NOKTALAMA İŞARETLERİ Sevgili öğrenciler;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GRUP GÜNEŞ SUNAR.
Advertisements

NASIL ÖĞRENİYORUM?.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
DERS: TÜRKÇE KONU: ANLAM BİLGİSİ.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
10.Kasım…Hissetmek lazım Hasan Ağabey…TDK
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Hey arkadaşlar size bir sorum var. Bakalım kaçınız bilecek. İşte sorum geliyor: Mehmet Bey’in maaşı 1214 YTL’dir. Evinin kirası 400 YTL ise evin kirasını.
“Kk” Sesi.
ŞAHİN AKDAĞ.
Noktalama işaretleri ( NOKTA , virgül , noktalı virgül )
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
Üçüncü Grup İkinci Harf K sesi sunumu.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
1 MySQL Kullanımı Structured Query Language. 2 MySQL Nedir? Veritabanıdır. Tablolardan oluşur. Bilgiler tablolarda saklanır.
Altıncı Grup Birinci Harf Ğ sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
Altıncı Grup Dördüncü Harf J sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
GEOMETRİK CİSİMLERİ TANIYALIM
Noktalama işaretleri hazırlayan: Gülay Girgin
Tlg
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÖYLEYİŞ VE TELAFFUZ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
2. DÖNEM TÜRKÇE DERSİ 2. YAZILI SINAVI
NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz..
BİR TIKLA ELEKTRONİK POSTA
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti.
BEN BİR KÜÇÜK KİLİMİM.
AKROSTİŞ ÇALIŞMASI Öyle bir şiir ya da tekerleme düşünün ki her satırının ilk harfini alt alta okuduğumuzda anlamlı sözcükler ortaya çıkıyor.
TASARRUF NE GÜZELDİR.
=>SES BİLGİSİ
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç.
Engelli Vatandaşlarımızın içler acısı durumu....ve hepimizin destek olabileceği bir çözüm önerisi… Lütfen okumaya devam edin.
DESTE VE DÜZİNE.
ŞİİRDE AHENK.
At ile arabacı geldiler yokuşa, Tepeleme yüklenmişti araba. Eskiden hızla koşuyordu at burada, Gençti,kuvvetliydi o yıllarda, Şimdi ise düşmüştü kuvvetten.
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
Çalışma Kitabı Sayfa 34'ü açalım.
CAN KULAĞI Ramazan Bayraktar.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
NASIL KONUŞURUM E T K İ N ? Murat Can CANBAY.
IŞIK GÖLGE Mehmet KURTBOĞAN 2014.
Verimlilik: Doğru olan işleri, doğru bir biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi amaçlayan akılcı bir yaşam biçimidir.
sayısı 2 sayısından 2 fazladır..
LİDER KİM?.
HAZIRLAYAN: HACİ ÇEVİK
Aferin size . Evet o bir ayı. Hey çocuklar,
Sevgili çocuklar! Bu barajda çok balık var. çok balık var. Ben balık yemeyi çok severim.
TÜMCE(CÜMLE) Duygularımızı, düşüncelerimizi, tam olarak anlatan sözcük ya da sözcük öbeklerine TÜMCE denir.
SÖYLEYİŞ ( TELAFFUZ).
5 N 1 K
CİNS İSİMLER.
Tane ile satışı pek anlamlı olmayan nesneler vardır. Bunların birkaçı bir araya getirilip bağlanır. Bu oluşumlar bağ, topak, deste, demet, tutam, düzine.
4 /B SINIFI TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ MERHABA 
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
SÖZ DİZİMİ İLE İLGİLİ İŞARETLER
Bir sayfa üzerinde,sözcüklerin yan yana dizilmiş şekli. Artık satırların arasını boş bırakmıyoruz. Satır:
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
5E ÖĞRENME MODELİ ETKİNLİK HAZIRLAMA ATÖLYESİ
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
3. SINIF ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ SİZLERİ ÇOK SEVİYOR.
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
Bağlaç Olan da, de’nin Yazımı
RENKLER.
Herkes tintine gülüyordu. Çünkü gagası çok büyüktü
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
Merhaba çocuklar. Televizyondaki hayvanı tanıdınız mı? Evet bildiniz, O bir leylek. Leyleklerle ilgili bir tekerleme dinlemek ister misiniz? Haydi o zaman,
Sunum transkripti:

Bir & Bil www.birikimbilisim.com NOKTALAMA İŞARETLERİ Sevgili öğrenciler; Şimdi ses tonumuza ve vurguya dikkat ederek anlamlı okuma çalışması yapacağız. Okuduğumuz metinde boş bırakılan yerlere bu okumada yaptığımız tonlama ve vurgulara uygun noktalama işaretlerini yerleştireceğiz. Bir & Bil www.birikimbilisim.com

Bir & Bil www.birikimbilisim.com BUĞDAY İLE ARPA Bir gün buğday hacca gidecek olmuş Arpayı çağırmış Benim yokluğumu belli etme O da Ne olabilirsen ol Peki Ol ( ) ( ) yerimi ( ) ( ) tutmaya çalış demiş ( ) ( ) Arpa buğdaya ne olabileceğini sormuş ( ) ( ) ( ) demiş ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ekmek olayım mı ( ) ( ) ( ) demiş buğday ( ) Bir & Bil www.birikimbilisim.com

Bir & Bil www.birikimbilisim.com ( ) Bulgur olayım mı Pek yakışmaz ama mecbur kalırsan ol Arpa yine sormuş Ya baklava olayım mı Buğday hemen atılmış Yooo, o kadar da değil büyük işlere kalkışma ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Boyundan ( ) demiş ( ) Eveeet canlarım, Metnimizi okuduk, şimdi yardımcı olun da şu işaretleri yerleştirelim. Haydi bakalım! Bir & Bil www.birikimbilisim.com

Bir & Bil www.birikimbilisim.com BUĞDAY İLE ARPA . Bir gün buğday hacca gidecek olmuş Arpayı çağırmış Benim yokluğumu belli etme O da Ne olabilirsen ol Peki Ol ( ) ( ) . - , ( ) yerimi ( ) , tutmaya çalış demiş ( ) . ( ) , Arpa buğdaya ne olabileceğini sormuş . ( ) ( ) : ( ) - , ( ) demiş ( ) . ( ) - , ( ) ( ) ekmek olayım mı ( ) ? - , ( ) ( ) demiş buğday . ( ) Bir & Bil www.birikimbilisim.com

Bir & Bil www.birikimbilisim.com - ( ) Bulgur olayım mı Pek yakışmaz ama mecbur kalırsan ol Arpa yine sormuş Ya baklava olayım mı Buğday hemen atılmış Yooo, o kadar da değil büyük işlere kalkışma ( ) ? - ( ) . ( ) ( ) : - ( ) ? ( ) : ( ) - ( ) ( ) ! Boyundan ( ) , demiş ( ) . Bir & Bil www.birikimbilisim.com

Bir & Bil www.birikimbilisim.com TEŞEKKÜRLER Bir & Bil www.birikimbilisim.com