Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Binalarda Isı Yalıtımı
Advertisements

Akım,Direnç… Akım Akımın tanımı
ISI VE İÇ ENERJİ Genel Fizik III Sunu 2.
MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
ISI YALITIMI.
İnşaat Mühendisliği Bölümü
MADDE ve ISI Isının Yayılması Mustafa ÇELİK.
ENERJİ, ENERJİ GEÇİŞİ VE GENEL ENERJİ ANALİZİ
Madde ve Isı.
FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam;
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
GÜÇ ELEKTRONİĞİ Doç. Dr. N. ABUT
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alış-verişinin engellenmesine denir. Bu genelde özel malzemelerle yapılır örneğin iki duvar arasına yerleştirilen.
ISININ YAYILMA YOLLARI
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
Bulunduğu ortama göre sıcaklığı fazla (yüksek) olan her madde çevresine ısı aktarır yayar. Masa insan ateş buz su kendisinden daha soğuk bir ortamda.
HAZIRLAYAN: SONGÜL KÜÇÜKÇALGAZ Fen bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf
TARIMSAL YAPILARDA ÇEVRE KOŞULLARI
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
İLHAN SANATER LTD.ŞTİ. UYGULAMA ALANLARI Bina Çatılarında Isı İzolasyonu Yankı(EKO) izolasyonu Dış duvarlarda Isı ve Akustik İzolasyonu Duvarda Isı İzolasyonu.
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
MADDE VE ISI.
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
DALGALAR Ses ve Depram Dalgaları.
MADDE VE ISI.
ISININ YAYILMA YOLLARI
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Kaynama, Erime ve Donma.
YALITIM.
MADDE ve ISI.
SONLU ELEMANLAR DERS 7.
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
MADDELERİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SE FLOW-300 PERFORMANS ARTTIRICI. SE FLOW-300 PERFORMANS ARTTIRICI KULLANIM ORANI % 0,1- % 0,5.
NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
Isının Yayılma Yolları
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
AMPULÜN YAPISI CAM FİTİL DUYA TAKILAN KISIM Ampul.
ISI YALITIMI.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
..
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
Sıcaklık ve İletkenlik
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISININ YAYILMA YOLLARI
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri vardır: Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar. Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar. Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtkanlar.

Isı, doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık gradyeni oluşur.

Isı transferi üç yolla olur. Kondüksiyon ya da iletim , madde veya cismin bir tarafından diğer tarafına ısının iletilmesi ile oluşan ısı transferinin bir çeşididir. Konveksiyon ya da taşınım , katı yüzey ile akışkan arasında gerçekleşen ısı transferinin bir çeşididir. Işınım yolu ile ısı transferi , fotonlar yolu ile olan ısı transferidir.

Yalıtkanlar, bu ısı transfer yöntemlerindeki ısı akışlarının düşürülmesi ile yalıtım sağlar. Örneğin; ince bir köpük (strafor) tabakası konveksiyon ve kondüksiyon ile olan ısı geçişini düşürür. Yansıtıcı bir metalik film veya beyaz boya ısıl yayınımı düşürür.

Bina ve tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve standartları şu şekildedir: Cam yünü, taş yünü, fenol köpüğü, cam köpüğü, mantolama,çift cam, ahşap lifli levhalar, genleştirilmiş perlit, genleştirilmiş mantar, ahşap yünü levhalar