Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ELEKTRİKTE BAĞIMSIZ OLUN..!
Advertisements

Kamu özel ortaklığı nedir ?
İZMİR GÜNEY KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
NANOLIFE 2 YIL ETKİLİ DUŞAKABİN KİREÇ VE SU LEKESİ ÖNLEYİCİ
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Elektrik Kullanımı -.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ENERJİ VERİMLİLİĞİ.
ISI KAZANCI, YAPIDA ALINABİLECEK PASİF ÖNLEMLERLE AZALTILARAK KLİMA YÜKÜ DÜŞÜRÜLEBİLİR.
Elektrik Enerjisinde Tasarruf
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
MSS® GRUP – Mop Sil Sistemi Copyright©MSS Grup Ltd Şti.
STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
HALKBANK ENERJİ KREDİLERİ KOBİ Pazarlama Daire Başkanlığı
EVSEL SU KULLANIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Akıllı Şebekelerde Örnek Uygulamalar
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
EVDE KULLANDIĞIMIZ ALET VE MAKİNELER EMİR BURAK EKİNCİ FEVZİ ÖZBEY İ.O 1-C SINIFI.
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
MADDENİN HALLERİ ve ISI
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
AKILI EV SİSTEMİ.
TIBBİ CİHAZLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
ELEKTRİK MOTORLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
Süreç Tipleri.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
International Quality Assurance, Technical Control & Certification
KÖPÜK SABUN TEKNOLOJİSİ
Anaerobik Arıtma ve Biyogaz Üretim Tesisi
AHMET YİĞİTALP. Dünya İstatistikleri Türkiye İstatistikleri 17 3 Türkiye ve Dünyada İSG 24 İlave Çalışma Notları 1 2 İHE İGU-C İGU-B İGU-A
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
Evaporatif Klima Erdinç Klima Düşük Maliyet Enerji Tasarrufu Çevre Dostu Çok Kolay Montaj Tüm hakları saklıdır © Erdinç Klima 2009.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Gıda kalite sağlama sistemleri
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (EYLÜL 2016)
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (EYLÜL 2015)
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (AĞUSTOS 2016)
TEMİZLİK GEREÇLERİ.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
YATAK YAPMA.
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (EKİM 2015)
İYTE VE BİRİMLERİNİN ELEKTRİK TÜKETİMLERİ (HAZİRAN 2016)
EV TEKNOLOJ İ LER İ DÜNDEN BUGÜNE. ÇAMAŞIR MAKİNASI ESKİYENİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
BULAŞIK MAKİNASI HAZIRLAYAN ZEYNEP ŞAHAR. O 1880 yılına doğru, İllinois’lı bir politikacıyla evli olan Amerikalı Josephine Cochrane şöyle diyecektir:"
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar

Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2

Profesyonel Mutfaklarda Teknoloji  Almanya’da her iş gününde Milyon kişi en az bir öğününü ev dışında yiyor. Amerika Birleşik Devletlerinde Kitlesel Yiyecek-İçecek İşletmeleri Toplam Elektrik Tüketiminin %5’ini harcıyor. Profesyonel mutfaklarda her yemek için 1 kW enerji harcanıyor. 3

Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhanede Teknoloji Büyük tesislerde (Otel/Hastane vb.) Mutfak ve çamaşırhane yatırım bedeli: Toplam yatırımın %2,5-4’ü Aynı tesislerde bu alanların işletme maliyetlerinin genel maliyete oranı (Enerji, su, kimyasallar): %

5 Kitlesel Yiyecek İçecek ve Çamaşır Hizmetlerinde Teknoloji HEDEF:  Kalite  Gıda Güvenliği  Çamaşır Hijyeni  Enerji Tasarrufu  Kimyasal Tasarrufu  Su Tasarrufu  Emekten tasarruf HEDEF:  Kalite  Gıda Güvenliği  Çamaşır Hijyeni  Enerji Tasarrufu  Kimyasal Tasarrufu  Su Tasarrufu  Emekten tasarruf

Akıllı Fırınlar Otomatik Temizlik Sistemi 1000 program hafızası Her değişkenin hassas kontrolu 6-sensorlü Sonda Otomatik Programlama

Mutfaklarda otomatik monitoring ve kontrol HACCP Software Arayüz Merkezi HACCP Sistemi Mutfak cihazları

Mutfaklarda Teknoloji ve Enerji Verimliliği 7. Sınıf 650 Lt profesyonel bir deepfreeze’in yıllık elektrik tüketimi : 2800 kvs 1. Sınıf bir deepfreeze’in yıllık elektrik tüketimi: 7050 kvs Enerji sınıflandırma etiketi Saatte 6 kez kapı açılışı/Her açılmada 12 saniye açık kalma süresi

9 Electrolux Çamaşırhane Sistemleri GELENEKSEL SİLİNDİR ÜTÜ MAKİNASI 4 operatör çalışır 2 operatör besler 2 operatör katlar GELİŞMİŞ SİLİNDİR ÜTÜ MAKİNASI Sadece 1 operatör ile aynı iş yapılır

Electrolux Çamaşırhane Sistemleri 1 operator + 1 makine = 5 fonksiyon –Besleme –Kurutma –Ütüleme –Katlama –İstifleme 10

Electrolux Çamaşırhane Sistemleri 2-) Su tasarrufu, doğru ekipman ve uygun teknik alt yapı ile su sarfiyatları % 30 oranında düşürülebilir. En güzel örneği su geri dönüşüm sistemleridir (re-use water). Durulama safhalarında kullanılan ve normalde drenaja atılan az kirli suyun özel tertibatlarla bir sonraki yıkama işleminin ön yıkama safhasında kullanılması. 11