6 Haziran 2013 Uğur Mumcu Salonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Advertisements

BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 16. YIL. HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 16. YIL HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 1997 SENESİNDE KURULMUŞTUR.
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
BALIKESİR MUHARREM HASBİ ANADOLU LİSESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
Mustafa Kemal Üniversitesi
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Öğretmenlik Uygulaması
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
MUSTAFA REŞİT PAŞA İLKOKULU
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Dönemi Çalışmalarımız ve Dönemi Planlarımız
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2014 MEZUNİYET PROGRAMI
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
EYOKA Mezun Takip Sistemi
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZET Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalındaki öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında anlattıkları derslere sistemli ve çok.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
Neden Sosyoloji Eğitimi?  Farklı Kültürleri  Farklı Dinleri.
Yıllar Disiplin kurulu toplanma sayısı Disiplin cezası alan öğrenci sayısı KınamaUzaklaştırma DİSİPLİN CEZASI.
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
Aile Atölyeleri Projesi
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
BIŞKEK, EKIM FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler / Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ Öğretim Yılı Lise 3 Sınıfları Sene Başı Veli Toplantısı.
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
AKREDİTASYON SÜRECİ: ANA KONULAR VE İŞLEYİŞ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Sunum transkripti:

6 Haziran 2013 Uğur Mumcu Salonu TÜBİTAK 111K162 EVRENA «Sınıf Öğretmeni Yetiştirme Programları İçin İyi Öğretmenlik Uygulamaları: Klinik Danışmanlık Modeli» 2012-2013 Yıl Sonu Sertifika Töreni 6 Haziran 2013 Uğur Mumcu Salonu

TÜBİTAK EVRENA projemizin 2012 2013 eğitim öğretim yılı 1 TÜBİTAK EVRENA projemizin 2012 2013 eğitim öğretim yılı 1. Yıl sonu sertifika törenine hepiniz Hoşgeldiniz!

Sevginize ve emeğinize sağlık.... Bir yıl boyunca projenin farklı bölümlerinde farklı görevler üstlenmiş olan bu salondaki tüm katılımcılara yılsonu başarı sertifikalarını verecek olmaktan son derece gurur ve mutluluk duyuyor ve hepinize proje yürütücüsü olarak ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevginize ve emeğinize sağlık....

PROJE EKİBİ Yardımcı araştırmacılar: Yrd. Doç. Dr. Mızrap BULUNUZ (İlköğretim Bölümü) Yrd. Doç. Dr. ESİM GÜRSOY (İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı) Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği) Öğretmenlik uygulamasından sorumlu öğretim elemanı: Öğr. Gör. Hatice Ç. Özteke(İlköğretim Bölümü) Bursiyerler: Araş. Gör. Umut M. Salihoğlu (İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı) Fen Bilgisi Öğretmeni Hanife Peker

Projenin Deney Grubunda Toplam Kaç Kişi Görev Aldı? 2012 Güz: 48 Öğretmen Adayı 15 Sınıf Öğretmeni (3. ve 4. sınıflar) 8 Uygulama Öğretim Elemanı 2013 Bahar: 15 Sınıf Öğretmeni (1. sınıflar)

Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat Altun’un konuşmaları

Atlanta GSU’ dan konuğumuz olan Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. John Kesner’in konuşması

Klinik Danışmanlık Modeli Kaç Okulda Uygulandı? Okullar: 3 Mart Azizoğlu İlköğretim okulu Öğretmen Hasan Güney İlköğretim Okulu İstiklal İlköğretim Okulu Namık Kemal İlköğretim Okulu Naz Özdilek İlköğretim Okulu

KDM Bilgilendirme Semineri Sonrası Görüşler “Alışık olduğumuz geleneksel tutumumuzu değiştirmekte dirençle karşılaşır mıyız?” “Yeni bir uygulama olduğu için uyum aşamasında sıkıntı yaşanır mı?” “Tekniklerin uygulamaya geçirilmesinde aksaklık ve acemilik yaşar mıyız?” “ İdareciler sorun yaratır mı?” “Ders sonrası görüşmelerde zaman ve okulun fiziki şartları sorun olur mu?”

KDM Bilgilendirme Semineri Sonrası Görüşler “Proje süresince herhangi bir engel ile karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Çünkü bu çalışmada yapılacak olan her şeyin bizim geleceğimize yönelik olduğuna inanıyorum.”

KDM semineri sizi nasıl etkiledi? “İyi öğretmenlerin yetişeceğine inancım arttı.” “Çalışacağım öğretmen adaylarının çorbasında tuzumun olması beni gururlandırıyor.” “Bu okulda sizin öğrenciniz olmayı çok isterdim. 40 yaşındayım. Sizce çok mu geç?” “Çok şey öğrendiğimi düşünüyor, projeye katılacak olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyor ve uygulamayı dört gözle bekliyorum.”

İlköğretim bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr İlköğretim bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hülya Kartal’ın konuşması

Naz Özdilek İlköğretim okulundan Sınıf Öğretmeni Kerime Özgür’ün konuşması

Deney grubunda yer alan öğretmen adayları diğer adaylardan farklı olarak neler yaptılar? Projede yer almayan arkadaşlarına göre okullarda en az 27 saat kadar fazla saat ders anlattılar. Dönem boyunca anlatacakları ders hakkında uygulama öğretmenleri tarafından her hafta etkin ve sıcak dönütler alıp bir sonraki derslerini bu dönütlere göre şekillendirdiler.

Dönem boyunca öğretim elemanları tarafından 3 kez gözlendiler. Deney grubunda yer alan öğretmen adayları diğer adaylardan farklı olarak neler yaptılar? Dönem boyunca öğretim elemanları tarafından 3 kez gözlendiler. Her gözlem sonrası öğretmenlik performansları hakkında objektif ve sistematik dönüt aldılar. Güz ve Bahar dönemlerinde toplam 11 farklı yöntem ve tekniği uyguladılar. Üniversiteden uygulama okullarına doğru yeni bilgi akışını gerçekleştirdiler.

Genel değerlendirme toplantısında uygulama öğretmenleri nelere değindiler? “Başta oldukça tedirgindik. Veli de tedirgindi.» “Dönem boyunca küçük küçük anahtarlar verdik adaylara...... “ “Onların rehberi olduk. Rehberlik yaptık onlara. Hep iyiyi önerdik, gösterdik, öğütledik... “ «Bu projede “teori ve pratik“ birlikte çalıştı. İşi mutfağında öğrendiler.»

İstiklal İlköğretim okulundan 1 İstiklal İlköğretim okulundan 1. sınıf öğretmenimiz Mehmet Şakir Ekici’nin konuşmaları….

Öğretmen adayları neler düşünüyorlar? “Hata yapmayı ve sonrasında hataları düzeltmeyi öğrendik. “ “Özgüven, cesaret ve toplumda kendimizi ifade edebilme yeteneğimiz arttı.” “Disipline olmayı öğrendik.” “Arkadaşlarımız arasında işbirliği gelişti.»

Öğretmen adayları neler düşünüyorlar? “Yazdığımız her ders planında daha çok yaratıcı olmayı öğrendik.” “Sırtımızda övünebileceğimiz bir deneyimle mezun oluyoruz...” Hatice hocamın bir öğrencisi ise şöyle demiş yaptıkları kapanış toplantısında: “Biz aslında bugün “İstiklal İlköğretim okulundan da” mezun oluyoruz. ”

3 Mart Azizoğlu İlköğretim okulunda uygulama yapmış olan öğretmen adayımız Gupse Çelik’ in konuşması….

Kontrol grubunda neler yaşandı? İyi olan öğrenci hep iyi olmanın koşullarını kendisi yaratmakla birlikte, orta düzeyde olan öğrencimiz ne yazık ki eski sistemde kaybolup gitmekte…

Kontrol grubunda neler yaşandı? Uygulama öğretim elemanlarının oynadığı etkin rol Uygulama okulu sınıf öğretmenlerinin oynadığı etkin rol: “Olur olur biz de böyleydik, meslek meslekte öğrenilir” yargısı ile bir kuşak bu şekilde yok olabilir.

Projenin Bitiş Tarihi: 15.09.2014 TÜBİTAK’A 3 BÜYÜK RAPOR DAHA GÖNDERECEĞİZ. Çok çalışıp eksiklerimiz tamamlayacağız. Hedef: 3. Yılın sonunda KDM’nin ülkemizdeki tüm eğitim fakültelerinde aktif biçimde uygulanması.

TEŞEKKÜR Fakültemizin sayın yöneticilerine, Proje ekibindeki tüm arkadaşlarıma, Projede aktif görev almış tüm paydaşlara, Bizi kırmayıp buraya kadar gelen ve desteğini bizden esirgemeyen değerli okul müdürlerimize ve, Projeye başından beri dört elle sarılan geleceğin sınıf öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.

SERTİFİKA TÖRENİ