YÜZMEDE YARIŞMA YÖNETMELİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MOTİVASYON VE MOTİVASYON ENGELLERİNİ AŞABİLME
Advertisements

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BESYO DERS HOCASI İRŞİL DEMİRALP.
ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜNÜN 10 TEMEL PRENSİBİ. Uluslararası Gençlik Ödülünün dayandığı 10 temel prensip vardır.
KEYPAD YARIŞMA FORMATI 1. Bu formatta her katılımcıda bir adet keypad bulunur. Katılımcılar bireysel olarak yarışırlar. Ekrana önce soru gelir, daha sonrasında.
ATLETİZM Atletizm, koşuları, yürüyüşleri, atlamaları içeren kurallara bağlanmış spor yarışmalarının tümüdür. Eski çağlardaki antik olimpiyatlar, vücut.
A T L E T İ Z M YARIŞMA KURALLARI
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ 3 AHMET ÇOLAK Doç.Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN MAYIS-2010.
EMNİYET KEMERİ TAKMANIN ÖNEMİ
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
Faal Atletizm Hakem Seminerine
FUTBOLDA YAŞ GRUBU ANTRENMAN İLKELERİ
AYK Ankara Yüzme Kulübü Bilgi ve Kayıt için Antrenörlerimiz
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ATLAMALAR.
1 YÜRÜYÜŞ IAAF Kuralı: Yürüyüş, ayaklar ve zemin arasındaki temasın insan gözüyle görülür bir kesintiye uğramadan sürekli adım atılmasıdır. Dayanma.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
ÇOKLU YARIŞMALAR.
- Tüm koşucular kendi kulvarlarında koşarlar,
YOL KOŞULARI : - Maraton (42km 195m) - Yarı maraton (21km 100m)
ATLAMALAR.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Stock Car Challenge İstanbul İstanbul.
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
4.Sınıf Kimya Konuları 1.Maddenin Özellikleri.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
HAYDİ GELİN ÇOCUK OLALIM
TÜRK YÜZME SPORUNDA YAŞANAN EROZYON
ANALOG-SAYISAL BÜYÜKLÜK VE SAYI SİSTEMLERİ
KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI
Beden eğİtİmİ dersİ performans ödevİ
ÇOCUK ANTRENMANINDA TEMEL HAREKET EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
ATLETİZM.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
KANO.
Bu derste, Sınıfta istenmeyen davranışların önlenmesi
Engel Koşuları.
UZUN ATLAMA.
BAYRAK YARIŞLARI 4x100 METRE 4x400 METRE 4X200 METRE.
DİKME ÇIKMA,İNME VE PARALEL İNŞA ETME
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi.
ŞERAFETTİN AYDEMİR Külter ve Turizm Bakanlığı(Strateji Geliştirme Başkanlığı) Tel
İstanbulUzman Fiziksel Risk Etkenleri İSTANBULUZMAN.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
ACİL BAKIM GEREKTİREN HASTALIKLARDA İLK YARDIM.
Yüzme müsabakaları ve stilleri
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
Sınır Koyma ÇOCUKLAR SINIRSIZ ÖZGÜRLÜKTEN HOŞLANMAZLAR!
DÜZELTME İŞLEMLERİ AFYON BAHAR EĞİTİMİ NİSAN 2016
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ATLETİZM KOŞULARI MERVE ANDAÇ 9\D 932. ATLETİZM NEDİR ?  İnsanoğlunun yaptığı en eski spor dallarından biri. Fiziksel güç, dayanıklılık, çeviklik, hız.
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
SPORDA MÜSABAKA ANALİZİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜREK TAKIMI SEZONU ANTRENMAN PROGRAMI
Spor hareketleri dönemi
T-3000 (T-30) Testi BUKET UÇMAN. T-3000 (T-30) Testi  Almanya’nın Cologne şehrindeki Institute for Sports Mecidicine’den, Olbrecht ve meslektaşları testi.
Kural - 13 Serbest Vuruşlar.
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
Sunum transkripti:

YÜZMEDE YARIŞMA YÖNETMELİĞİ

Tüm yüzme yarışlarında FINA kuralları uygulanır.

Yüzme yarışları genel olarak iki programa göre düzenlenir: 1. Olimpik Program 2. Günlük Program

Yarışmalar hem bireysel, hem de takım hâlinde yapılır ve her stilde belli mesafelerde yarışılır.

Yarışı bitirebilmek için belli süre koşulu yoktur Yarışı bitirebilmek için belli süre koşulu yoktur. Sadece o kategorilerdeki mesafenin tamamlanabilmesi esasına dayanır.

Kurallar

A-Yarışmacılar kendi kulvarından çıkarken diğer yarışmacılara engel olmamalıdır. B-Yarışmacılar yarış anında havuz dibine basarak yürüyemezler. C-Yarışmacı, mayo, gözlük ve bone dışında başka malzeme kullanamaz. D-Bayrak yarışlarında, havuzdaki yarışmacının eli havuzun duvarına değmeden, takımın diğer yarışmacısı çıkış blokundan ayrılamaz.

Yarışmalar sırasında yüzücülerin ceza almalarını gerektiren durumlar şunlardır:

1. Yüzücünün kendi kulvarından çıkarak bir başka kulvara girmesi, 2. Dönüşlerde ya da yarış bitiminde elini ya da vücudunun bir yerini havuzun duvarına değdirmemesi, 3. Saygısızca hareketlerde bulunması ve konuşması, 4. Diğer yüzücülerin çıkış yerlerine gelmelerine rağmen, çıkış yerine gitmemesi,

5. Kendisinin yarışmayacağı bir yarışta suya girmesi, 6. Süratini artıracak ve kendine yapay bir güç verecek türde (palet, parmak arası perdesi) araçlar kullanması, 7. Yarış stilinin dışında bir stilde yüzmesi, 8. Bir kez hatalı çıkışa izin veren kurala uygun olarak, ikinci kez hatalı çıkış yapması.