Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Sevgili öğrencilerim;uzun ve yorucu bir yarıyıl geçirdiniz.Hepinizin gayretli ve başarılı olduğunuza inanıyorum.Sizlere hazırladığım tatil ödevlerini iyi okuyarak anlayıp yanıtlarını defterlerinize yazmanızı istiyorum.Okul sitemizden sunumları ve ders kayıtlarını da izleyiniz.Dinlenmeyi,oyun oynamayı,gezmeyi,eğlenmeyi unutmayınız.Sizlere ve ailelerinize iyi tatiller diliyorum Hacer KANUĞ

2 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU NOKTALAMA İŞARETLERİNİ PEKİŞTİRELİM Verilen tümcelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini koyarak defterinize yazınız. Güneş erkenden doğdu Arkadaşımla tanıştırayım mı Yaşasın kazandım Öğretmen teneffüse çıkardı Kasabamız ilçe oldu Goooooooool Kardeşin kaç yaşında Havalar tekrar soğuyacak mışYetişin evi su bastı Ah, kolum kırıldı İstanbul’da trafik çok sıkıştı Eve ekmek alınacak mı Sen Emel’i tanıyor musun Eyvah, geç kaldımBayramda sınıfımızı süsleyeceğiz

3 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Okuyalım DinleyelimAnlayalım Anlatalım Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış: - Oğlum, demiş. Biz komşularla göl kıyısında çamaşır yıkayacağız. Bugünlerde hırsızlar çoğaldı. Sen evde kal da kapıya sahip ol. Kapıdan hiç ayrılma. Eve hırsız girmesin. Aman yavrum göreyim seni!

4 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Annesi gittikten sonra komşulardan biri gelmiş: - Annene söyle, akşam size geleceğiz, demiş. Küçük Nasrettin, bu haberi annesine nasıl ulaştıracağını düşünmüş düşünmüş. Sonra kapıyı söktüğü gibi sırtlamış ve göl kenarına gitmiş.

5 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Annesi bu hâli görünce şaşırmış. -Ne oluyor Nasrettin? Bukapı niçin sırtında, diye bağırmış.

6 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Nasrettin şu cevabı vermiş: -Sen bana kapıdan ayrılma, kapıya sahip ol,demedin mi? Ben de kapıya sahip oldum işte. Hem senin dediğini yerine getirdim hem de komşunun. OKUDUĞUMUZU ANLADIK MI? Okunan fıkrayı dinlediniz.Neler olup bitmiş?Sırasıyla anlatabilir misiniz? 1-Nasrettin'in annesi nereye gitmiş? Niçin? 2-Annesi, Nasrettin'den ne yapmasını istemiş? 3-Nasrettin, annesinin isteğini yerine getirmiş mi? Neden? 4- Annesi, Nasrettin'e niçin bağırmış? 5- Sizce Nasrettin'in davranışı doğru mudur? Niçin? 6- Nasrettin,annesinin sözünü dinleyen bir çocuk mudur? Bunu nereden anladınız? 7- Annesi Nasrettin’e kızmakta haklı mıdır ? Niçin?

7 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 8- Nasrettin’in yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? 9- Size söylenenleri yanlış anladığınız zamanlar oldu mu hiç? Anlatınız. 10- Söylenen sözleri yanlış anlamamak için sizce neler yapmalıyız ve nasıl davranmalıyız? Anne ,baba ve öğretmenlerinizi iyi dinleyiniz olur mu?

8 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU


"ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları