Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SANSEVERİA TRİFASCİATA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SANSEVERİA TRİFASCİATA"— Sunum transkripti:

1 SANSEVERİA TRİFASCİATA
(paşa kılıcı)

2 Familyası: Agaveceae Vatanı: Tropik Afrika, Amerika, Asya

3

4 Yetişme istekleri ve sıcaklık; Gelişme döneminde 18-27°C, kışın ise 15-20°C olan yerlerde bulundurulabilir. 15°C’nin altında gelişme göstermezler. Sıcaklık kesinlikle 10°C altına düşmemelidir.

5

6

7 Orantılı Nem; % 60-70'lik orantılı nem yeterlidir
Orantılı Nem; % 60-70'lik orantılı nem yeterlidir. Işık; Yazın aydınlık ve hafif güneşli yerlerde bulundurulmalıdır. Yakıcı güneş ışığı altında bırakıldıklarında yaprak kenarlarında kahverengi lekeler görülür. Yoğun gölge yerlerde yetiştirilen bitkilerde dar ve uzun yapraklar oluşur.

8 Üretim tekniği; Üretimi yaprak çelikleri veya yan sürgünlerin ayrılması ile yapılır. Çelikler olgunlaşmış yaprakların Mayıs-Ağustos ayları arasında cm uzunluğunda parçalara ayrılması suretiyle hazırlanır. Alınan çelikler boylarının yarısına değin hacim olarak eşit miktarlardaki turba ve kum karışımına dikilirler. Köklenme ve sürgün oluşumu 4-5 haftada gerçekleşir.

9 Çiçekleri çok fazla dikkat çekmediği gibi bir çok insan paşa kılıcının çiçek açtığını bilmemektedir.

10 Sulama: Yazın Ağustos sonuna değin orta derecede sulanmalı ve yapraklara ara sıra su püskürtülmelidir. Ancak saksı toprağının gereğinden çok nemli tutulmamasına özen gösterilmelidir. Aralık başından Şubat sonuna kadar dinlenme döneminde saksı toprağı oldukça kuru tutulmalıdır. Kışın, özellikle serin yerlerde bulundurulan bitkilerde saksı toprağının çok nemli tutulması, yapraklarda sararma ve çürümelere neden olmaktadır. Budama: Lekelenen ve çürüyen yapraklar kesilip uzaklaştırılmalıdır.

11

12

13

14 İÇ MEKAN DÜZENLEMELERİNDE KULLANIMI
Yaprakları ile dikat çeken bir bitki olduğundan geniş mekanlarda soliter tasarım ögesi olarak kullanılabilir. Ev,ofis ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde kullanım için uygundur.


"SANSEVERİA TRİFASCİATA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları