Eğitim ve Kültür Hayat boyu Öğrenme Programı LEONARDO DA VINCI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkez Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

Öğrenciler nereye gidiyor ?
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ülkemizdeki Kardeş Okullarla Video Konferanslar
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
SİGORTA SEKTÖRÜ Ragıp YERGİN, Aksigorta A.Ş. Genel Müdürü 17 Aralık 2007 Meclis-i Mebusan Cad Findikli/Istanbul/TURKEY Tel : (0212)
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Erasmus Staj Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UZUNÇİFTLİK NUH ÇİMENTO MESLEK YÜKSEK OKULU
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU LİSELERİ. ÖSS ÇALIŞMA KURULUMUZ HANGİ BIRIM LERDEN OLUŞUYOR? EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖSS KOORDİNATÖRLÜĞÜ SINIF-BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR.
ÖZEL AKDENİZ YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
ULUDAĞ GEZİSİ KIŞIN KEYFİNİ ULUDAĞ’DA ÇIKARALIM. 24 ŞUBAT 2013 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN ULUDAĞ GEZİSİNE KATILMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ ÇARŞAMBA.
İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kurumumuz Cumhuriyet mahallesi Yıldız Sokak adresinde yer almaktadır. Adını ; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün verdiği; sessiz.
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
GAZİOSMANPAŞA ORTAOKULU
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
T.C. Ağrı-Patnos SÜTLÜPINAR İLKOKULU
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
MEHMET UYGUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
DİCLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DURABEYLİ İLKÖĞRETİM OKULU
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MAKİNE PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ KAYIT YENİEME İŞLEMLERİ.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI 2
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
TOPLUMSAL KURALLAR.
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Sunum transkripti:

Eğitim ve Kültür Hayat boyu Öğrenme Programı LEONARDO DA VINCI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkez Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci

Mobility IVT & PLM TRAINING AGEEMENT & PARTNERSHIP QUALITY COMMITMENT COMMITMENT OF THE THREE PARTIES

Projenin adı : Makine Teknolojisi Alanındaki Öğrencilerin Uygulamalı eğitim Deneyimi (LLP-LDV-IVT-07-TR-0335) (LLP-LDV-IVT-07-TR-0335) Projeye 10 Megep Makine öğrencisi ve 2 (+1) refakatçı öğretmen katıldı. Yüklenici Kurum : Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

AMACIMIZ ÜLKEMİZDEKİ MESLEKİ EĞİTİM İLE BURADAKİ EĞİTİMİ KIYASLAMAK, ORADAKİ SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK VE AVRUPA ANLAYIŞINI GÖRMEK.

15 şubat 2008 Cuma akşamı 10 öğrenci ve 2 öğretmen eşliğinde yolculuğumuza başladık

ATATÜRK HAVA ALANINDA

Uçak biletleri, pasaport, çanta kontrolleri yapıldıktan sonra uçağa bindik.

Uçak 2300 km’ lik yolu 3 saatte aldı. Stockholm’ün kuzeyinde ARLANDA Havaalanına saat 14’de indik. Saatlerimizi 1 saat geri aldık.

1 Aylık süre içinde ikamet ettiğimiz ev Blockwägen Tumba STOCKHOLM

Sokağımızdan bir görüntü Ormanın yanında sessiz,temiz,ara sıra sabahları Geyiklerin dolaştığı düzenli bir yerleşim yeri

Tumba Centrum

Stockholm’ un en büyük tarihi müzesi Naturhistorika riskmusset

MECLİSTE DUVARLARIN ALTINLARDAN OLUSTURULDUĞU BİR SALON HER BİR DUVARINA İSVEÇ’İN 1900 LÜ YILLARDA DİĞER DEVLETLERLE OLAN İLİŞKİLERİ YANSITILMIŞ.ANCAK DUVARIN BÜYÜK BÖLÜMÜNE O ZAMANLAR EN GÜÇLÜ DEVLET OLARAK GÖRDÜKLERİ OSMANLI’YI VE AMERİKA’YI RESMETMİŞLER OSMANLI DEVLETİ AMERİKA

Milletvekili Mehmet KAPLAN ’ı ziyaretimiz.

2. Hafta sanayi ve işletme gezileri yapıldı. İşletmeler fazla büyük değil Fakat teknoloji satıyorlar. Eskişehir’deki CNC tezgahlar burada hiç yok, kullandıkları CAD/CAM programları eski bizde ise en yeni programlar kullanılıyor.

5 eksenli tezgahlarda ürettikleri çeşitli ürünler

AB LK Precision Parts Tel : Fräsarvägen 22, Fax : SKOGÄS

ASFA MEKANISMA Formverktyg – Fixtur – prototyp – sânkgnist Sitki AGRALİ Tel Cementvägen 34 Mobil : S HANINGE Epost

Daniel JORIUS SWEDBAG Swedbag AB, Dantorpsvagen 17 SE Haninge SWEDEN

 SON İKİ HAFTAMIZI TUMBA LİSESİ OKULU ZİYARETİNE AYIRDIK.  OKUL ÇOK PROGRAMLI BİR LİSE  OKULLAR BELEDİYELER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR.  ÖĞRETMENLER MAAŞLARI BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENİYOR.  BELEDİYELER, OKULDAKİ HER ÖĞRENCİ BAŞINA YILLIK PARA ÖDÜYOR.  BELEDİYENİN GELİRİNİN %65’İ OKULLARA %10-15 YOL YAPIMINA KULLANIYOR. %10-15 YOL YAPIMINA KULLANIYOR.  AYRICA HER ÖĞRENCİNİN DERSLERİNDE KULLANDIĞI,KENDİNE AİT BİR LAPTOPU VARDI.

