TEORİSİ Ders 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar Mart 2012 Ενημερωτικό δελτίο 8 ΚΠγ – Επιμόρφωση.
FATİH SULTAN MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
CÜMLENİN YARDIMCI ÖGELERİ
KADRO TALEP FORMU DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
OLAY, İMKÂNSIZ OLAY, KESİN OLAY
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
 SINIF BAŞKANIMIZI NASIL SEÇMİŞTİK?  AİLENİZDE KARAR ALINIRKEN DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR MU?  HANGİ KONULARDA DÜŞÜNCELERİNİZ SORULUYOR?  VERDİĞİNİZ.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU Etkili Sunu Hazırlama.
DÜZ ANLATIM YÖNTEMİ VE KONFERANS
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
TÜRKÇE / Fiillerde Soru ve Olumsuzluk / Anlam Kayması
OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ
Ölçme ve değerlendirme, sınıf içi öğrenme sürecinde öğrencide istenilen davranış değişikliğinin ne derece gerçekleştiğini belirlemede, eğitim sürecinin.
Çoklu Ortamda Öğrenme Modeli
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
RUTH CLARK’IN E-ÖĞRENME İLKELERİNİ ÖĞRENMEYE NE DERSİN ?
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
Medya ile ilişkiler Webinar-3 Kütüphan-e Türkiye Projesi Tanıtım Çalışma Grubu 23 Ekim 2014.
ANLATIMA HAZIRLIK.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
Özel Eğitime Gereksinimi Olan Öğrenciler ve ÖZEL EĞİTİM
DİL ANLATIM SLAYT SUNUM&SÖYLEV.
Bu Sunum; İlköğretim Okulları Türkçe Dersinde “Anlatım Biçimleri ve Paragraf Yapısı “ Konuları Hakkında Bilgi Vermek İçin Hazırlanmıştır.
Birlikte Başarabiliriz
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
ÖRNEK OLAY YÖNTEMİ HaZIRLAYAN: ŞİRİN KÜBRA YILDIZ
Kümeler Küme, matematiksel anlamda tanımsız bir kavramdır. Bu kavram "nesneler topluluğu veya yığını" olarak yorumlanabilir. Bu tanımdaki "nesne" soyut.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
TANITIM - KARŞILAŞTIRMA
TÜRKÇE DERSİ TÜRKÇE DERSİ ANLATIM BİÇİMLERİ PARAGRAFTA 6.Neden-sonuç ilişkisi kurma... 5.Nesnel verilerden yararlanma 4.Karşılaştırma 4.Betimleme 3.Örnekleme3.Öyküleme.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
Dikkat Artırıcı Unsurlar 1.Olumlu iletişim 2.Kişiye özgü öğrenme biçimlerine yönelik yapılandırılmış eğitim çalışmaları 3.Egzersiz ve spor 4.Ortamsal Düzenlemeler.
TÜRKÇE ÖGRETİMİ. YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ A1 A1 A2 A2 B1 B1 B2 B2 C1 C1 C2 C2.
1 FİİLLER (EYLEMLER) TÜRKÇE / Fiillerde Soru ve Olumsuzluk / Anlam Kayması.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM ÇATIŞMASI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
ÖZGEÇMİŞ-MÜLAKAT işsizlik KUYUMCU -TASARIMCI tezgahtarlık
İNSAN – İLETİŞİM- DİL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Düzey B1&B2 Υποέργο Τουρκικής 08 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 Υποέργο Τουρκικής 08 Επιμόρφωση νέων αξιολογητών και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξεταστών της Τουρκικής

B1 Tek taraflı konuşma (yorumlama) Etkinlik 2.2 SORU 1 : Resim 31’de gördüğünüz kişi ağabeyiniz. Nereye gidecek? Seyahat etmesinin amacı ne olabilir? Anlatın. SORU 2: Seyahat etmek istiyorsunuz. Resimlere bakın. İki seyahat biçimini karşılaştırın. Olumlu ve olumsuz yanları neler olabilir? Anlatın. Mayıs 2011 (Deneme testi)

B2 Tek taraflı konuşma (yorumlama) B2 Etkinlik 2.2 SORU 3: Resim 15’te gör- düğünüz kızlar sizce nasıl hissediyorlar ve aralarında neler konuşuyorlar? SORU 4: Resim 12 ile resim 14’e bakın. Resimde gördüğünüz kişilerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Kimin yerinde olmayı hiç istemezdiniz? Niçin? Mayıs 2011 (Deneme testi)

B1 Aday, İş,okul, boş zamanlar vs gibi aşina olduğu konularda açık ve standart dilin kullanıldığı bir konuşmayı anlaya- bilmelidir. Seyahat sırasında karşılaşabilecek durumların üstesin- den gelebilmelidir. İlgi alanında ve aşina olduğu konularda basit ve tutarlı bir dille karşılıklı konuşmaya girebilmelidir. Bir olay, bir deneyim ya da bir rüyasını anlatabilmeli, bir umudunu ya da bir hedefini tasvir edebilmeli, bir fikir veya projeyle ilgili nedenlerini kısaca açıklayabilmeli- dir.

B2 Aday, Teknik terimler içeren kendi dalında uzmanlaşmış bir metnin soyut veya somut konularının ana temasını an- layabilmelidir. Ana dili Türkçe olan biriyle konuştuğunda tutarlı ve rahat bir şekilde iletişim kurabilmelidir. Çeşitli metin türlerinde ayrıntılı ve anlaşılabilir bir şekilde kendisini ifade edebilmeli, güncel olaylarla ilgili bir konuda fikrini aktarabilmeli ve bu konunun olumlu veya olumsuz yönlerini yorumlayabilmelidir.