ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) 03.10.2013. EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları
Advertisements

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Öğrenimdeki Engelli Öğrenciler
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
ODTÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ve MEZUNLARLA İLETİŞİM
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.

AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK ORTAMLARDA DESTEKLENMESİ
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Üniversiteye Bağlı Fakülte ve Yüksekokullar  15 Fakülte  7 Yüksekokul  7 Meslek Yüksekokulu ÖZELLİKLERİ: Erciyes Üniversitesinde, 2005–2006 öğretim.
ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU ÖĞRENCİ GELİŞİM VE PSİKOLOJİK DANIŞMA MERKEZİ (ÖGPDM)
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
EĞİTİM SÜRECİ Yönetim ve Denetim PDR ve diğer öğrenci kişilik hizmetleri Akademik:Öğretim ve araştırma.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS

İçermeci Eğitim Zara Todd. Hakkımda 29 yaşındayım ve İngiltere, Londra’danım.. Genç engelli kişilerin kendi haklarını nasıl savundukları üzerine doktora.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ SEMİNERİ. EĞİTİM HAKKI Özel gereksinimi ve/veya engeli olan ya da olmayan tüm çocuklar eğitim hakkından yararlanma özgürlüğüne.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
Yrd. Doç. Dr. Şule GÜÇYETER Engelli Birim Koordinatörü
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU

Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB)

EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği”’ne bağlı olarak her üniversitede engelli öğrencilere destek hizmeti sunan birimlerin kurulması karar altına alınmıştır. Bu karar bağlamında, Engelsiz ODTÜ Koordinatörlüğü yeniden yapılandırılmış ve tarihinde,Orta Doğu Teknik Üniversitesi Senatosu’nun 2011/5-2 sayılı kararıyla EOB kurulmuştur.

Misyonumuz Engelli öğrencilerin üniversitedeki olanaklara ve hizmetlere eşit erişimlerini sağlamak, Engelli öğrencilerin akademik, sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen bir ortam oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmak.

Amaçlarımız Engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları güçlükleri belirlemek. Engelli öğrencilerin belirlenen ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunmak ve değerlendirmek. Öğretim elemanlarına yönelik destek hizmetleri geliştirmek, sunmak ve değerlendirmek. Engellilik alanında bilinç ve duyarlılık düzeyini artırıcı hizmetler geliştirmek, sunmak ve değerlendirmek.

Çalışma İlkelerimiz Gizlilik Gönüllülük Saygı Erişilebilirlik Akademik Fırsat Eşitliği Geri Bildirime Açıklık Sorumluluk

Hizmetlerimiz Akademik Uyarlama Mektubu Not Tutucu Desteği Ders Partnerliği Engelsiz Kampüs Ulaşımı Bireysel İhtiyaçlara Yönelik Oryantasyon Programı Kampüs Oryantasyon Programı Engelli Öğrencisi Bulunan Bölümlere Danışmanlık Seminer ve Eğitim Araştırma ve Değerlendirme

Engelsiz Kampüs Ulaşımı

Birimin Yönetim Organları Engelsiz ODTÜ Birimi bir Rektör Danışmanı’na bağlı olarak görev yapar. Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu Birim’in Yönetim Organları Birim Başkanı Fakülte/Enstitü/Yüksek Okul Koordinatörleri Yönetim Kurulu

Birim yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zeynep Hatipoğlu Sümer (Engelsiz ODTÜ Birimi Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Yeşim Çapa Aydın (Öğrenme ve Öğrenci Gelişim Birimi Temsilcisi) Prof. Dr. Nuray Karancı (Fen-Edebiyat Fak., engelsiz ODTÜ Koordinatörü) Doç. Dr. Uğur Polat (Rektör Danışmanı) Serap Karabayer (Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı) Aykut Çağrı Turan (Engelsiz ODTÜ Birimi Öğrenci Temsilcisi, Sosyoloji 2. sınıf öğrencisi)

Birim Çalışanları Birim Başkanı Zeynep Hatipoğlu Sümer Birim Uzmanı İpek Demirok Birim Araştırma Görevlisi Hilal Döner Birim Sekreteri Alev Ceylan

Etkinliklerimiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Tut ki Görme Engelli Öğrenciniz Oldu“ başlıklı seminer,

Etkinliklerimiz Sesli ve Yazılı Betimlemeli Film Gösterimleri,

Etkinliklerimiz «En-Gel de Gör Kütüphaneyi» Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Engelsiz ODTÜ Birimi ve Engelsiz ODTÜ Topluluğu işbirliği ile kütüphanedeki engellerin tanımlanması ve engelliliğe yönelik farkındalığın arttırılması amacı ile gerçekleştirilen etkinliktir.

Etkinliklerimiz Otizm Vakfı ile birlikte düzenlenen “Otizmin Farkında mıyız?” başlıklı seminer, Topluma Hizmet dersi öğrencilerine yönelik verilen, “Görme Engelli Öğrenciyle Ders Partneri Olmak” başlıklı seminer, Engelsiz Kampüs Çalışmaları, Tanıtım Günleri, EOB Tanıtımı

İletişim Bilgileri Adres: ODTÜ Kütüphanesi –Solmaz İzdemir Salonu Telefon: Faks: E-posta:

Teşekkürler