Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, 18-20 Ekim 2007, Konya İNSAN KAYNAKLI İKLİM DEĞİŞİMİNİN DİNAMİĞİ: KAMU EĞİTİMİ İÇİN ÖNERİLER Ali Kerem.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Apple Computer Inc. Altı Aşamalı Teknoloji Planlama Modeli (2005)
Advertisements

YEŞİL ENERJİ ÇİFTLİKLERİ
Sürdürülebilir Enerji
20 Ocak 2010 İklim Değişikliği ve Ormanlar
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
KÜRESEL ISINMA Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Ayrıca küçük miktarlarda bazı asal gazlar bulunmaktadır. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa.
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
CO2 ve CO Ölçme Yöntemleri
MOTOR PERFORMANSINA ETKİLERİ
Eczacıbaşı Topluluğu ve Sürdürülebilirlik
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDAKİ FAALİYETLERİ
EKOSİSTEMLERİN İŞLEYİŞİ MADDE DÖNGÜSÜ-ENERJİ AKIŞI
Kuresel Isinma Temel Bilgiler 1.
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İklim değişikliğini şu anda tam olarak yaşıyoruz; sıcaklıklar yükseliyor, yağış modelleri kayıyor, buzullar eriyor ve küresel ortalama.
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
YARINDAN SONRA.
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
GÜÇ ELEKTRONİĞİ Doç. Dr. N. ABUT
DUYARLI TÜRK İŞLETMELERİNİN YAPAY İKLİM DEĞİŞİMİNİ ÖNLEMEDE ETKİLİ OLABİLECEK VE SOSYAL SORUMLULUK BAĞLAMINDA ELE ALINABİLECEK ÖRNEK UYGULAMALARI Gökhan.
MADDE DÖNGÜLERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
NOKTA KAYNAK HAVA KİRLİLİĞİ DAĞILIM MODELLEMESİ AERMOD
Sunum İçeriği Küresel sorunlar ve çağımızda Kimya Mühendislerinin sorumlulukları. Çıktı esaslı eğitim programı MÜDEK ve akreditasyon süreci Mezun kazanımları.
Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU İstanbul Teknik Üniversitesi
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
GREEN MARKETING KONFERANSI
Makroyu etkinleştirip, slide show’a geçiniz.
BİYOKÜTLE.
Şimdi Moda Karbon Yönetimi.
KURAKLIK?? Genellikle herhangi bir mevsim veya zaman diliminde yağış miktarındaki azalmadan dolayı meydana gelen doğa olayına denir..
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
“SciVal”, Bilimsel Araştırma Stratejilerinin Karar Destek Sürecinde Kapsamlı Bir Çözüm ANKOS 2011 Yillik Toplantisi, Mugla Universitesi 29 Nisan 2011 Tayfun.
YAKITLAR VE YANMA OKTAN benzin içinde bulunur. Tutuşma sıcaklığı heptandan yüksek setandan düşüktür. (BENZİNLİ MOTORLAR) SETAN motorin içinde bulunur.
ŞİMDİ MODA KARBON YÖNETİMİ
E-Posta Grubu Oluşturma
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
Yakıtlar ve Yanma 10.Hafta
BÜYÜME DİNAMİKLERİ Fulya GÜZEL Kaynak: TÜİK GSYH Büyüme Oranları (%, Çeyrekler İtibarıyla)
KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12.
Küresel Isınmanın Tarihi Kaynak: CNBC - live Kaynak: CNBC - live.
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SAĞLIĞA ETKİLERİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Akademik Kurul Toplantısı
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Hava Kalitesi Tiananmen Meydanı’nda (Çin, Beijing) Hava Kalitesinin İyi Olduğu Bir Gün Tiananmen Meydanı’nda (Çin, Beijing)
TEMEL PRENSİPLER. TEMEL PRENSİPLER Ekosistemler Siyah Ayı, Güney Carolina Shenandoah Ulusal Parkı’nda, Ayılar İçin Deneme Çöp Tankı.
IV. UZAKTAN ALGILAMA VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SEMPOZYUMU(UZAL-CBS 2012) Ekim 2012, Zonguldak BİYOJENİK UÇUCU ORGANİK BİLEŞİKLERİN EMİSYONLARININ.
İç Su Ekosistemlerinin Modellenmesi
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Amazon Ormanlarının Karbon Döngüsüne Etkisi
Sürdürülebilir Uyum Rana İzci Marmara Üniversitesi, AB Enstitüsü
II. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
MADDE DÖNGÜLERİ.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ SUNUM.  Doğal Afet Nedir  Doğal afet kendiliğinden oluşan ve yeryüzünde aniden meydana gelen olayların tamamına denir. Doğal.
Sunum transkripti:

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İNSAN KAYNAKLI İKLİM DEĞİŞİMİNİN DİNAMİĞİ: KAMU EĞİTİMİ İÇİN ÖNERİLER Ali Kerem Saysel Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İnsan kaynaklı iklim değişiminin dinamiğini yeterli derecede kavrıyor muyuz? İklim değişiminin beklenen etkilerini hafifletmek için yeterli önlemleri savunuyor muyuz?

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya Gecikmeler Hakkında STOK (REZERVUAR) içeri akış dışarı akış

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya

Karbon emisyonları (TgCO 2 -eşdeğer/yıl) = hasıla ($/yıl) x enerji yoğunluğu (toe/$) x karbon yoğunluğu (TgCO 2 -eşdeğer/toe)

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya Enerji ve karbon yoğunluğunun aynı kalması halinde büyüyen Türkiye’nin (G$/yıl) enerji üretimi (Mtoe/yıl) ve karbon emisyonu (TgCO2-eşdeğeri/yıl)

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya Yeni yatırımlarda aşamalı olarak enerji yoğunluğunun %40, karbon yoğunluğunun %60 azalması halinde büyüyen Türkiye’nin karbon emisyonu (TgCO2- eşdeğeri/yıl)

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İklim koruma stratejisinin tüm dünyada uygulanması halinde dünya emisyonları (TgCO2-eşdeğer) ve atmosferde karbon dioksit konsantrasyonu (ppmv CO2).

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya İklim koruma stratejisinin tüm dünyada uygulanması halinde CO2 konsantrasyonu (ppmv) ve ortalama atmosfer sıcaklığı (Co).

Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri, Ekim 2007, Konya Tartışma Acil ve kuvvetli eylemin önemi Gecikmelerin sistematik olarak yanlış /yetersiz algılanması Alternatif eğitim arayışları