YOZGAT ANADOLU TEKNİK, TEKNİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NDE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU
İlk Veli Toplantımıza Hoş Geldiniz!
Topluluk Başkanı Yavuz Sultan Selim KAVRIK
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
“ İŞ EĞİTİM MERKEZLERİNDE ÇALIŞAN MESLEK ÖĞRETMENLERİNİN BECERİ EĞİTİMİ VE SINIF YÖNETİMİNDE KARŞILAŞTIKLARI GÜÇLÜKLERE İLİŞKİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN BELİRLENMESİ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ÇÖZÜM İYİLEŞTİRME TAKIMI ÇALIŞMA RAPORU Şubat 2012 ANTALYA TAPU VE KADASTRO VIII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
MUĞLA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
HAYMANA MERKEZ ANAOKULU AÇILIŞ 05 KASIM 2012 tarihinde açıldı. “Eğitim Öğrenciyi Sevmekle Başlar” ilkesiyle.
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
KALEM TÜKENİR ÖĞRENCİ TÜKENMEZ (TÜKENMİŞ ÖĞRENCİ).
OKUL KURALLARIMIZ.  Okul işleyişi,eğitimin kesintiye uğramaması,çocuğumuzun grubuna ve öğretmenine daha kolay ve çabuk uyum sağlaması açısından aşağıda.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
TRAFİK SORUNU Çözüm.
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
ÖĞRETİM YILI ARGE BİRİMİ PROJE PLANLARI.
Sefa BARIŞ U Eşref TİRYAKİ U Taha AKKOL U
SEYRANBAĞLARI İLKÖĞRETİM OKULU ÇANKAYA/ANKARA. MİSYONUMUZ Öğrencilerimizin yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda; özgüven sahibi, sorumluluklarının.
EĞİL DÜZLÜK İLKOKULU. MEHMET ÖNDER OKUL MÜDÜRÜ OKULUMUZ  DÜZLÜK İLKOKULU  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  BRİFİNG DOSYASI  DİYARBAKIR  EĞİL 
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HACI RAFET GÜMÜŞ İMAM-HATİP LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ.
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Turgut Reis Orta Okulu
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1977 yılında mülkiyeti vatandaşa ait olan Kahramanmaraş-Adana yolu üzerinde bir evde Şekeroba Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır.
SİLİFKE GAZİ ANADOLU LİSESİ
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
ANTAKYA HAYRETTİN ÖZKAN
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
Aile Atölyeleri Projesi
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KENT KONSEYİ OKUL GEZİLERİ KEŞAN KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULUNUN – TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OKUL ZİYARETLERİNİN DEĞERLENDİRME.
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
DENİZLİ 18. TAPU VE KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Denizli Horozu İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
ARALIK Kurum Sayısı WebTelefon / FaxAdres Sanayi Cad. No1 Azdavay.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
PROJE BAŞLIĞI Proje Kısa Tanıtım Proje Planı Yöntem Sonuç
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

YOZGAT ANADOLU TEKNİK, TEKNİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NDE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NDE TKY UYGULAMASI

YOZGAT ANADOLU TEKNİK, TEKNİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2 5

YOZGAT ANADOLU TEKNİK, TEKNİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

PROBLEM / SORUN Okulumuzun; ≽ Okul bahçesi ve ağaçlandırılması ≽ Paydaşların okul bahçesinden faydalanamamaları ≽ Paydaşların okulu güzel görmeleri ≽ Okul minibüsünün park yeri ≽ Okula paydaşların arabalarını park etmeleri ≽ Okul güzel gözükmemekte ve öğrenci okulu sevmemekte ≽ Önlem alınmazsa üzücü sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmazdır.

Problemin Tespit Belgesi Onur Kurulu Problemi 17.09.2004 Tarihinde Tespit Etmiş, Çözülmesi İçin Okul Müdürlüğü’ne Müracaat Etmiştir

Kalite Kurulu Ekibini Oluşturdu Okul Kalite Kurulu Ekibini Oluşturdu Sözü edilen sorunumuz için 17.09.2005 tarihinde problem çözme ekibi kuruldu. Bu kişiler gönüllüydü ve kendilerine “Kardelen” adını koydular. Problem Çözme Ekibi; ⊱ Ahmet SELÇUK ( Müdür Başyardımcısı ) ⊱ Engin ERGÜL ( Elektrik Öğretmeni ) ⊱ Hamza ÇAPANOĞLU ( Elektrik Öğretmeni ) ⊱ Rıfat BEKTAŞ ( Mutemet ) ⊱ Okul Öğrenci Başkanından oluştu.

“Kardelen” Vizyonunu ve uygulayacağı metodu Belirledi Vizyonumuz; Okulumuzu çevreye sevdirmek için önlem almak, paydaşlarımızın çevre bilincini oluşturmak Metodumuz; ☞ Sebep-Sonuç Diyagramı ile problemin analizini yapmak

“Kardelen” Stratejik Planını Belirledi ✍ Paydaşımız, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile işbirliği görüşmesi yapmak ✍ Okul çevresi ile ilgili görüşmek ✍ Öğrenci velileri ile görüşmek ✍ Öğrencilerin okul bahçesine olan görüşlerini izlemek ✍ Araç sahibi öğretmenlerle görüşmek ve izlemek ✍ Kuruluşlarla yazışma ve görüşmelere başlamak, şeklinde belirlendi.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü İle İşbirliği Yapılması İş birliği görüşmesinde; Paydaşımız, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile görüşmesi sonucunda; ‽ Aynı konuda sorunlar yumağına sahip oldukları, ‽ Paydaş olarak ortak hareket etmemizin çözümü kolaylaştıracağı, ‽ Aynı mahiyetteki yazılarımızın Belediye Başkanlığı’na yazılmasının uygun olacağı tespit edildi. Mağdurlarla Görüşüyoruz Ne kötü Bir Durum… Okulumuz öğrencileri okul bahçesinin kötü durumda olduğunu, tenefüslerde gezinebilecekleri yerlerin olmadığını, öğretmenlerin arabalarını park edecek bir yerin olmaması, kanalizasyon kapağının açık olması şeklinde bilgi alındı. Sevindirici tarafı “Kardelen” gibi bir ekibin kurulması

Bahçedeki Durumları İzlendi Okulda Öğrencilerin Bahçedeki Durumları İzlendi Bizler olayı gözlemledik; Paydaşların okul bahçesinde karşılaştıkları güçlüklerin başında; Her tenefüs saatinde gezinecek alanların yetersiz olması Okul çevresindeki emniyetsizce okul personelinin arabalarının park edilmesi Paydaşların, okul bahçesindeki yeşilliğin azlığını söylemeleri Yaptığımız gözlemlerde bunu doğrular nitelikteydi.

Sebep-Sonuç Diyagramı Park Yeri Yokluğu Öğretmenler Bahçe Düzeni Emniyetsiz park yeri Yeşil Alan Yokluğu Göz zevki Çevrenin kirli oluşu Düzensizlik Lojar kapaklarının yıpranması Çevre Ve Trafik Kirliliği Öğretmen arabaları Sağlıksız ortam Araç sayısı Okul minibüs durağı olmaması Karmaşa Eğitimsizlik Çevrenin düzensiz olması Öğrenciler Gezinti Alanlar

Etkinlik Analizi

İş Öncelik Diyagramı Çevre Düzeni Ağaçlandırma Park Yeri İlaçlama

İş Takip Planı AYLAR KONU SORUMLU Mart 2005 Nisan 2005 Öğrencilere Çevre Bilinci Kazandırma Ahmet SELÇUK 17  21 Park Düzeni Engin ERGÜL 8  3 Ağaçların İlaçlanması Rıfat BEKTAŞ 1

“Kardelen” Soruna Çözüm Öneriyor Öneriler; ¤ B blok bahçe düzeninin yapılması ¤ Logar kapaklarının tamiratı ¤ Paydaşların güvenle kullanabilecekleri bahçe ¤ Okul bahçesindeki ağaçların ilaçlanması ve kireçlenmesi ¤Çevre bilinci verilmesi ¤ Öğretmenlerin araçlarına park yeri düzenlenmesi İçin acil harekete geçilmesi.

“Kardelen” Yazışmaları Tamamladı Belediye ile kaldırım taşları ile ilgili talebimiz Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ile İlaçlama ve ilgili ilaçlama makinasının talebi

Çalışmanın Sonucu ve Sunumu Ulaşılan Hedefler ve Bilgilendirme; Θ Okul bahçesi düzenlendi Θ Logar kapakları onarıldı Θ Ağaçlar ilaçlandı. Ağaç ve gül dikimi yapıldı Θ Park yeri düzenlendi Θ 23/09/2005 tarihli Öğretmenler Kuruluna görevin tamalandığı konusunda bilgi verildi.

Takım Çalışmasının Fotoğraflarla Sunumu Ulaşılan Hedeflerin Resimleri

Takım Çalışmasının Fotoğraflarla Sunumu Ulaşılan Hedeflerin Resimleri

Sonucun Belgelere Geçirilmesi ÖĞRETMENLER KURULU TUTANAĞI Toplantı Tarihi:23/09/2005 Murat YILMAZ; Ekibimiz, uzun zaman uğraşarak yapılan işler yerlerinin değiştirilmesi ve bilinçlendirme çalışmaları tamamlandı. Artık bahçede rahatça dolaşabileceğiz. Bu işi tek başımıza yapmadık.

“Kardelen” Mutlu BUNLARI BAŞARDIK… ₪ Okul bahçe düzeni, logar kapakları ve park yeri Ekibimiz tarafından öğrencilerimiz yardımıyla tamamlandı. ₪ Eğitimler tamamlandı.

Sona Ermesi Ve Teşekkürler Görevin Sona Ermesi Ve Teşekkürler Görev Teslimi ve Teşekkür; Görevin Başarıyla sonuçlanmasında “Kardelene” Desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza Teşekkür Ederiz…