Genel Sunum Kuralları Powerpoint Özeli. Elektrik kesilebilir. Sunumun yazılı çıktısı yanımıza alınır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1929 DÜNYA EKONOMİK BUNALIMI
Advertisements

ULUSLARASI TİCARETTE KORUMACILIK VE HÜKÜMET MÜDAHALELERİ
Bölüm 36 Gelişmekte Olan Ülkelerin Sorunları ve Türkiye
Ders: Uluslararası İktisat ve Dış Ticaret Politikası
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
YAMAN ENERJİ TÜRKİYE ULUSAL ENERJİ FORUMU 2005 Elektrik Sektörü Altyapı Yatırımları Yaman AKAR Ekim 2005 İstanbul
Ticareti, üretilen mal ve hizmetlerin belirli bir ücret karşılığı son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan alım-satım faaliyetlerinin tümü olarak.
M. Özgür Bozçağa.  Gıda ürünleri – önemli bir gelir kaynağı  Hedef: ◦ Ticaretin artırılması ◦ İnsan, Hayvan ve Bitki Sağlığının sağlanması  Sınırlardan.
Ekonomi Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
Tarife Dışı Dış Ticaret Politikası Araçları
DIŞ TİCARET POLİTİKALARI
DIŞ TİCARET POLİTİKALARI
Maliyet Muhasebesi Ödevi
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
AVRUPA BİRLİĞİNİN ORTAK POLİTİKALARI
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
YENİ TİCARET TEORİLERİ
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
İTÜ Temiz Enerji Günleri İstanbul, 9 Mart 2015
A. Dış Ticaret İşlemleri
1707 Adımda Araştırma ve Sunum Teknikleri
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
Küreselleşme ile Ulus Devlet Ölüyor mu?
BİRLİK 1. 2  Siyasal ve Ekonomik boyutlarıyla Birlik Kavramı ve Düşüncesi  Siyasi Birlikler  Üniter  Federal  Konfederal  Uluslararası-Uluslarüstü.
ULUSLARARASI İKTİSAT Yrd.Doç.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition 1. Bölüm: Uluslar arası İktisat.
Soru Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
DIŞ TİCARET POLİTİKASI
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition Bölüm 5: Tarifeler.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
WTO GATT GATS TRIPS Doç. Dr. A. Can BAKKALCI. WTO KURALLARI ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ORTAK TARIM POLİTİKASI ORTAK TİCARET POLİTİKASI.
TİCARİ İŞBİRLİĞİ(GATT). Genevre’de Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması (GATT) imzalandı. GATT’ın amaçlarının başında liberal ve rekabetçi bir.
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
2001 TÜRKİYE KRİZİ ADU, Aydın İktisat Fakültesi
1929 BUHRANI VE türkİye ekonomisi üzerİne etkİleri
Tükiyenin Dış Ticareti. Ülkelere, bölgelere ve mal grupuna göre dağılımı.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
Ülkelerin Dış Ticaret Yapma Nedenleri
1 of 31 PART VII The World Economy © 2012 Pearson Education Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikası: Mutlak ve Mukayeseli Üstünlük teorileri.
 Bölüm 2: Piyasa Ekonomisi ve Fiyatların Oluşması Kaynak: Yönetim Ekonomisi – Prof. Dr. İ. Özer Ertuna.
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
Dış Ticaret Teorisi ve Dış Ticaret Politikaları
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
EKON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
GÜMRÜK BİRLİĞİNİN ETKİLERİ
ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ
TSE Uygulamalarının Son Dönemlerinde Dış Ticarete Etkileri
TSE Uygulamalarının Son Dönemlerinde Dış Ticarete Etkileri
EKON 331 ULUSLARARASI TİCARET VE EKONOMİ BÖLÜM 1 GİRİŞ
Uluslararası Ticaret Politikası
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
ULUSLARARASI BANKACILIK
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
KALKINMA EKONOMİSİNİN DOĞUŞU- BUGÜNÜ- GELECEĞİ
ULUSLARARASI TİCARET.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarım sektörünün önemi
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

Genel Sunum Kuralları Powerpoint Özeli

Elektrik kesilebilir. Sunumun yazılı çıktısı yanımıza alınır.

