Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk."— Sunum transkripti:

1 Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk tanıştıkları ve ilk temasları bu modülde olacaktır. Her fırsatta öğretmenlere tahtayı kullanmaları için zaman verilecektir. Tahta üzerindeki ağ bağlantıları ve simgeleri gösterilecektir. Mevcut donanımlarla ilgili bilgi sunu olarak kursiyerlere dağıtılacak ve BT kullanım kılavuzuna yönlendirilecektir. Temel BT eğitiminde verilen bilgiler ayrıca verilmeyecektir.

2 Eğitimde Teknoloji Kullanımı
FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Modül 2 Sınıflarımızda Kullanılan Mevcut Donanımlarla İlgili Bilinmesi Gerekenler

3 Projeksiyon Cihazı Kullanımı ve Bağlantılarının Yapılması
Görüntü aktarmak için ; VGA, DVI, HDMI, Composite Video, S-Video gibi bağlantı noktaları kullanılır.

4

5 Bilgisayarınızdan Projeksiyona görüntü aktarmak için;
Windows+P tuşlarını kullanabilirsiniz. Yada, Dizüstü bilgisayarınızın markasına göre değişmekle birlikte Fn tuşu ile f3-f4-f5 tuşlarını kullanabilirsiniz.

6 Projeksiyon kullanırken;
Projeksiyon cihazlarının ışığının kuvvetli olduğu unutulmamalı, cihaz çalışırken ışığına direk bakılmamalı ve çocuklar uyarılmalıdır. Çalışan bir projeksiyon cihazının havalandırma delikleri kapatılmamalıdır. Yeterli havalandırma sağlanmazsa aşırı ısınan cihaz zarar görecektir. Projeksiyon cihazı sabit ve dengeli bir yüzey üzerinde çalıştırılmalıdır. Cihazın çalışırken sarsılması durumunda lambası zarar görebilir. Projeksiyon cihazı kapatıldıktan sonra soğutma fanları bir süre daha çalışmaya devam edecektir. Bu süre bitene kadar cihazın elektrik bağlantısı kesilmemeli, cihaz taşınmamalıdır. Projeksiyon cihazı temiz ve tozsuz ortamlarda kullanılmalı, havalandırma kanalları ve filtreleri belirli aralıklarla temizlenmelidir. (Cihazı kapatırken genellikle kapatma tuşuna iki defa basılır)

7 Çevre Birimi Bağlantıları
Hoparlör ve mikrofonlar

8 Tarayıcı

9 Yazıcı

10 Ekran Bağlantıları

11 USB Bağlantı Noktası

12 Ağ Bağlantıları ve Problemlerinin Giderilmesi
İnternete veya ağa erişemiyor musunuz? Bağlantı kablolarının doğru yerlere takılıp takılmadığı veya zarar görüp görmediğini kontrol ediniz. Kablo bağlantılarında sorun yoksa bağlantı ışıklarını kontrol ediniz. Bilgisayarın ağ kaynaklarına ve İnternet’e erişebilmesi için geçerli bir IP adresi alıp almadığı veya sabit IP adresi verilecekse doğru yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol ediniz.

13

14 İşletim Sistemi Ağ Ayarlar

15

16

17

18

19

20 Ayrıntılı bilgi için ; /index.html

21 Etkileşimli tahta yazılımının kullanımı
Henüz hazırlanmamıştır.


"Eğitmen için not; Bu modülde öncelikli olarak etkileşimli tahtanın ve tahta yazılımının kullanımı verilecektir. Öğretmenlerin etkileşimli tahta ile ilk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları