TEMA 1 GRUP RAPORU KÜRESEL DEĞİŞİMLER VE RİSK YÖNETİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Sektörün buluşma, tartışma ve planlama noktası. ÇKS bilgileri sektör ile paylaşılıyor. Tarım-Bilişim-Mobilişim-Finans paydaşları konseyi kuruluyor. İleri.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Gıda Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü Temel Bulgular Mevzuat, Arge ve Inovasyon.
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
İnsani Kalkınmanın ve Binyıl Hedeflerinin Geliştirilmesi Hedef 1: Konu Başlıkları ve Sorular Hedef 2: Paydaşların Belirlenmesi.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
İKLİM DOSTU ŞİRKET MÜMKÜN MÜ?
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
SAĞLIK VE SİGORTA YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ I.ULUSAL KONGRESİ KAMU HASTANE BİRLİKLERİ “KAMU HASTANE BİRLİKLERİ YAPILANMASININ SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ” İstanbul.
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
TÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ – ABD İlişkiler Nereye Gidiyor? 21 Mart 2006, Salı TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SAĞLIĞA ETKİLERİ
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ANNE - ÇOCUK BESLENMESİ
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
Coğrafya Performans Ödevi
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Sunum transkripti:

TEMA 1 GRUP RAPORU KÜRESEL DEĞİŞİMLER VE RİSK YÖNETİMİ

Katılımcılar Huang Jinchi Ayhan Çiftçi - Afet İşleri Genel Müdürlüğü Şenay Özden - Afet İşleri Genel Müdürlüğü İbrahim Gürer-Gazi Üniversitesi Henk van Schaik- Su ve İklim Eş - Programı (CPWC) Youssef Nassef - UNFCCC Mokhtar Bzioui-WWC Yeşim Erkan -TEMA Ali Ümran Kömüşçü-DMİ Harro Riedstra – Avrupa Su Ortaklığı Hande Özüt - REC Türkiye Shuichi Hirayama –Japonya Su Forumu

. Tema 1’de görüşülecek olası konular Su kaynaklarının azalması (sulak alanlar, yer altı suları) Ekonomik kalkınmaya bağlı küresel değişim Kıyı bölgeleri ve küçük adalarda deniz seviyesinin yükselmesi Nüfus artış hızına bağlı küresel değişimler Sınırlararası su kanunları / yönetim ve küresel değişim Küresel değişime bağlı çevresel (ekolojik) mülteciler

Temel Yaklaşım Nedenler Sonuçlar (Göstergeler) İklim Güvenlik DemografiGöç Ekonomik Kalkınma Yoksulluk YoksullukSosyal politika Bazı maddeler her iki grupta da yer alabilir.

3. Küresel değişim konseptiyle strateji ve özel örneklerle sonuçlandırma PAYDAŞ Etkilenen SektörUluslararasıUlusalYerel Tarım (Gıda)FAO, IWMI, OXFAM, UNCCD İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler Çiftçiler Su Birlikleri, Meslek Kurumları ve Kooperatifler Kıyı BölgeleriSPREP, CCAP, SOPAC, WMO Uluslar arası STK’lar İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler Kıyı İlleri STK’lar

Su Dağıtımı ve Hanelere Su Temini (Yer altı sularının Tükenmesi) GWP, IWA, Sınırlararası Nehir Komisyonları IWMI, IHS, Uluslar arası Coğrafya Birliği İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler Su Kooperatifleri, Çiftçi Birlikleri, Su Derneği, Su Temin Firmaları EnerjiIHA, IUCN, ICOLD, IEC, Natur Conservancy İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler Yerel STK’lar, Özel Şirketler Afet Hasarlarını Azaltma Su Kaynaklı Afetler (sel, heyelan, kar afetleri, kıtlık, kasırga, hortum, aşırı sıcaklıklar) Kızıl Haç, ADPC, UN-ISDR, WMO, MSF, Sınır Tanımayan Doktorlar, UNHCR, IRF (Colombia Üniversitesi) İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler, Üniversite ve Araştırma Merkezleri STK’lar SağlıkDünya Sağlık Örgütü (WHO) İlgili Bakanlıklar ve Belediyeler Yerel STK’lar

Vakalar NEDENLERKONULARTEPKİLER ÇinSu, ekonomik kalkınmadan etkilenmektedir Karma Konsey Nehir Komisyonu İl Belediyesi Merkezi Hükümet İstanbul İklim Nüfus Su AzlığıBölgeler arası (Havzalar arası) Su Temini için İşbirliği Kıyı Bölgeleri İklim Küçük adalar Su Seviyesinde Yükselme (Deniz)Uluslararası Ulusal Bölgesel Yerel

Ocak 2008 için Eylem Planı 1. Yeni vaka incelemeleri toplamak ve mevcut vakaları geliştirmek 2. Diğer gruplardan vaka belirlemek 3. Paydaşlarla temasa geçerek onları davet etmek