Genel Konular Prova Kıyafet Yiyecek Heyecan

Öz Tarımın önemi İnsanın önemi Dünyanın önemi Kurumun önemi Gelişimin gelişimi Tekniğin tekniği Sunumda başlıca konular kısaca verilmeli, araştırma bulgularından en önemlileri anlatılmalıdır. KapsamDışında

Gelişmiş ülkeler ile gerçekleştirilen serbest ticaretin AGÜ’lerin aleyhine olacağına savunan bir diğer iktisatçı Prebisch’dir. Prebisch’e göre, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki teknik ilerlemeler, uzun dönemde ilksel malların fiyatlarında düşüşe neden olmakta, bu durum ise gelişmekte olan ülkelerin ilgili malların ihracatından elde ettikleri kazancın azalması sonucunu doğurmaktadır. Prebisch, uluslararası ticaretin gelişmekte olan ülkeler aleyhine ortaya çıkardığı bu sorunu aşabilmek için ilgili ülkelere korumacı ekonomi politikaları izlemeleri önerisinde bulunmuştur. Prebisch’e göre gelişmekte olan ülkelerin uluslararası serbest ticaretten kaynaklanan kayıplarının ortadan kaldırılabilmesi için, ithal-ikameci politikalar benimsenmelidir. Ayrıca gelişmiş ülkeler, gelirin gelişmekte olan ülkelere yeniden aktarımı için politikalar geliştirmelidir (Dağdemir, 2009). Prebisch az gelişmiş ülkelere, bir taraftan sanayileşmiş ülkelerden yaptıkları ithalata karşı kendilerini gümrük tarifeleriyle korumalarını, öte taraftan iç piyasalarını genişletmek amacıyla kendi aralarında ortak pazarlar, gümrük birlikleri, serbest ticaret bölgeleri ve benzer bölgesel ekonomik bütünleşme türleri kurmalarını öğütler. Bu gibi bölgesel ekonomik bütünleşme türlerinin kurulmasıyla, azgelişmiş ülkelerin kalkınmada sanayileşmiş ülke mallarına olan bağımlılığı azalacaktır. Bunun yanı sıra, daha önce sanayileşmiş ülkelere işlenmeden sattıkları malları bu gibi alanlarda satabilmek için, yurt içinde yeniden bir işleme gerek duyacaklarından, ulusal sanayilerini güçlendirebileceklerdir. Buna ek olarak Prebisch, işlenmemiş malların dünya piyasalarındaki fiyatlarının istikrara kavuşturulması için yapılabilecek bütün uluslararası girişimleri içtenlikle desteklemektedir (Fusfeld, 1988). Sunum Öncesi Sunum kelime kelime okunmamalı, başlıca kelimeler etrafında özetlenerek anlatılmalıdır.

Süre Sunum Öncesi 15 dk. içerisinde sunumu bitirin. Yoksa hem seyirci ilgisi azalacak, hem de sunuma müdahale edilecektir. SUNUM SORU

Renk-Uyumsuzluk Örneği

Renk-Uzaklık Örneği Yazı Boyutu-8 Yazı Boyutu-10 Yazı Boyutu-12 Yazı Boyutu-16 Yazı Boyutu-20 Yazı Boyutu-26 Yazı Boyutu-30 Yazı Boyutu-40 Yazı Boyutu-60 Yazı Boyutu-100

Teknik Konular Elektrik kesilir Bilgisayar bozulur Program eski çıkar ▫Vd. Sunum Esnası Yazılı çıktı almanın yanı sıra, imkan var ise sunum yerinde deneme yapılmalıdır.

Seyirci [Göz Teması] + [Vücut Dili] + [Ses Tonu] Sunum Esnası Seyircinin sizden elektrik (!) alması önemlidir.

Sorular Varsayım 1; ▫Anlaşılmayan bir yer sorulabilir. Varsayım 2; ▫Küçük bir katkı yapılmak istenilebilir. Varsayım 3; ▫Soru görünüşlü korsan bildiri sunulabilir. Varsayım 4; ▫Kışkırtıcı soru sorulabilir. Sunum Sonrası V1; Kısa Açıklama, V2; Teşekkür, V3; (?), V4; Kısa Açıklama [VH; Bilmiyorum diyebilmek önemlidir].