Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME - I
Advertisements

Performans Değerlendirme
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Öz değerlendirme, Akran Değerlendirmesi ve Staj Notu Tutarlılıkları
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Bu slayt ‘ten indirilmiştir.
YENİ MÜFREDAT PROGRAMININ
Sözlü sınavlar Pınar Tunçer Afyon Kocatepe Üniversitesi Doktora Programı Öğretimde Planlama ve Değerlendirme Dersi Mayıs 2007.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akdağ Öğretim Yöntemleri
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
(EDS462) OKUL DENEYİMİ – II
Öğretmenlik Uygulaması
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
DEĞERLENDİRME ARAÇLARININ GELİŞTİRİLMESİ
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
AHMET YESEVİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE
Türkçe Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme. Değerlendirme; Öğrencilerin öğrenme durumlarını, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye yardımcı olur. Öğrencilerin.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME - I
Eğitimde Program Geliştirme Ölçme ve Değerlendirme Boyutu
Proje, Performans Değerlendirme
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
DEĞERLENDİRME ARAÇ VE YÖNTEMLERİ
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Eğitim Psikolojisi -Eğitim Psikolojisinin Kapsamı-
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
ÇAĞDAŞ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMLARI
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE HATA Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GÖZLEM FORMLARI Gözlem “Bir şeyi iyi anlamak için onun kendi kendine meydana gelen türlü belirtilerini gözden geçirmektir”
UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan.
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 6
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
AKTS Hesaplaması.
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF UYUM PROGRAMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞİTİMDE KULLANILAN ÖLÇME ARAÇLARI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EĞİTİMDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
İlköğretime Hazır Bulunuşluğun Değerlendirilmesi
SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Sınav Türleri: Uzun Yanıtlı ve Kısa Yanıtlı
Sunum transkripti:

Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)

Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık

Okul Deneyimi Dersiyle ilgili tüm Duyurular Ders Notları Tartışmalar Ödev çalışmaları için http://okuldeneyimi.wikispaces.com Sitesinde Üye olunuz

http://okuldeneyimi. wikispaces http://okuldeneyimi.wikispaces.com Okul Deneyimi Dersi web destek sitesine Üyelik için aktivasyon kodu: KJPKDKN Web Adresi: https://wikispaces.com/join/KJPKDKN Kod aktivasyon sonu tarihi: 16 Aralık 2014 siteye Üye olunuz

Okul Deneyimi -I-

Etkinlik 11 ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRME VE KAYIT TUTMA

Etkinlik 11 Öğretimde çeşitli amaçlar için değerlendirmeler yapılır: a) Öğrencilerin öğretim öncesi bilgi-beceri düzeylerini belirlemek üzere yapılan ölçme sonuncu değerlendirmeler b) Öğrencilerin öğretim sonrası bilgi-beceri düzeylerini belirlemek üzere yapılan ölçmeler sonucu değerlendirmeler (Yalın, H.İ.(2000))

Etkinlik 11 Öğrenci çalışmalarına not verilmesi ve değerlendirilmesinin sağladığı katkılar nelerdir?: Öğrencilerin: a) Yanlışlarını düzeltme fırsatı sağlaması b) Eksikleri giderici önlemler almak için hazırlık yapmak c) Öğrenmeye güdülemek d) Veliye ve okula, öğrenci gelişimi hk. bilgi vermek e) Harcadığı çaba miktarını belirlemek f) Öğretmenden alınan hizmetin etkililiğini anlamak Raporunuza bu konuda gözlediğiniz başka faydalar varsa ekleyiniz…

Etkinlik 11 Eğitimde yaygın kullanılan değerlendirme araç ve yöntemleri nelerdir?: • Görüşme • Öğrenci ürün dosyası • Gözlemler • Performans değerlendirme • Sözlü Sunum • Tutum ölçekleri • Projeler • Kısa cevaplı maddeler • Öz değerlendirme • Çoktan seçmeli testler • Akran değerlendirme • Eşleşmeli maddeler • Dereceli puanlama anahtarı • Uzun cevaplı maddeler

Etkinlik 11 Değerlendirmede hangi yöntem ve araç kullanılacak?. Etkin faktörler: a) Yaptırılan etkinlik türü b) Değerlendirme için gerekli olan bilgiler c) Değerlendirmenin amacı d) Öğrenci yaş grubu e) Çevre ve psiko-sosyal koşullar

Etkinlik 11 ÖRNEĞİN Öğrenme eksiklerini (öğrenmeleri izleme) bulmak için * eşleşmeli maddeler * gözlem Öğrenme düzeyini (erişiyi) belirlemek için * dereceli puanlama anahtarı * performans değerlendirme Kullanılabilir…

Etkinlik 11 Bu etkinlikte, …Dikkat edilecek ve yapılacaklar: Okul öğrenci başarısının değerlendirilme kriterlerini, yönetici veya uygulama öğretmeni yardımıyla ilgili yönetmeliğe ulaşarak fotokopisini raporunuza eklemek. (Sınıf geçme sınav yönetmeliği, MEB) http://www.mebnet.net/sites/default/files/SinifGecmeSinavTuzugu.doc Uygulama Öğretmeninden, «öğrenci çalışmalarını değerlendirmek» için neler yaptığını öğrenmek Uygulama Öğretmeni izni ile değerlendirilmiş eski bir öğrenci sınav kağıdı/projesi/ödevi temin ederek: Değerlendirme kriterlerini öğrenmek, Değerlendirmede objektiviteyi nasıl sağladığını anlamak, Öğrenci cevaplarındaki doğru ve yanlışları belirlerken sınav kağıdı üzerine aldığı notları irdelemek, anlamak

Etkinlik 11 Bu etkinlikte, …Dikkat edilecek ve yapılacaklar: Uygulama Öğretmeninizin izni ile üzerinde henüz değerlendirme yapılmamış (veya değerlendirilmiş, puanlanmış ama üzerine hiçbir yazı yazılmamış) bir sınav/proje/ödev cevap kağıdı örneği temin ederek (isim ve okul numarası kapatılmış fotokopi) Ayni okulda staj yapan öğretmen adayı sayısı kadar bunu çoğaltınız Her stajyer kendine verilen kağıt üzerinde kendi değerlendirmesini yapsın Her sorunun doğru cevabı için bir kriter geliştirip puanlamaları buna göre yapın Daha sonra, grup arkadaşlarınızla yapmış olduğunuz değerlendirmeleri karşılaştırınız. Yanlış, eksik ve doğruları belirleyip öğrencilere bunlarla ilgili dönüt notları (yanlış ve eksiğin ne olduğunu açıklayan) yazın.

Etkinlik 11 Bu etkinlikte, …Dikkat edilecek ve yapılacaklar: Uygulama Öğretmeninizin izni ile üzerinde değerlendirme yapılmış eski bir sınav/proje/ödev fotokopisi temin ederek (öğrenci-öğretmen isim ve okul numarası kapatılmış fotokopi) inceleyiniz. Bu sınav/proje/ödev çalışması için değerlendirme kriterleri ve puanlama anahtarı hazırlayınız. Hazırladığınız değerlendirme kriterler ve puantajını uygulama öğretmenine göstererek tartışınız, değerlendiriniz.

Etkinlik 11 Bu etkinlikte, …Dikkat edilecek ve yapılacaklar: Uygulama Öğretmeninizin izni ile, eski bir öğrenciye ait bir ürün dosyasının (portfolyo) fotokopisini temin ediniz (ayni şekilde kimlik bilgileri gizlenmiş). Bu portfolyo dosyasını inceleyiniz. Dosyada yer alan ürünlerin, seçilme neden ve yöntemlerini uygulama öğretmeninizle konuşunuz. Raporunuzda, bu konuyla ilgili gözlem ve değerlendirmelerinizi de belirtiniz.