Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HERKESE KAZANDIRAN ACENTE SİSTEMİ
Advertisements

Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
E-TİCARET E-İŞ.
Elektronik Ticaret [e-ticaret]
MCT, CTT, MCSA, MCSE, MCDBA, MCSD
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
Analysis of Logistic,Translation and Localization Strategies of gurmedenaldım.com Andaç Karahasanoğlu Man 407.
Copyright Online Tedarik İçin İhale, Teklif, Finansal Analiz Sistemi ve Ortak Satınalma Platformu copyright 2009.
İnternet Haftası Etkinlikleri ’08 // SAMSUN
E-T ICARET N EDIR ? Temel Kavramlar. E-T ICARET N EDIR ? Internet üzerinde yapılan ticarettir. Bilgisayar, cep telefonu gibi aygıtlar tarafından kullanılır.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
4.BÖLÜM E-İş Modellerinin Sınıflandırılması
Elektronik Ticaret Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
Mehmet Yavuz KEKLİKOĞLU
YONT401 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ
PROMOSYON  Kökeni Latince promotio kelimesinden gelen promosyonun anlamı fikir,öne çıkarmak olarak tercüme edilir.  Bir firmanın ya da bir arzın tanıtılması.
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
YONT 172 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ II
E-Devlet SANAL DEVLET E-devletin bilgi sağlama, sorgulama ve çevrim içi işlemleri içerdiği vurgulanır.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Dağıtım Kanalları PAZARLAMA İLKELERİ
IĞDIR Ü NİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEK OKULU.
Elektronik Ticaret (E-Ticaret) Giriş.
DİJİTAL VATANDAŞLIK VE E - DEVLET
Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK
YONT 172 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ II
ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRLERİ
E-TİCARET.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
E- T I CARET‘İN SINIFLANDIRILMASI VE KATEGORİ’LER I NE (TÜRLER I NE) AYRILMASI.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
ELEKTRONİK TİCARET (e-ticaret)
E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
Tedarikçi Firma Sunumu
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
E-TİCARET. E NFORMASYON VE G ELIŞIMI Julius Reuter 28 Nisan 1850’de bilgi aracılığı mesleğini 45 posta güvercini ile başlamıştır. Reuter, ulaştırılması.
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
SAMET UÇAR
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
ELEKTRONİK TİCARET Öğr. Gör. Canan ASLANYÜREK.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: ALİBABA.com
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
ALİBABA`NIN KURULUŞU Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.cominternet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl.
ALİBABA Ağahan KÖSE
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
İşletme Yönetimi.
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRLERİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK

1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine mal ve hizmet satmasına dayanır. * B2B’nin sozcuk anlamı, “sirketten sirkete ticaret” tir. Ama B2B sitelerinin islevi yalnızca bu * değildir…. Mal ve hizmet alım satımının yanı sıra, * sirketler birbirleri arasında bilgi alısverisi yapması, * finansal islemlerin gerceklestirilmesi, * ve butun bu islevler, internet uzerinden gerceklestirildiği icin hem daha hızlı hem daha * verimli bir sekilde islenmesi sağlanır

B2B e-ticaret sitelerinin dünyadaki en iyi örneği şüphesiz Alibaba.com'dur.Son yıllarda çok daha fazla adını duymaya başladığımız Alibaba.com, 2008 yılı içinde tam 23 milyon ziyaretçiye hizmet verdi. Alibaba.com genel olarak, Çin iş dünyasını, dünya piyasasına sunmak amacıyla ortaya çıktı. Alibaba.com'da Çin ve diğer (maliyetin nispeten düşükolduğu) Uzak Doğu ülkelerinden dünyaya yapılan satışlar 2008'in ilk çeyreği itibariyle Alibaba'ya 680milyon dolar gelir bıraktı. Alibaba için bu rakam 2007 yılının aynı dönemine göre, gelirlerinde %53.2artış anlamına geliyor

2: B2C (Business to Customer): Sirket-Tuketici Arası Elektronik Ticaret * Son yıllardaki web ve wap teknolojilerindeki gelismelerle ortaya cıkmıs yeni bir tur alısveris * ortamıdır. Elektronik ticaretin en cok bilinen turudur. Sanal Mağaza uygulamaları ile * Đnternette firmalar elektronik ortamda; bilgisayardan otomobile, kitaptan pizzaya bircok * urunun doğrudan tuketiciye satısını yapmaya baslamıstır. Yaygın GSM kullanımı ile birlikte * wap teknolojisi de tıpkı web teknolojisi gibi gelismekte ve yer, zaman gibi kısıtlar olmaksızın elektronik ticaret yapılan uygun bir ortam haline gelmistir * Hepsiburada.com ve amazon.com B2B siteleri icin verilebilecek en iyi orneklerdendir.

3: B2G (Business to Goverment): Sirket-Kamu Kurulusu Arası Elektronik Ticaret Elektronik ağlar üzerinden yapılan ticareti ve diğer faaliyetleri kapsamaktadır. Bu e-Ticaret türünde firmalar satıcı, kamu kuruluşları alıcı durumundadır. Örneğin bir kamu kuruluşu herhangi bir ihtiyacını karşılamak için internette ihalelerini yayınlar ve en uygun fiyat teklifi veren firma ile ticaret yapar. Kamu kurumları bu sayede zamandan tasarruf ederek en uygun fiyat teklifi ile ihtiyaçlarını karşılamış olurlar

4: C2C (Customer to Customer): Tuketici-Tuketici Arası Elektronik Ticaret Tuketicilerin guvenilir web sitelerinde bir araya gelerek kredi kartı ya da havale yontemi ile satıs yapmalarıdır. C2C e-ticaret sitelerine en buyuk ornek ebay.com, Turkiye’de ise gittigidiyor.com’dur. Tuketiciler bu web sitelerine uye olduktan sonra hem urun satın alabilmekte hem de satıs yapabilmektedirler