UNILEVER DÜNYA - 40 MİLYAR EURO CİROSU İLE - GIDA, EV VE KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ALANINDA 150 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN, - 155,000 ÇALIŞANI, - 400 MARKASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
Advertisements

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
DSS for UniLever Forecasting Activities
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma.
SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ali EREN İSO Yönetim Kurulu Üyesi 27. Grup Genel Amaçlı Makine ve Aksam Sanayii 28. Grup Özel Amaçlı Makine Sanayii.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
UNILEVER ve İÇ KONTROL TIDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
SON EKONOMİK GELİŞMELER
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
SÜT ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARETİNDE FIRSATLAR VE MÜCADELE ALANLARI SÜT ÜRETİM VE TÜKETİMİNDE DEĞER ZİNCİRİ 20 MAYIS 2014.
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
URGE Programı ile Şirketlerin İhracat Hacminin Arttırılması Program tanıtımı ve Ernst & Young desteği.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
VERGİ POLİTİKALARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI. VERGİNİN TEMEL FONKSİYONLARI Kamu harcamalarına sağlam ve sağlıklı finansal kaynak sağlamak Servet ve.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
KOSGEB DESTEKLERİ
YASED BAROMETRE 2006 AĞUSTOS.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Kıvılcım Kurumsal Danışmanlık ve Proje Tasarım Merkezi
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
ET ÜRÜNLERİNDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Hızlı Tüketim Ürünleri
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
KAMU MALİYESİ.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Soru 8 AB ve ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri neler olabilir?
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 26 Ekim 2010.
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 of 31 PART VII The World Economy © 2012 Pearson Education Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikası: Mutlak ve Mukayeseli Üstünlük teorileri.
1/28 Sunum Planı  Kurumumuz Meslek Mensupları İlişkisi  Sosyal Güvenlik Mevzuatına İlişkin Beklentilerimiz  Kayıtdışılığı Önlemeye İlişkin Beklentilerimiz.
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
ULUSLARARASI TİCARET.
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
Sunum transkripti:

UNILEVER DÜNYA - 40 MİLYAR EURO CİROSU İLE - GIDA, EV VE KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ALANINDA 150 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN, - 155,000 ÇALIŞANI, MARKASI OLAN, - ULUSLARARASI GÜCÜYLE, YEREL DEĞERLERİ BİRLEŞTİREN VE DE - HERGÜN 150 MİLYON KİŞİNİN HERHANGİBİR ÜRÜNÜNÜ KULLANDIĞI BİR ULUSLARARASI PAZARLAMA ŞİRKETİ

UNILEVER TÜRKİYE DEN BERİ TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTEREN, DE 75 MİLYONU İHRACAT OLMAK ÜZERE - 1 MİLYAR EURO LUK CİROSU OLAN, - ÜÇÜ ÇAY, ÜÇÜ GIDA,BİRİ EV VE KİŞİSEL BAKIM OLMAK ÜZERE 7 FABRİKASI OLAN, - 22 LİDER VEYA KUVVETLİ İKİNCİ MARKASI OLAN, - ULUSLARARASI GÜCÜYLE, TÜRK DAMAK ZEVKİ VE GELENEKLERİNİ BİRLEŞTİREN VE DE YEREL DEĞERLERE SAYGI GÖSTEREN BİR PAZARLAMA ŞİRKETİ

EV VE KİŞİSEL BAKIM Omo Rinso Yumoş Domestos Cif Elidor Clear Dove Rexona Signal Lux Axe GIDA Sana Becel Lipton Knorr Algida Magnum, Max, Cornetto, Carte d’or, Viennetta Komili Calve Food Service markaları UNILEVER TÜRKİYE’NİN MARKALARI (PAZAR LİDERİ VEYA KUVVETLİ İKİNCİ)

- Kayıt dışı ile mücadele etkin bir şekilde sürdürülmeli, vergi denetimleri arttırılmalı ve verginin tabana yayılması amacıyla yaygınlaştırılmalı, arttırılmalı ve verginin tabana yayılması amacıyla yaygınlaştırılmalı, - SSK primleri düşürülerek istihdam desteklenmeli, - Kurumlar vergisi - daha da düşürülmeli/teşvikler kaldırılmalı veya - daha da düşürülmeli/teşvikler kaldırılmalı veya - teşvik Türkiye vizyonuna paralel olarak “sektörel” olarak ele alınmalı, - teşvik Türkiye vizyonuna paralel olarak “sektörel” olarak ele alınmalı, - AB ile ilgili mevzuat uyumu biran önce sağlanmalı, - Küçük ve orta ölçekli tesislerinin finansman, teknik ve fiziki alt yapıları iyileştirilmeli, yapıları iyileştirilmeli, - Sınai Mülkiyet hakları daha iyi korunmalı - Marka ve tasarım korunmalı - Marka ve tasarım korunmalı - Sahte ve taklit mallarla mücadele edilmeli - Sahte ve taklit mallarla mücadele edilmeli - İhtisas mahkemeleri arttırılmalı - İhtisas mahkemeleri arttırılmalı - Mali ve cezai yaptırımlar arttırılmalı, - Mali ve cezai yaptırımlar arttırılmalı, - Gümrük oranları sık sık değiştirilmemeli. GENEL BAŞLIKLAR

SEKTÖREL BAŞLIKLAR - Gıda güvenliği üst seviyeye çıkarılmalı, “Gıda İşleri Genel Müdürlüğü” kurulmalı,yetkiler tek elde toplanmalı, kurulmalı,yetkiler tek elde toplanmalı, sayılı “Gıda Kanunu” günün ihtiyaçlarına göre revize edilmeli, - Eksik kodeksler tamamlanmalı, - Fonksiyonel gıdaların üretilebilmesi amacıyla etiketleme kanununun çıkarılması son derecede olumludur, sektörün önü açılmıştır, çıkarılması son derecede olumludur, sektörün önü açılmıştır, - Deterjan ve Kozmetikte izin alma mecburiyetinin kalkmasından sonra adil rekabet ve halk sağlığı açısından piyasa gözetim ve denetimleri adil rekabet ve halk sağlığı açısından piyasa gözetim ve denetimleri arttırılmalı, arttırılmalı, - Bu amaçla araç gereç ve laboratuar eksiklikleri tamamlanmalı, bütçeler arttırılmalı, bütçeler arttırılmalı, - Deodorantlardan, saç kremlerinden lüks mallara uygulanan ÖTV kaldırılmalı, - Çayda Gümrük kapısının teke indirilmesi uygulamasına son verilmeli, Çay, kontrol ve fiyat tespiti amaçlı Çaykur’a gitmemeli, Çay, kontrol ve fiyat tespiti amaçlı Çaykur’a gitmemeli, Kaçak çayın yurda girişi mutlaka engellenmelidir. Kaçak çayın yurda girişi mutlaka engellenmelidir.