8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bunu okursanız iyi olur
Advertisements

Lütfen SESLİ izleyiniz...
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Kedilerin görevleri 1.
YEN İ DO Ğ ANLARI TANIYIN!
JOHARİ PENCERESİ HAZIRLAYAN: BEDİİ DURMUŞ
ŞANLIURFA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DÜNYA’NIN HAREKETLERİ
Bu yüzden, bize Tanrıyı ve küçük bir dua yapmayı hatırlatan böyle bir sunum hazırlamak için kendime izin verdim… Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde.
Değerler Eğitimi Özgüven.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
P a z a r S a b a h l a r ı.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
Kendine Karşı Sorumluluk
ANA BABA TUTUMLARI. Tuncay DEMİRTAŞ.
UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
SERBEST OKUMA METİNLERİ
MÜDÜRLER VE BEBEKLER Ahmet ÇELEBİ / KONYA. Yaşama farklı açılardan baktığımızda ilgisizmiş gibi gözüken şeyler arasında birtakım benzerlikler bulabiliriz.
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
YAPI(PLAN).
Yarım kalmış öyküler.
Sen hangisini seçerdin?
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Günü Sevgiyle Başlat.
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
SORULAR.
UNUTMA Ki ….
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen zamanın herkes için
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Hayat.
KALP BU KALB İ, E Ğ ER BANA GÜVEN İ YORSAN BENDE DAH İ L 2010 YILINDA KAYBETMEK İ STEMED İ KLER İ NE GÖNDER,
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
1.Yaş, kilo ve boy dahil tüm işe yaramaz rakamları unut. Bırakın bunlara doktorlar üzülsün. Onlara bunun için para ödemiyormusun?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
İnsan öğrendiklerini çok çabuk unutur!
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
TOPLUMSAL BARIŞ.
İLETİŞİM.
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
KUMAR OYNAMAK * Para, mal veya değerli bir eşya karşılığı şansa ve tahmine dayalı olarak oynanan oyunlara kumar denir. Kumarda amaç başkasının parasını,
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Sen hangisini seçerdin?
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
Sunum transkripti:

8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)

Efsane bu ya; kadının biri bir gün kucağındaki çocuğu ile birlikte bir mağaranın önünden geçerken içeriden gelen bir ses duyar. Bu ses ona : “ içeri gir ve ne istersen al, ama en önemli olanı unutma. Ayrıca, sen çıktıktan sonra kapının bir daha asla açılmayacağını da dikkate almalısın. Ancak bu fırsatı kaçırma, ama yine de en önemli şeyi unutma” der.

Kadın mağaraya girer ve büyük bir servetle karşılaşır Kadın mağaraya girer ve büyük bir servetle karşılaşır. Masanın üzerindeki altın ve mücevherleri görünce şaşkına döner ve çocuğunu yere bırakarak hemen büyük bir hırsla masanın üzerindekileri toplamaya başlar. Bu sırada o esrarengiz ses yine duyulur : " yalnız sekiz dakikan var” demektedir.  

zenginlik uzun sürmez , ama ümitsizlik hep yaşar. Sekiz dakika çabuk geçer, kadın toplamış olduğu kıymetli taşlar ve altınlarla birlikte mağaranın dışına koşar ve kapı kendiliğinden kapanır... Bu sırada çocuğunu içerde unutmuş olduğunun farkına varır, ama kapı bir daha açılmamak üzere kapanmış bulunmaktadır. zenginlik uzun sürmez , ama ümitsizlik hep yaşar. Aynı şey çoğu zaman bizim başımıza da gelir . Bu dünyada yaklaşık 80 yıllık ömrümüz vardır ve bir ses daima bize: " Sakın en önemli şeyi unutma!“ der gibidir.

Böylece zamanımızı bu tür şeylerle tüketir ve en önemli olan şeyi Önemli olanlar manevi değerler, inançlar, dikkatli olmak, aile, dostlar ve hayattır. Ancak kazanç hırsı, zenginlik, maddi şeyler bizi öylesine büyüler ki, çoğu zaman en önemli şeyleri bir köşede bırakırız. Böylece zamanımızı bu tür şeylerle tüketir ve en önemli olan şeyi “Manevi duyguları“ bir köşede unuturuz.

Asla aklımızdan çıkarmamamız gerekir ki bu dünyadaki yaşam çok çabuk geçer ve ölüm beklenmedik bir zamanda bizi yakalar. Ve hayatın kapısı bizim için ebediyen kapanmış olacağından son pişmanlık bir fayda vermez. Sorunlarla, acılarla, ahlaksızlık ve adaletsizliklerle dolu, küçücük masum çocukların öldürüldüğü, ailelerin acı çektiği bir dünyada yaşıyoruz. Bir bakıma bunların olması normal gibi gözüküyor. Çünkü biz EN ÖNEMLİ ŞEYLERİ unutmuş durumdayız...

ÇOCUKLARIN SAFLIĞI, ŞEFKATİ VE MASUMİYETİ SEVGİ BARIŞ ÇOCUKLARIN SAFLIĞI, ŞEFKATİ VE MASUMİYETİ ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK SAMİMİYET

YAŞAMIN HER ANINDA, SİZE SUNULMUŞ OLAN ÖMRÜ, EN HAYIRLI ŞEKİLDE GEÇİREBİLMENİN HESABINI YAPMAYI İHMAL ETMEYİN. . HAYAT BİR TANEDİR, ONDAN AYRILDIĞINDA PİŞMANLIK DUYMAMAN, ESEFLENMEMEN İÇİN ONDAN İSTİFADE ET, ONU KORU VE ONU SEV.