Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART 06 2014 VEDAT SAĞLAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART 06 2014 VEDAT SAĞLAM."— Sunum transkripti:

1 “ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART 06 2014 VEDAT SAĞLAM

2 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan ‘Yazarlar Okulları İle Buluşuyor’ protokolü dahilinde gerçekleşen etkinlikte Yazar Vedat SAĞLAM, genç okurlarla Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesinde buluştu.

3 Günün Anısına Plaket Takdim Edildi

4 Yazar Vedat SAĞLAM, konuşmasına projenin önemine vurgu yaparak başladı. Sağlam; “Kayseri’de bu tür etkinliklerin olmasını çok önemsiyorum, okuma ve yazma oranının artmasına büyük etki yapacağına inanıyorum. Projeyi hayata geçiren MÜSİAD Kayseri Şubesi´ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teşekkür ederim” dedi.

5 "Biz, gençken yazar görmüş değiliz. Sadece yazar nasıl olunur diye hayal ederdik. Şimdiki nesil şanslı, sadece önlerinde bazı engeller var. Bizlerin rakibi sıra arkadaşlarımızdı, yaşadığımız çağda gelişen teknoloji ile dünyanın her köşesindeki gençler birbirine rakip oldu. Sizlerin başarısı ve Ülkemizin ilerlemesi için kendinizi geliştirmeniz lazım.’’

6 ‘’Okumak boş zamanları değerlendirdiğimiz bir etkinlik olmamalı, okumak için zaman ayırmak lazım. Gençlerimizin yabancı klasikleri okuduklarını görüyorum. Bunlarda okunabilir, ancak öncelikle kendi tarihimizi bilmeliyiz. Gençler okudukları yabancı kitapların kahramanlarını kendilerine rol model almakta. Tarihimizde model alınabilecek Fatih Sultan Mehmet’ten Kanuni Sultan Süleyman’a, Necip Fazıl Kısakürek’ten, Mehmet Akif Ersoy’a birçok kahramanımız var. Geçmişimizle olan bağlar sağlanarak bilgiler genç nesillere aktarılmalı."

7 Yazar,Son Direnişçi kitabıyla hayatını yazdığı Sultan II. Abdülhamit hakkında bilgiler paylaştı. Sağlam, Arapça, Farsça ve Fransızca dillerini çok iyi bilen eğitimli, Ermeni sorununu çözen ve gelecekte Kürt sorunu yaşanabileceğini öngörerek tedbirler alacak kadar akıllı, abdestsiz tekbir evrak imzalamayacak kadar inançlı, oturarak hiçbir misafirini karşılamayacak kadar kibar, döneminde bir idam cezasını onayacak kadar merhametli, birçok devlet işini kendi cebinden karşılayacak kadar tutumlu bir sultan olduğunu hayatından kesitler anlatarak aktardı.

8 Sağlam; Osmanlı İmparatorluğunun çöküş döneminde tahta gelen son padişah Abdülhamit’in kızıl sultan olarak hafızalara kazındığını belirterek “Cumhuriyet, Osmanlı´nın devamıdır. Tarihte akıcılık vardır. Geçmiş silinince kişiliksiz bir toplum oluşur” dedi.

9 Öğrenciler, yazara çeşitli sorular sordular

10

11

12 Yazar,öğrenciler için kitabını imzaladı

13

14 Yazarın 300 kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.


"“ YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ MART 06 2014 VEDAT SAĞLAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları