KARIŞIMLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARIŞIMLAR.
Advertisements

KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
K A R I Ş I M L A R.
Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir. Solduğumuz.
Saf madde: Hep aynı birimlerin (taneciklerin)yan yana gelmesiyle oluşan maddelere saf madde denir.
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNABİLİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDE TANIMI Kütlesi, hacmi ve eylemsizliği olan bütün varlıklar maddedir. Çevremizde gördüğümüz hava, su, toprak, masa her şey maddedir. MADDENİN SINIFLANDIRILMASI.
6.KarIŞImlar Günlük hayatta da yiyecek ve içeceklerimizin ço¤unu, elementleri veya bileşikleri birbirine karıştırarak elde ederiz. Do¤adaki maddelerin.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
KARIŞIMLAR.
Maddenin tanecikli yapısı
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 6. SINIF
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN YAPI TAŞLARI-ATOMLAR
Karışım ve özelikler.
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
Karışımların Özellikleri ve Sınıflandırılması
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
FUNDA DEMİRTAŞ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
Maddenin Tanecikli Yapısı
7.SINIF 3.Ünite MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLAR.
HANGİ MADDELER ELEKTRİK ENERJİSİNİ İLETİR.. KAZANIMLAR 1-Maddelerin elektrik enerjisini iletip iletmediklerini test etmek için basit elektrik devresi.
HOMOJEN VE HETOROJEN KARIŞIMLAR
Birden çok maddenin kimyasal bağ oluşturmadan bir arada bulunmasıyla meydana gelen mad-delere karışım denir. Karışımlar görünümlerine göre iki çeşittir:
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
Madde atom element bileşik
MADDEYİ TANIYALIM.
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
MADDELERİN SINIFLANDIRILMASI
KARIŞIMLAR.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLERİ
Karışım Nedir ?. Karışım Nedir ?  Birden fazla maddenin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya gelmesiyle oluşan saf olmayan maddeye karışım.
KARIŞIMLAR İÇİNDEKİLER: -KARIŞIM NEDİR? -KARIŞIMLARIN ÖZELLİKLERİ
2.ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. * Cisimden cisme elektrik yüklerini taşıyan negatif yüklü elektron,
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR Karışım ,birden fazla maddenin kimyasal özellikleri değişmeyecek şekilde bir araya gelmesiyle oluşan madde topluluğudur.Saf maddeler element.
İKİ YADA DAHA FAZLA MADDENİN ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMEDEN ÇEŞİTLİ ORANLARDA KARIŞMASI İLE OLUŞAN TOPLULUĞA KARIŞIM DENİR KARIŞIMLAR İKİ SINIFTA İNCELENİR.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLAR.
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLaR.
DOĞADA MADDELER KARIŞIK HALLDE BULUNUR
SAF MADDELER VE KARIŞIMLAR
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ANA BİLİM DALI EDA GÜVENÇ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Madde Saf Madde Karışım Element Bileşik Homojen karışım
KARIŞIMLAR.
Maddeler Doğada Karışık Halde Bulunur
KARIŞIMLAR.
KERİM KAYA 10C İki ya da daha fazla saf maddenin fiziksel yollarla bir araya gelmesi sonucu oluşan ve belirli oranda bileşime sahip olmayan maddelerdir.
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Bağlar
Sunum transkripti:

KARIŞIMLAR

KARISIMLAR Doğadaki maddelerin hemen hepsi karışım halinde bulunmaktadır. Şekerli su, tuzlu su, salata, çorba bunlardan bazılarıdır Farklı cins atomlardan ve moleküllerden oluşan maddeler topluluğuna karışım denir. Günlük hayatta yiyeceklerimizin ve içeceklerimizin çoğunu birbirlerine karıştırarak elde edriz

Karışımların özellikleri Karışımlar saf madde değildir Karışımlar kendisini oluşturan maddelerin kimyasal yapılarında değişme olmaz Karışımlar fiziksel yolla ayrıştırılabilirler

Heryerinde aynı olmayan ve dışarıdan bakıldığında tek madde gibi gözükmeyen karışımlardır Hertarafta aynı özellik gösteren tek bir madde gibi davranan karışımlara denir. Homojen karışımlara genel olarak çözelti denir. Metallerin eritilip karıştırılmasıyla oluşak karışımlara alaşım denir. Kurşun+Kalay=Lehim Bakır+Kalay=Tunç

Süspansiyon : Bir katının sıvı içerisinde çözülmeyip dağılmasıyla oluşan bu tür hetorojen karışımlara süspansiyon denir. Örnek: kumlu su , ayran , kan bunlardan bazılarıdır Emülsiyon : Çözülmeyen iki sıvınınbirbiri içerisinde hetorejen dağılmasıylaoluşan karışımlara emülsiyon denir. Örnek: benzinli su , karbon tetraklolrür su karışımları bunlardan bazılarıdır Aerosol : Bir sıvının veya katının gaz içerisinde dağılmasıyla oluşan hetorojen karışımlara denir. Bir katının gazda dağılmasına duman, sıvının gazda dağılmasına ise sis örnek verilebilir. Koloit : Bir maddenin sıvı içerisinde asılı kalması ile oluşan hetorojen karışımlara denir.Süt bir kaloittir. Kaloitlerde dağılan madde ancak mikroskopla görülebilir.

HASAN ALİ AKÇAY ESMA YEMEZTAŞLICA