Bilgilendirme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Motion CL910 TABLET PC 1.
• 78’’, 87’’ ve 95’’ boyut seçenekleri • Çift kullanıcılı standart • 2 öğretmen ve 2 öğrenci kalemi • Entegre hoparlör ve amfi sistemi • 2 adet USB.
Eğitimde Fatih Projesi
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
27" All-in-One PC.
Okul Keşif Formunun İncelenmesi (EK-9A)
Eğitimde Fatih Projesi
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
MAYIS AYI BİLİŞİM PANOSU General Mobile E-Tab. T ABLET Ö ZELLIKLERI İşletim Sistemi : Android Gingerbread Ekran Boyutu : 16:9 geniş ekran, 8,9"
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ DONANIM OLARAK BİLGİSAYARI TANIYALIM BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ.
1 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Stratejı Şubesi: İstatistik Bürosu.
DONANIM NEDİR?.
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Etkileşimli Tahta Teslim Alma
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Etkileşimli Tahta ve Muayene Kabul Süreci
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
HOŞ GELDİNİZ.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
Muayene ve Kabul Komisyonları Ayşegül DURMAZ- Fatih Eğitmeni
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
Tablet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar. - Bu tablet sizin adınıza sisteme kayıtlıdır ve merkezi olarak takip altındadır.Bu ürün size eğitim amaçlı.
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Etkileşimli Tahta ve Muayene Kabul Süreci
ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ.
MODELÖĞRENCİÖĞRETMENTOPLAM VESTEL E-TAB E-TAB
Öğretim Yılı Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmenleri Toplantısı
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
AĞ ALTYAPISI KURULUMU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
FATİH PROJESİ ETKİLEŞİMLİ TAHTA İŞ PLANI ve EĞİTİMLER ANKARA
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk.
Okullarımızda FATİH Projesi 2
Sunum transkripti:

Bilgilendirme Toplantısı 02-03 Mart 2015 Münif paşa Ortaokulu (UZEM)

Konu Başlıkları Fatih Projesi kapsamında okulda yapılacak çalışmalar ( Etkileşimli Tahta – Altyapı ) Teknik Şartname (Muayene Kabullerde Dikkat Edilecek Hususlar) Etkileşimli Tahta Keşif Yönergesi E.T. Muayene Kabul Komisyonları ETTS (Etkileşimli Tahta Takip Sistemi) Notlar Eğitimler

Dokümanlar Teknik Şartname Keşif Yönergesi Resmi Yazılar Sunu - Toplantı Notları Gaziantep – Fatih Projesi Birimince Hazırlanan Web Sitesi www.btgaziantep.com

Vestel A.Ş.

Sentim Bilişim A.Ş. Sistem Odası – Kabin Elektrik Panosu

Sentim Bilişim A.Ş. Koridor - Metal Kanal Sınıf İçi PVC Kanal Sistem Odası

Vestel Garanti Bülteni Diğer firmaların sorumluluğunda olan konular için servisin çağrılması : Örnek: Altyapı ihalesi kapsamında Türk Telekom kablolama ve hat işlemleri ile ilgili sorunlar için ya da ilgili bakanlığın proje kapsamında okullara verdiği yazıcı vb için Vestel servisinin çağrılması.

Etkileşimli Tahta Özellikleri Etkileşimli Tahta Bilgisayarı Çift Çekirdekli 2,3 GHz İşlemci 8 GB RAM 240 GB Harddisk 512 MB Dahili Ekran Kartı 2 adet USB, 1 Adet Mikrofon girişi, 1 adet kulaklık çıkışı, 1 adet RJ-45 port Windows8, Türkçe Libre Office (Kullanıcı hatasından kaynaklansa bile, USB Port arızaları garanti süresince garanti kapsamında değerlendirilecektir. ) Beyaz Tahta kapatıldığın, bilgisayar otomatik kapanır.

Etkileşimli Tahta Özellikleri LED Ekran LED ekran boyutu 65 inch, 30 Watt yerleşik ses sistemi, LED ekranın önyüzünde 4 mm kalınlığında temperli cam Çözünürlüğü 1920x1080 Full HD Dokunmatik özellik için 4 adet kamera sistemi 1 adet VGA, 1 adet HDMI girişi, 1 adet ses çıkışı, 1 adet ses girişi,, 1 adet USB girişi Harici bir bilgisayar ile kullanılabilir

Muayene Kabul İşlemleri Temperli cam üzerinde çizik, çatlak, kırık vs. olmayacaktır Dokunmatik kontrol edilecek Görüntü ve ses. Aksesuarlar ( kullanma kılavuzu, kalem, 2 adet anten, uzaktan kumanda, metal kulp ve anahtarlar, bağlantı kablosu)

Çerçeve ve Montaj E.T. Yönü, LED Ekran Öğretmen Masası tarafında olacak Metal Ayak Çiftleri LED Ekran altında olacak

Çerçeve ve Montaj Etkileşimli tahtaların montajı duvara ortalanarak yapılacaktır. 360 cm ve daha uzun duvarlara büyük tahta kurulumu yapılacak

Çerçeve ve Montaj PVC Kanal - Tahta

Çerçeve ve Montaj Giriş kenarları kabloları kesmeyecek özellikte veya düşmeyecek bir kenarlığa sahip olacaktır. Bağlantı kabloları spiral ile toplanacaktır.