TUMBA LİSESİ

- OKULDA ÖĞRENCİLERİN UYMAK ZORUNDA OLDUKLARI KILIK KIYAFET KURALI YOKTU. - GİYİM,SAÇ,SAKAL,MAKYAJ,KOT, EŞOFMAN, PİJAMA KONUSUNDA SERBESTLER -ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM UYGULANIYORDU.ÜKEMİZDE BU UYGULAMA 1-2 SENEDEN BERİ VAR. -ANCAK İSVEÇ YAKLAŞIK 10 SENEDEN BERİ ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM SİSTEMİNİ KULLANIYOR.BU

 EĞİTİM ÖĞRETİMİ OLDUKÇA İYİ DÜZENE OTURTMUŞLAR.  ÖRNEĞİN; “MEKANİK”ADINDA BİR DERSE KATILDIK.KUVVETLERİN BİLEŞKELERİNİ ŞEKİL ve PROBLEMİ ÇÖZEREK ANLATILDIKTAN SONRA ÖĞRETİLENLERİ DAHA İYİ KAVRATABİLMEK İÇİN BİR SONRAKİ DERSTE AUTOCAD PROGRAMI YARDIMIYLA, ANLATILANLARIN BİLEŞKE KUVVETİ ÇİZEREK İSPATI SAĞLANIYOR.  BU DA EĞİTİM ÖĞRETİMDE KALİTEYİ ARTTIRAN BİR KISTASTI. ÖĞRENCİLER BİR ÜST SINIFA GEÇEBİLMEK İÇİN,ALDIKLARI DERSLERDEN YIL SONUNDA SINAVA GİRİYORLAR.  SINIF ATLAMA KONUSUNDA HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖĞRETMENLER TARAFINDAN TOLERANS TANINMIYOR.

SINIFLARININ HEPSİNDE AKILLI TAHTA KULLANILIYOR SINIFLARIN DUVARLARI CAM BÖLMELİ DIŞARIDAN RAHATÇA İÇERİDE YAPILAN DERSLERİ GÖREBİLİRSİNİZ.

AKILLI TAHTADA İŞLENEN DERSLER YAZICIDAN ÇIKTI ALINABİLİYOR VEYA OKULUN WEB SAYFASINA VİDEO DOSYASI OLARAK ATILIYOR. ÖĞRENCİ GELMEDİĞİ DERSE VEYA ANLAYAMADIĞI KONU VARSA EVİNDEN İNTERNET ARACILIĞI İLE DERSTE HANGİ KONU ANLATILMIŞ ONU TEKRAR İZLEYEBLİRİYOR.

TASARIM DERSİNDE ÖĞRENCİ KENDİ ÇİZİYOR,TASARLIYOR EL İŞİ ATELYESİNDE TAHTA,KÖPÜK,MUKAVVA,KAĞIT,PLASTİK MALZEMELER İLE KESME,DELME,BOYAMA,YAPIŞTIRMA,MACUN,ZIMPARA GİBİ HER TÜRLÜ İŞLEMİ KENDİ YAPIYOR

 EĞİTİM KONUSUNDA OLSUN  ÜLKE YÖNETİMİ KONUSUNDA OLSUN  ÇALIŞMA ANLAYIŞI KONUSUNDA OLSUN  DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINDA  TRAFİK KURALLARINDA  ÖZELLİKLE KURALLARA UYMADA  BİZDEN İYİ OLDUKLARI KABUL EDİLMESİ GEREKEN BİR GERÇEKTİ. SONUÇ OLARAK

FARKLI YÖNLERİ  HAFTANIN 5 GÜNÜ TAM ÇALIŞIYOR CUMA VE CUMARTESİ AKŞAMI SABAH 4’E KADAR İÇİYOR ve DELİLER GİBİ EĞLENİYORLAR.  PAZAR GÜNÜ TAMAMEN DİNLENİYORLAR.  SPOR AKTİVİTELERİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİYORLAR  KİLİSEYE AZ KİŞİ GİDİYOR. ATEİST ÇOK  SİGARA EV, ARABA,OKUL İÇİ, ULAŞIM ARAÇLARINDA KESİNLİKLE İÇMİYORLAR.  YALNIZ YOLDA, SOKAKTA ÇOCUKLAR DAHİL ÇOK PİS İÇİYORLAR

 ÜLKEMİZ DE AVRUPALI OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLEMEKTE.  BİZLERİN ONLARDAN ALMASI GEREKENLER SADECE EĞİTİM VE ÇALIŞMA ANLAYIŞI OLMALIDIR.

 BUNUN DIŞINDA KÜLTÜREL DEĞERLER, GELENEK-GÖRENEKLER GÖRGÜ VE AHLAK KONUSUNDA ONLARDAN ALACAĞIMIZ HİÇ BİRŞEY YOKTUR.  BİZİM TARİHİMİZ DE, KÜLTÜRÜMÜZ DE AHLAKIMIZ DA TÜM DEĞERLERİN EN YÜCESİDİR.  AVRUPALI OLMAK DEMEK KENDİ BENLİĞİMİZDEN,ÖZÜMÜZDEN UZAKLAŞMAK DEMEK DEĞİLDİR...

 BİZE BU İMKANLARI SAĞLAYAN OKUL MÜDÜRÜMÜZ DR.SÜLEYMAN SIRRI KABADAYI’YA,  PROJE YAZIMI VE KABUL EDİLMESİNDE, BİZİM HER TÜRLÜ YURTDIŞI İŞLEMLERİMİZLE İLGİLENEN MÜDÜR YARDIMCIMIZ TUNER ŞAHİN’E,  SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.

ÖĞRETMENLERİMİZ BURHAN AYLANŞIK ÖNDER YILMAZ HALİL UYSAL