“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 NAZİFE ŞİŞMAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ
Advertisements

SOSYAL MEDYA: KURGUSALLIK VE MAHREMİYET
Teknoloji İş Yapma Şeklimizi Değiştiriyor Yeni Nesil Medya Takip Teknolojileri ile iş süreçlerindeki dönüşüm…
Bunu okursanız iyi olur
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART
Biliyor musunuz? Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya ve Meslek Ahlak İlkeleri -
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ NİSAN MUSTAFA AKGÜN.
Okyanus sahilerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran deniz.
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
Işıklar Askeri Hava Lisesi Kardeş Okul ve Şehit Ailesi Ziyareti 24 Haziran 2014/Kınık.
Aktif Gelişim Derneg ̆ I I ̇ letis ̧ im Briefi. Amaç Sosyal medyanın hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesi, sosyal ilişkilerimiz ve günlük yaşamdaki.
YAPACAĞINIZ İŞE HAKİM OLUN
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
TÜRKÇE / Anlatım Teknikleri
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
Kendini İfade Etme Emirhan Güneş
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART VEDAT SAĞLAM.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
EŞKULEMATİK.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 FATMA BARBAROSOĞLU.
İnternet üzerinden iletişim araçları
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
21. Yüzyıl becerileri.
HÜSSAM Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü Prof. Dr. Orhan Derman.
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
Günümüzde internet, en çok kullanılan haber kaynağı Gazetecilerin % 97’si haber yazmadan önce mutlaka Google’da ve sosyal medyada araştırma yapıyor.
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Hepimiz biliriz ki,bizi biz yapan kurallar vardır.Bu kuralların temelini oluşturan ögelerden bir kaçını sizlerle geçen ay ki;bültenimizde paylaşmıştım…
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?
İnternet Kullanımının Aile ve Çocuğa Etkisi Prof. Dr. H. Ferhan ODABAŞI Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim.
1. TÜRKİYE GÖZLÜK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Tarihçe ve Tanıtım -Kuruluş Çoğunluğun Sesi -Modern Teknoloji 2.
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite gençlerinin gönüllülük yapmış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Gençler TOG sayesinde.
GENÇ KIRMIZI 2014 YARIŞMA BRİEFİ
OKUMAK ÜZERİNE Hüdayi Can Çankırı, 2014.
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
EFT TEKNİĞİ UYGULAMASI GEÇMİŞİ YENİDEN YAZMAK
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
İslam’da Bilginin Kaynakları
Sosyal Medyanız ve NetHizmet. Sosyal Medya’da Sizin İçin Neler Yapıyoruz?  Sizin için hesaplar açıp, içerik yönetimlerinizi yapıyoruz.  Kampanya kurgularınızı.
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
Organlarımız ve Görevleri
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
İlköğretimde Mesleki Yönlendirme Toplantısı 25 Mart 2005, İstanbul Lisesi Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı.
Konferans yönetim sistemi EasyChair. Bu ekrandaki açıklamalardan ne anlıyorsunuz?
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
BU ATÖLYE SENİN ESERİN KAMPANYASI TANITIM TOPLANTISI.
BİLGİ TOPLUMU VE DİJİTAL VATANDAŞLIK.
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
Dr Gürsel ÖZER Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Esenyurt Hamit Demir ASM.
Twitter Twitter'da Şifrenizi Çaldırmamak İçin Bunları Mutlaka Yapın.
METNİN KONUSU,ANA FİKRİ VE YARDIMCI FİKİRLERİ KONU:Bir yazıda,eserde ele alınan düşünce,olay veya duruma konu denir.
8.Sınıf /1.ünite KAZA ve KADER Hazırlayan:Serpil AKTAŞ.
PERSONEL DURUMU OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ DURUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.
GENÇLERDE UYUM.
SENİNLE GURUR DUYUYORUM
Sunum transkripti:

“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ŞUBAT 2014 NAZİFE ŞİŞMAN

MÜSİAD Kayseri Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan “Yazarlar Okurlarla Buluşuyor” proje kapsamında Yazar Nazife ŞİŞMAN, 75.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu

Günün anısına plaket takdim edildi

Teknolojinin en hızlı değiştiği bir dönemde yaşadığımızı söyleyen Yazar Nazile Şişman; gençleri ilgilendiren sosyal ve dijital medyadan bahsetti. Şişman “Yükselen değer değişimdir. Değişimin taşıyıcı unsuru gençlerdir. Ancak bu hızlı transformasyon bize ne yapıyor?” sorusunu sordu ve “İç savaşlar, katliamların haberlerini, görüntülerini izliyoruz, üzülüyoruz ancak sorumluluk hissiyle duyarlılık sergiliye biliyor muyuz. Bu görüntüler bizde hassasiyet oluşturmuyor. Ekrandan gördüklerimiz imaj olarak zihnimizde yer ediyor. Ancak bunlar gözümüzün önünde olsa farklı tepki veririz” dedi.

Şişman konuşmasına şöyle devam etti: Görme ve görünme ile ilgili anlayışımız değişti. Yaratıcı herkesi görür ve biz onu göremeyiz. Yüce olan görülmez. Padişahlar, sultanlarda halka pek görünmezlerdi. Görünmeyen üstün demekti. Ancak bu durum batılı kodlar bize ulaşana kadar sürdü. Her şeyin gözetlendiği bir dönemde yaşıyoruz. Mahremiyet söz konusu değil. Facebook, instagram, twitterda her şeyi paylaşıyoruz. Ajanların işkenceyle aldığı bilgileri gönüllü olarak ortaya saçıyoruz

Çocuklar takdir edilmezse sağlam bir kişilik geliştiremezler. İnsanların takdirine ihtiyaç duyarlar. Görme ve görünme ihtiyacı hissedilmekte. Görünmediğiniz zaman yoksunuz gibi bir muameleye maruz kalıyorsunuz. Kendini sergileyen, başkalarını araştıran bu mecralarda, yaşadığımız anın tadını çıkarmadan, başkalarına gösterme hissi yaşıyoruz. Gözümüzle resmini çekmek ve hafızamıza kaydetmek yerine birilerine göstererek gerçekleştiğini ispata ihtiyaç duyuyoruz. Yazar Nazife Şişman, teknolojinin hakimiyetini kurduğu modern zamanda, gençleri durmak ve düşünmeye davet ederek, hayatımıza ne kadar dahil edip etmemek için kıstasımızın olması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Öğrenciler, yazara çeşitli sorular sordular

Öğrencilere yazarın 500 adet kitabı ücretsiz dağıtıldı