Çerçeve ve Montaj Çerçevede tüm malzemelerin dış yüzeyleri pürüzsüz olacak, dış yüzeylerde herhangi bir çizik, çatlak, yarık, kabarcık, kırık, delik vb. olmayacaktır. Yeşil tahta ve beyaz tahtada kalem ve tebeşir kullanılırken tahtalarda oynama, sallanma, gıcırtı olmayacaktır. Genel kullanımda da çerçevenin yapısında esneme olmayacaktır.

Çerçeve ve Montaj Kafesin yan yüzeylerinden baskı yapıldığında, içeriye doğru esnemeyecek şekilde montajı sağlanacaktır. Beyaz tahta sağa sola kaydırma sistemi en az 20.000 defa aç/kapa işlemine dayanıklı olacaktır. Kapaklar kolay, fazla güç harcanmadan kolayca açılacaktır.

Çerçeve ve Montaj Eksik vida kullanılmayacak Vidaların uçlarında somun olacaktır.

Çerçeve ve Montaj Yeşil tahta ile beyaz tahta arasında kıl fırça bulunmalıdır. Etkileşimli tahtanın ön orta alt kısmında silgi, kalem vb. araçları koymak için aparat olacaktır. Beyaz veya yeşil tahtalar, emaye kaplı metal malzemeden olacak, iki metal yüzey arasında sunta kullanılacak.

Çerçeve ve Montaj Metal kulp – mandallı yapıda Anahtar

Çerçeve ve Montaj Verilen hasar, Yüklenici tarafından karşılanacaktır.

E.T. Garanti Bülteni

E.T. Garanti Bülteni

Eksik (?) ve Yanlış (?) Gelen Tahtalar Keşiflerin yanlış yapılması Okulda keşif sonrasında sınıf, laboratuvar açılması

Etkileşimli Tahta Keşif Yönergesi 705.02/584128 sayılı ve 10/02/2014 tarihli yazı E.T. Kurulacak Alanlar Derslik, Laboratuar, Müzik-Resim Odası, Atölye, Konferans Salonu, Öğretmenler Odası E.T. Kurulmayacak Alanlar İdari Odalar, Toplantı Salonu, Kütüphane, Spor Odası, Oyun Odası, Çok Amaçlı Salon

Etkileşimli Tahta Keşif Yönergesi Madde 3.6 – Duvarları uygun olmayan sınıflarda gerekli tadilat, Okul yönetimince, kurulum tarihine kadar yapılacak Madde 3.17 – Keşfin, Okul Müdürü veya müdür yardımcısı tarafından yapılması

Muayene Kabul Komisyonları Komisyon Başkanı – Okul Müdürü 1. Üye – Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı 2. Üye – Okul BT Rehber Öğretmeni yoksa Müdür Yardımcısı veya Öğretmen 3. Üye – Bilişim, Elektrik, Elektronik branşlarından teknik öğretmen yoksa öğretmen 4. Üye – Fatih Projesi Eğitmenleri

Etkileşimli Tahta Takip Sistemi etts.vestel.com.tr Kurum kodu ile giriş yapılacak Cep telefonuna tek kullanımlık şifre gelecek Etkileşimli tahta boyutu ve yönü işlenecek Tahta kurulumlarının uygunluğu (evet/hayır) Kayıt yapılacak, çıktı alınacak Komisyon üyeleri tarafından imza edilecek

Tutanak ve Şartlı Kabul %95 oranında kurulumu tamamlanan okullarda tutanak ve şartlı kabul yapmak mümkün ise de arızalar, eksiklikler kabul öncesinde tamamlanarak, şartlı kabul yoluna gidilmeyecektir. Eğer duvarlarda tadilat varsa, tamamlanarak servis okula çağrılacak

Önemli Notlar E.T. Kullanılması Elektrik ( nötr ve toprak arasında 5 volt dan az fark varsa kullanılabilir) Elektrik ve Data kablolaması yapılmayacak Okulların açık tutulması Kullanıcı adı  etkullanici Şifresi  Fatih.1234 BT Rehber Öğretmenleri

Eğitimler 8 saatlik – Fatih Projesi Tanıtım Semineri 30 saatlik – Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji Kullanım Kursu 25 saatlik - Fatih Projesi Hazırlayıcı Eğitim Kursu 10- saatlik Fatih Projesi İnternetin Güvenli Bilinçli Kullanımı Kursu