İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Advertisements

Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Prof. Dr. A. Ayşe Karaduman 08. Nisan Kazan - Ankara
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
Yönetim Danışmanlığı Nisan 2006
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
SAĞLIKLI YAŞLANMA: SOSYAL BİR OLGU
KALİTELİ HİZMET İÇİN İŞVERENLERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULARINDA BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKEN ÖNCELİKLİ KONULARIN SORGULANMASI Dr. Adem Sezen.
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
SEVGİ Kazanım: Sevginin insan hayatındaki önemini belirtir.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Klinik Hasta Bakımına Farklı ve Modern Bir Yaklaşım BÜTÜNLEŞİK BAKIM Uzm. Dr Orhan KOÇ SADEF Yönetim Kurulu Başkanı Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
BÖLÜM 1. BÖLÜM 1 Yaşam Boyu Bakış Açısı A) Yaşam Boyu Bakış Açısı B) Gelişimin Doğası C) Gelişim Kuramları D) Yaşam-Boyu Gelişimde Araştırma.
Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyonda Disiplinler Arası Yaklaşım
YAŞLI TURİZMİ Dr. Ümit Ateşkan.
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL BİLGİLER
İŞ PİYASASI VE ÇALIŞMA ALANLARI
EĞİTİM SÜRECİ Yönetim ve Denetim PDR ve diğer öğrenci kişilik hizmetleri Akademik:Öğretim ve araştırma.
SAĞLIK SORUNLARI Kazanım: Toplumu ve dünyayı ilgilendiren ortak sağlık sorunlarını belirtir. 11. Sınıf 69 nolu kazanım etkinliği.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
ÇEVREMİZDE NELER VAR? Kazanım: Okul ve çevresindeki eğitsel ve sosyal imkânlardan yararlanır. 9. Sınıf 2 nolu kazanım etkinliği.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
YAŞLILARA YÖNELİK UZUN SÜRELİ BAKIM HİZMETLERİ YURTDIŞI UYGULAMALARI
ALAN SEÇİMİMİMİZİ NELER ETKİLER?
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Yeni Ekonomi ve Yeni İletişim Teknolojileri Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
1 M ESLEK S EÇIMI H. HÜSNÜ TEKIŞIK REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MSİ255 Endüstride İş Sağlığı Şubat – Haziran 09
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
Türk-İslam Arkeolojisi
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ Doç.Dr.Alp Ergör Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2011 Bahar Yarıyılı - 2. Sınıf Şubat-Nisan 2011.
Pazarlama Çevresi ve Pazar Fırsatlarının İzlenmesi
GERİATRİ.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
STRATEJİK DAVALAMA -Çocuk Haklarının Ana Akımlaştırılması için Nasıl Kullanılır- AVUKAT HİLAL ÇELİK ÇAÇav – Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı
Psikolojik Hizmetler Klinik Psikolog Barış Gürkaş.
BEN OLMADAN BENİM ADIMA HİÇ BİR ŞEY! Bağımsız Yaşam hareketinin merkezinde “engelli bireyler” in kendileri vardır. Engelli bireyler, kendi hayatlarına.
Klİnİk öğretİmde etİk.
Tıpta Örselenebilir Gruplar Hekim Tutumu
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Diyarbakır Çocuk Hastanesi
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
YAŞAM SONU BAKIM HASTALARININ BAKIM YERİNİN BELİRLENMESİNDE TOPLUMSAL TERCİHLER EV/HASTANE HEMŞİRE :HURİŞAH AKSAKAL.
Sendikaların İşlevleri
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
BTC Finans.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
ÇIKAN SAYIYI BULALIM.
Bilgisayar Bilimi Etik Değerler.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
 Ceza Kanunu’muzda, “Kazanç kastı ile oynanan kâr ve zararı baht ve talihe (şansa) bağlı bulunan oyun” olarak tarif edilen kumar isteyerek riske girme.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Sunum transkripti:

İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği

İHTİYAÇLAR VE MESLEK “Ekonomik ve toplumsal alandaki değişimler ve gelişmeler ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlara yol açmaktadır. Kazanç/para, sosyal güvence ve sağlık güvencesi ile ilgili ekonomik alandaki, doğum, ölüm, boşanma, yaşlanma ve nüfus oranı, teknolojideki, otomasyona geçişteki, ekolojik, eğlence, sağlık, gıda, tekstil vb. ile ilgili toplumsal alanlardaki değişmeler ve gelişmeler sonucu ortaya çıkan ihtiyaçlar meslek seçimini de etkilemektedir. Bu değişmeler ve gelişmeler meslek seçiminin yanı sıra mesleklerle ilgili iş alanlarını da etkilemektedir.”

Doğum, ölüm, boşanma, yaşlanma, nüfus oranındaki değişme ve gelişmeler sonucu ortaya çıkan ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar meslek seçimini etkiler: Örneğin, kişinin aşağıda verilen konulardaki ihtiyaç yada öncelikleri meslek seçiminde diğerlerine göre etkili olabilir. Ekonomik İhtiyaçlar: Para, sosyal güvence ve sağlık güvencesi, hastane, huzurevi, kadın sığınma evleri, çocuk yuvaları ve gençlik birimlerine yapılacak maddi yatırımlar. Toplumsal İhtiyaçlar: Yasal, hukuki ve sosyal düzenlemeler/yaptırımlar, psikolojik, sağlık ve sosyal destek ve hizmet birimleri. Meslekler: Avukat, Psikolog, Psikolojik Danışman, Sosyal Hizmet Uzmanı, Yaşlı ve hasta bakımı veren sağlık elemanları, Doktor, Hemşire.

İHTİYAÇLAR VE MESLEK Sorulara birlikte cevap bulalım… Size göre; meslek seçiminizde etkili olan bireysel, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar ve öncelikler nelerdir? Çevrenizdeki tanıdıklarınızdan meslek seçimi yaparken veya iş ararken etkili olan bireysel, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar ve önceliklerden hangilerine dikkat ettiklerini gözlemlediniz?

konusunda hazırlıklı olmamızı sağlayabilir. Ekonomik ve toplumsal değişmeler, toplumsal ihtiyaçları ortaya çıkarır ve bu ihtiyaçlar da bireylerin meslek seçimini hatta mesleklerle ilgili iş alanlarını da etkiler. Birey olarak ekonomik ve toplumsal değişmelerin farkında olmak, gelecekte iş ve meslekle ilgili çıkabilecek; ihtiyaç, fırsat ve riskler konusunda hazırlıklı olmamızı sağlayabilir.

Katılımlarınız için teşekkürler…