Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
HUKUKTA ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI İSVEÇ’TE UZLAŞMA MÜESSESESİ VE TÜRK HUKUKUNDA BENZERİ UYGULAMALAR SEMİNERİ İzmir Eylül 2011.
Meriç Belediyeler Birliği
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
Emin Dedeoğlu , Eskişehir
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
TÜRK İ YE BELED İ YELER B İ RL İĞİ & İ SVEÇ BELED İ YELER B İ RL İĞİ TUSENET PROJES İ (Belediye Ortaklık A ğ ları Projesi)
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
Yerel Düzeyde AB İşleri ve AB Fonlarının Yönetimi için Kapasitenin Güçlendirilmesi Konulu Strateji Belgesi 1-2 Aralık 2014, ANKARA.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Dünya hep dönüyor.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
EKO-OKULLAR.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
İsveç Yerel Yönetiminden Stratejik Planlama ve Performans Bütçeleme Örnekleri Per Molander Ankara, 11 Ocak 2005.
SUSTAINABLE MANAGEMENT OF ISTANBUL LOCAL GOVERNMENTS SMILOG İSTANBUL,ZEYTİNBURNU,BÜYÜKÇEKMECE,ADALAR STOCKHOLM,NACKA.
Mevsim Şeridi
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM) Faaliyetleri Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma.
İLLER BANKASI.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network

Belediye Ortaklık Ağları Projesi (TUSENET) Proje Yürütücüleri: Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği (SALAR) (SALAR Uluslararası Kalkınma Ajansı (SALA-IDA AB) Proje Yararlanıcıları: Türkiye’den 22 belediye, İsveç’ten 5 belediye Proje Süresi: Proje Finansmanı: İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (Sida) TBB ve Türk Belediyeleri (eş-finansman)

Proje Amacı Türkiye’de yerel yönetimlerin özerkliğinin ve yerel demokrasinin gelişmesinin desteklenmesi Pilot Türk Belediyelerinin ve TBB’nin AB üyelik sürecinde etkin rol üstelenecek kapasiteye ulaşması Türk ve İsveç belediyeleri arasında verimli ve işlevsel işbirliklerini geliştirilmesi Yerel yönetimlerin hizmet ve faaliyetlerinin geliştirilmesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sürdürülebilir Kalkınma AB Teknik-Bilgi ve Fon Temini Etkin Hizmet Sunumu Hesap Verebilirlik, Etik, Katılım Modül 1 Sürdürülebilir Turizm, Üçlü İşbirliği (Triple Helix Cooperation) Modül 2 Sürdürülebilir Sosyal, Ekonomik ve Çevresel Kalkınma Modül 3 Kent Planlama, Arazi Kullanımı ve Risk Yönetimi Modül 4 Yerel Ekonomik Kalkınma ve Büyüme, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Desteklenme si, İstihdam Modül 5 Çevre Koruma, Teknik Altyapı (su, atıksu ve katı atık yönetimi) Modül 6 Vergiler, Ücretler, Bütçeleme, Mali Denetim, Bilgi ve Liderliğin Geliştirilmesi

2007 Yılı Faaliyetleri Hazırlık Toplantısı, 12 Ocak 2007, Ankara / 26 Ocak 2007 Stockholm Açılış Konferansı, 5-7 Şubat 2007 / Antalya Birinci modül toplantıları ve koordinasyon toplantısı, Mayıs 2007, 1 Haziran 2007 / Türkiye İkinci modül toplantıları ve koordinasyon toplantısı, Ağustos 2007, 1 Eylül 2007 / İsveç Üçüncü modül toplantıları, 22 Ekim – 30 Kasım 2007 / Türkiye Birinci İzleme Misyonu, Kasım 2007 (mali ve çevre modülü)

2008 Yılı Faaliyetleri Dördüncü modül toplantıları, Şubat – Mart 2008 / Türkiye - İsveç Beşinci modül toplantıları, Mayıs – Haziran 2008 / İsveç - Türkiye Altıncı modül toplantıları, Ağustos – Eylül 2008 / Türkiye Yedinci modül toplantıları ve koordinasyon toplantısı, Ekim - Kasım 2008 / Türkiye İzleme Misyonları – İlk Bahar – Sonbahar 2008 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu mevcut durum çalışması Tematik konularda eğitimler – 3 Grup halinde

Dikkatiniz için teşekkür ederim TUSENET Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları Turkish – Swedish Municipal Network TBB – SALAR İşbirliği Projesi