Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma."— Sunum transkripti:

1 SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii 34. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii 17 Haziran 2014 Fahir GÖK İSO Meclis Üyesi ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİN İMALATI VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ

2 Vergi ve prim ödemelerini tam ve zamanında yerine getiren işverenler için, 5 puanlık SGK prim indiriminde olduğu gibi, vergisel destek ve kolaylıklar sağlanmalıdır. Ödül amaçlı bu tür vergisel destek ve kolaylıklar, afların değil, düzenli ödemelerin teşvik edildiği bir sistemin inşa edilmesi açısından ilk adım olacaktır. Daha adil ve işlevsel bir vergi sistemi için kayıt dışı ile daha etkin bir mücadele ve denetim yapılmalıdır.

3 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİN İMALATI VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ Tüketim malı dışarıda bırakılarak, kapasite raporlarında belirtilen hammadde ve yatırım malı ithalatında KKDF tamamen kaldırılmalı, sanayicilere kapasite belgelerine bağlı olarak KKDF ödemeden ithalat yapabilme imkânı tanınmalıdır. KDV mahsup süreleri, vergi dairelerinde bürokratik işlemlerin ağırlığı nedeniyle uzun süreler alabilmektedir. Bu süreler kısaltılmalıdır.

4 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİN İMALATI VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ Günümüz piyasa koşullarında satış vadeleri sektörlere göre 6 ile 12 ay arasında değişmektedir. Şirketlerin tahsilatını gerçekleştirmediği KDV’yi peşin olarak Maliye Bakanlığı’na yatırması şirketler açısından finansman zorluğu yaratmaktadır. KDV vadeleri de satış vadelerine paralel olarak uzatılmalıdır. Yeminli Mali Müşavirlerin ücretleri özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere yük getirmekte olup bu ücretlerin makul seviyelere çekilmesi gerekmektedir. Damga vergisi, banka ve sigorta muamele vergisi kaldırılmalıdır.

5 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİN İMALATI VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ Beyaz eşya ve küçük ev aletleri günümüzde lüks tüketim olmaktan çıkmış, herkes için günlük yaşamın vazgeçilmez aracı haline gelmiştir. Bu kapsamda, buzdolapları, dondurucular, termosifonlar, çamaşır, bulaşık yıkama ve kurutma makineleri, elektrik süpürgeleri, vb cihazlar, ÖTV kapsamından çıkarılmalıdır. Bir yatırım malı olan jeneratör üzerinde uygulanan %18’lik KDV, finansal kiralama işlemlerindeki %1’lik uygulamaya paralel olarak makul bir seviyeye indirilmelidir.

6 SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma Donanımları Sanayii 34. Grup Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii 17 Haziran 2014 Fahir GÖK İSO Meclis Üyesi ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÜRÜNLERİN İMALATI VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ


"SI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 31. Grup Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii 32. Grup Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii 33. Grup Aydınlatma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları