Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam;"— Sunum transkripti:

1 FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam; kırıldıktan sonra kırık cam olarak adlandırılır. Kağıt; yırtıldıktan sonra kağıt parçası olarak adlandırılır.

2 Fiziksel özellikler: Maddenin şeklini, halini ( katı, sıvı, gaz ) belirten, maddenin yapısını değiştirmeyen özelliklerdir. Renk, koku, tat, çözünürlük, genleşme, ısı ve elektriği iletme, erime ve kaynama noktası fiziksel özelliklerdir. Kağıdın yırtılması, suyun donması ve kaynaması, buzun erimesi, telin bükülmesi, mumun erimesi, tuzun suda çözünmesi fiziksel değişmelerdir.

3 KİMYASAL DEĞİŞMELER Maddenin iç yapısında meydana gelen değişmelerdir. Bu değişmelerden sonra madde yeni adlar alır. Odun, kağıt, kömür ve mumun yanması, demirin paslanması, şekerin ısıtılınca kömürleşmesi, suyun oluşması veya ayrışması.

4 Fiziksel olay 1- Maddenin dış yapısında değişme olur
Fiziksel olay 1- Maddenin dış yapısında değişme olur Yeni bir madde oluşmaz. 3- Karışıma giren maddelerin özellikleri değişmez Eski hale fiziksel yöntemlerle dönülür.

5 Kimyasal olay 1- Maddenin iç yapısında değişme olur.
2- Yeni bir madde oluşur. 3- Birleşen ve ayrılan maddelerin özellikleri değişir. 4- Eski hale ancak kimyasal yöntemlerle dönülür.

6


"FİZİKSEL DEĞİŞMELER Maddenin dış görünüşünde yani fiziksel özelliklerindeki değişmelerdir. Madde fiziksel değişmeye uğradığında yeni isim almaz. Cam;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları