Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANSEVERİA TRİFASCİATA
Advertisements

ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
ÖZEL ÜMİT İLKÖĞRETİM OKULU FEN BİLGİSİ MADDENİN DOĞASI 20 SORU
MEVSİMLERİ ÖGRENİYORUM
Ünsal Söylemez – Derya Taşöz – Zuhal Kösem
Yeryüzünde Yaşam Konu: Dört Mevsim
ANTHEMIS.
Bilimsel Sınıflandırma
FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)
ABELİA GRANDİFLORA.
TOPRAK NUMUNESİNİN ALINMASI.
FASULYE.
Zeytinciliğimize Bir Bakış
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Sahil Sekoyası-Sahil Mamut Ağacı
FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ÜNYE ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI
Zeytinyağı Kalite Özellikleri
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
Periyodisite, meyve tür ve çeşitlerinin bir yıl meyve verip, ertesi yıl ya hiç meyve vermemesi ya da çok az meyve vermesidir.
ELMA.
Zeytin Kabuklu Biti (Parlatoria oleae)
MADDE VE ÖZELLİKLERİ.
MADDENİN DEĞİŞİMİ. Yemek yemek için kullandığımız çatal, bıçak, kaşık; yemek pişirmek için kullandığımız çelik tencere doğada.
C İ HAN KOCABIYIKO Ğ LU CAN MANDEV Uluda ğ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Gemlik/Bursa.
MÜCADELESİ Kültürel Önlemler  Hastalık bahçenin belli kısmında görülüyorsa hastalık etmeninin oluşturduğu kordonların sağlam ağaçlara.
ASMA ÇELİĞİ: Uygun koşullar sağlandığında kök ve sürgün oluşturarak yeni bir asma meydana getirebilen gövde, dal, sürgün, kök ya da yaprak parçasıdır.
METEOROLOJİ DERSİ METEOROLOJİK RASATLAR VE RASAT PARKI
Ders: ZYS 426 SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI Konu: 2
BAHÇE BİTKİLERİNİN EKOLOJİK ve FİZYOLOJİK İSTEKLERİ
ZEYTİN ÇEŞİTLERİ.
E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı,
4. BÖLÜM SULAMA SUYU İHTİYACI
Bioatıklardan Aktif Karbon Üretimi ve Metal Adsorpsiyonu
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Zeytin Kara Koşnili (Saissetia oleae)
Albizia julibrissin.
BAHÇE BİTKİLERİNİN ÇOĞALTILMASI
CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
BOTANİK ADI: Araucaria araucana TÜRKÇE ADI: Şili arokaryası
FİCUS BENJAMİNA.
RHODODENDRON INDICUM (Açelya)
Dracaena deremensis.
CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)
ZEYTİNLERDE HASAT. SOFRALIK ÜRETİM (BAKIM MASRAFLARI) Çizelge -1: Sofralık Üretim Bakım Masrafları,ZAE,2004.
Zeytin Dal Kanseri (Pseudomonas syringae)
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR DÜŞÜNELİM GAZLAR.
Picea Excelsa Picea Excelsa Avrupa Ladini.
Cedrus LIbani Cedrus Libani Lübnan Sediri.
Cosmos atrosanguines Familya : Asteraceae Türkçe Adı : Çikolata Kosmoz
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
MADDENİN HÂLLERİ VE HÂL DEGİŞİMİ Hazırlayan:Fatih MENTEŞ
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
© zeytinist
1- DOĞAL MADDELER Doğada olduğu şekliyle kullandığımız maddelere doğal maddeler denir. Örneğin: ağaç, deri, pamuk, kaya, buğday, demir, alüminyum,
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
Soğan Nasıl Yetiştirilir?. Mutfağımızın olmazsa olmaz sebzelerinden biri olan soğanın, 100 den fazla türü var. Beyaz, sarı, kırmızı, yazlık ve kışlık.
FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI.
BAHÇE BAKIM & PEYZAJ. ORTAK ALAN OTOMATİK SULAMA OTOMATİK SULAMA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILDI.
MADDENİN HÂLLERİ VE HÂL DEGİŞİMİ Hazırlayan:Fatih MENTEŞ
BÖLÜM III. ÖRNEK ALMA Doç.Dr. Ebru Şenel.
ELMA.
KİRAZ.
Organik meyve yetiştiriciliği
ZEYTİNDE DAL KANSERİ.
Ambar ve silolarda depolama teknikleri
ANTEP FISTIĞINDA KARAZENK HASTALIĞI
SICAKLIK ETKİSİ Sıcaklığın bitki üzerindeki etkilerini ortaya koyan yıl içerisinde de vejetasyon süresini etkileyen bir takım değerler vardır. Bu değerler;
Sunum transkripti:

Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytin Endüstrisi Programı Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü Çamcı Yolu Üzeri Edremit 373 57 50 edremitmyo@yahoo.com

ZEYTİNDE HASAT İki önemli unsur vardır. Hasadın şekli Hasadın zamanı

 Elle Hasat

Tarak ile Hasat Sırık ile Hasat Makine ile Hasat

SOFRALIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI (Dizdaroğlu ve ark., 2003)

YAĞLIK ZEYTİN ÜRETİMİ BAKIM MASRAFLARI (Dizdaroğlu ve ark., 2003)

Yerden Toplama

Doğrudan Ağaç Üzerinden Toplama

Sırıkla Silkerek Toplama

BU GELENEKSEL HASAD YÖNTEMLERİNDE Meyvedeki Zararlanma Vejetatif Organlardaki Zararlanma İşgücü Teminindeki Zorluklar Ve Maliyet GİBİ OLUMSUZLUKLAR OLMAKTADIR.

Bu durum dikkate alınarak geleneksel hasad yöntemlerine alternatif olarak mekanik hasad yöntemleri geliştirilmiştir.

DAL SARSICI VE SÜRGÜN SIYIRICI

TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI

TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE SARSICI

TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

TRAKTÖRE TAKILIR TİPTE TAM TECHİZATLI SARSICI

MEKANİK HASADIN UYGULANMASINDAKİ KRİTERLER Plantasyon yapısı Taç hacmi Taç yoğunluğu Ağaç formunun adaptasyonu Tane karakteristikleri Olgunlaşma periyodu

Hasat zamanı Zeytinde erken hasat

Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı Kalite unsuru Daha az maliyet Ağaca daha uzun dinlenme zamanı Bordo bulamacı İlk donlara yakalanmadan toplama Gelecek yıl daha çok verim

Taşıma Sofralıklar 20 kg’lık kasa Yağlıklar 25 kg’lık kasa ile

Zeytinde kalite

Toprak yapısı

Rüzgar

İklim

Sıcaklık

Gübreleme Toprak tahlili yapılmadan gübreleme yapılmamalıdır.

Budama Her yıl düzenli bir şekilde eski dalları, kurumuş dalları, kanserli dalları hafif bir şekilde budama yapmalıyız. Dikkat edilmesi gereken önemli husus Ne kadar çok yaprak o kadar çok meyve Dalı gölgede yaprağı güneşte bırak metodu

Bakım

Zeytinyağında kalite Kimyasal analizler Duyusal analizler

Bekleme süresi Gerek fabrikanın bahçesinde, gerek kendi bahçenizde toplam bekleme süresi 6 saati geçmemelidir.

Malaksörde karıştırma Malaksörde karıştırma süresi 45 dk olmalıdır. Ceket sıcaklığı 35, hamur sıcaklığı 28 derece olmalıdır.

Saklama koşulları Havadar, serin bir yerde mümkünse 16 derecede, paslanmaz çelik kaplarda, hava almadan saklanmalıdır.

Dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.