ANADOLU SU HAVZALARI REHABİLİTASYON PROJESİ İZLEME & DEĞERLENDİRME Dolunay KANATLI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

TÜRKİYE ESNAF ve SANATKARLARI KONFEDERASYONU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Yüksek Öğrenimdeki Engelli Öğrenciler
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
Bilgi Paketi Çalışmaları
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik (Yüklenici.
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
İNTERNET VE BİLİŞİM SUÇLARI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
1 İnnova Bilişim Çözümleri Enerji ve Atık Yönetimi Yazılımları.
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Bilgisayar Sistemleri Güvenliği
Amaç ve kazanımlar 13 Aralık öncesi yapılması gerekenler Geçiş süreci ve sonrası İyi bir yazılımdan beklentilerimiz MED Yazlım hakkında bilgi MEDAHBS yazılımının.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
TÜRKİYE’DE KENT BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMALARININ GELİŞİMİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Eğİtİmde web 2.0 araçlarInIn kullanImI
2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU TOPLANTISI
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
MODELLEME VE KİRLİLİK KONTROLÜ. Kirletici Yük Kaynakları Noktasal kaynaklar Deşarjlarla ilgili bilgi mevcudiyeti Bazıları büyük oranda sabit debili, diğerleri.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
VBT Bilgi Teknolojileri
YAZILIM DEĞERLENDİRME
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Windows Server 2012 R2 FILE SERVER
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
Fatma Kübra ÇELEN, Aygül ÇELİK & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Sunum transkripti:

ANADOLU SU HAVZALARI REHABİLİTASYON PROJESİ İZLEME & DEĞERLENDİRME Dolunay KANATLI

İZLEME NEDİR? Bilgilerin rutin olarak toplanması, Uygulama çalışmalarının takip edilmesi, Uygulama verimliliğinin ölçülmesi,

İZLEME “Proje uygulamaları ile ilgili, performans ve kararları değerlendirebilmek amacı ile uygulama çalışmalarının takip edilmesi ve bilgilerin toplanması için devamlı bir şekilde veri toplamaktır.”

DEĞERLENDİRME NEDİR ? Bilgilerin analizinin yapılması işlemleri, Proje sonrası gerçek etkinin ölçülmesi ve değerlendirmesi Proje öncesi beklentilere bağlantılı olarak proje performansının değerlendirilmesi,

DEĞERLENDİRME “Amaçlar doğrultusunda Proje performansı ile ilgili analizinin yapılması sürecidir. Bu, proje uygulamaları süresince ve proje sonrası etki değerlendirmesi şeklinde yapılır. Proje sonrası etkinin değerlendirilmesi gelecekteki projelerde alınacak kararlar için anahtar girdidir.”

ZORLUKLARI Bilgi Toplama zorluğu Personel Eksikliği Personel Görev Yeri Değişikliği Bütçe yetersizliği Bilgi yazma alışkanlıklarının az oluşu Uygulayıcı personelin kendine aşırı güvenmesi İ&D önemsenmemesi İ&D sonuç alamama endişesi Teknik donanım eksikliği

AVANTAJLARI Uygulayıcıları, doğru kararları alabilmesini sağlar Projenin uygulama süreci boyunca uygulamalardaki hata olasılığını azaltır Uygulayıcılara deneyim ve güven kazandırır. Programın uygulama süreci boyunca nasıl gittiğini görmek ve gerek olumlu, gerekse olumsuz sonuçların değerlendirmesi imkanını sağlar Gelecekteki projelerin hazırlanması açısından yararlı olabilecek en güncel verileri sağlar.

YAPILAN İŞLER 1 Faaliyetlerin Yeniden Gözden Geçirilmesi Mikrohavza Plan Yazılımının Revizyonu Proje Uygulama İzleme Detaylarının Belirlenmesi (Çiftçi, bölme no, Köy vb. bazlı) İzlenecek Maliyetlerinin türlerinin belirlenmesi (İç ve Dış Para, Diğer Kaynak, Çiftçi Katkısı) Projenin İzlenip Değerlendirilebilmesi için Rapor Tasarımlarının yapılması

YAPILAN İŞLER 2 Proje Faaliyet Uygulama İzleme Yazılımı Proje Faaliyet Uygulama İzleme Yazılımı kurulumu ve Eğitimi (5 ilde ve Merkezde) İletişim ve bilgi paylaşımı için internet üzerinde FORUM ( oluşturulduwww.ashrp.org

FAALİYETLER HANGİ BAZLARDA İZLENİYOR Faaliyete Bağlı Olarak Seri ve Bölme Numarasına göre Faaliyetlerde Faydalanan Çiftçilere göre Köylere göre Mikrohavzalara göre Pilot Bölgelere göre (GEF) İllere göre Tüm Projeye göre

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR Hazırlanan yazılım kullanıcıların bilgisayarlarına kuruluyor. Program lokal olarak kullanıcı bilgisayarında çalışıyor. Veriler bu yazılıma giriliyor ve ile merkeze gönderiliyor. Merkezde işlemden geçen datalar, yeni bir versiyon ile program kurulumunun içerisine yerleştiriliyor. Kullanıcılar her seferinde bu yazılımı indirip kurmaları gerekiyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR MERKEZ

SİSTEM NASIL OLMALI Yazılım Internet tabanlı olmalı Veri girişleri internetten şifrelerle yapılabilmeli. Hazırlanan yazılım kullanıcıların bilgisayarlarına kurulum gerektirmeden çalışabilmeli. Yazılım ve veri güncellemeleri kurulum gerektirmeden anında kullanılabilmelidir. Kolay kullanılabilir olmalı

SİSTEM NASIL OLMALI

PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLER -1 Şu ana kadar hazırlanan izleme ve Değerlendirme yazılımını Internet ortamında tekrar geliştirilmesi ve süreç içerisinde gerekli eklemeler yapılması MH planları ile Uygulama izlemenin yazılımlarının birleştirilerek verileri daha rahat kullanılabilmesi

PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLER -2 Internet ortamında hazırlanacak olan yazılıma birde fotoğraf modülü eklenerek faaliyet bazında yapılan işleri kurumlar fotoğraflarını çekerek bilgisi ile birlikte internetten paylaşılabilmesini sağlanması.

PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLER -3 Proje web sayfasının oluşturulması Arazi Kitapçığının hazırlanması Proje ile ilgili problemlerin ve deneyimlerin Forum ortamına tartışılmasının sağlanması Projenin dijital haritalar üzerinden internetten izlenmesi

PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLER -4 Etki İzlemesi için yazılımsal olarak ortam sağlamak Sisteme illerden gelen uygulama verilerinin incelendikten sonra gerekli olumlu veya olumsuz sonuçları hakkında bilgilendirme yapmak Değerlendirme için raporlar tasarlamak Etki Değerlendirmesi için pilot izleme projeleri oluşturmak

PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLER -5 İzleme ve Değerlendirmedeki işler en az 2 yıla yayıp adım adım sonuca ulaşılmalıdır.

İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER