NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP İmalat sektöründe “sanal kurum” kavramını yaygınlaştırarak, şirketlerin daha esnek ve etkin bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU İmtiyazlar / Kamu Özel Ortaklıklarının Eşgüdümü ve Desteklenmesi.
Advertisements

Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
FİLTRE PRES BEZLERİMİZ;
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
Melis YURTTAGÜL AB 7.ÇP NanoMatPro Alanı Ulusal İrtibat Noktası
PFOS ve türevleri Perfluorooktano sülfonik asitler (PFOS) bir tuz şeklinde ya da büyük polimerlere katkı olarak kullanılan, flor bileşenlerine tamamen.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
T SU SORUNU VE SU İHTİYACI E K S T İ L S E K T Ö R Ü
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
1 TEDARİKÇİLER İÇİN AB REACH TÜZÜĞÜ BİLGİLENDİRMESİ Mart 2008.
Intertech, Finans sektörünün ihtiyaç duyduğu Bilgi Teknolojileri hizmetlerini sunmak amacıyla 1987 yılında kuruldu. Bugün 650 kişiye varan kadrosuyla.
Teknoloji Ödülü Yürütme Kurulu (TÖYK) Başkanı
C.A.M. KESİM OPTİMİZASYONU
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
RDG Bilgi ve Üretim Teknolojileri
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
2013 SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ. VERİMLİLİK ÖZKAYNAK YETERLİLİĞİ MADDİ DURAN VARLIK VERİMLİLİĞİ İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ YAN.
MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
ENDÜSTRİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
ENTEKNO, Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Ltd. Şti.
S CAMI (STRENGHT GLASS)
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
European Commission Enterprise and Industry GAP Bölgesi KOBİ Destek Ağı (GAPSUN)
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
14. Müh. Dek. Konseyi 4-5 Mayıs 2007, KTÜ, Trabzon.
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
Güvenlik Kültürü: AB yaklaşımı
Proje Çevrim Yönetimi ve Projelerimize Gerekli Ulusal Fonlar Namık Kemal Üniversitesi Doç. Dr. Ali SARIIŞIK 11 Mayıs-2012 SAN-TEZ.
SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA
Hacettepe Üniversitesi
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
KOBİ’ler İçin Araştırma Oğuz YAPAR TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KOBİ Yararına Araştırma Ulusal İrtibat Noktası.
NANOTEKNOLOJİ: - Sağlık sektöründeki kullanım alanları
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
> > < < GAZÜ KAYSERİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, 2000 EŞ ZAMANLI MÜHENDİSLİK KARA HARP OKULU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Dr. Türkay DERELİ.
KURULUŞ ÜRÜN VE HİZMETLER Kuruluş tarihi : 2001
Polimer malzemeler Bölüm-5 Endüstrİ Ürünlerİ TasarImI bölümü.
TÜBİTAK Ufuk 2020 Enerji Verimli Binalar ve Sürdürülebilir İşlem Endüstrileri Konu Başlıkları Merve AKKUŞ Bilimsel Programlar Uzmanı Nanoteknoloji,
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
YÜZEY TEKNOLOJİLERİ.
WTO GATT GATS TRIPS Doç. Dr. A. Can BAKKALCI. WTO KURALLARI ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ORTAK TARIM POLİTİKASI ORTAK TİCARET POLİTİKASI.
PROJE NEDİR? TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ NELERDİR?
ENERJİ VE TESİSAT MÜHENDİSLİĞİ Ahmet Arısoy
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Soğuk Çekme Özel Çelik Profiller Konu Başlıkları Firmamızı Tanıyın Üretimimiz Ürünlerimiz ve Teknik Özellikleri Nasıl Ulaşabilirsiniz?
Refrakter Metaller Toz Metalurjisi ve Sinterleme.
Stok Politikasına Göre Üretim Sistemleri
biyoteknoloji ve önemi
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
4324 sokak no:25/25/A Karabağlar İzmir Türkiye
Kompozitlerin Kullanım Alanları
FUAR TALEPLERİNİ BELİRLEME ANKET SONUÇLARI
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
DOKU İSKELESİ OLUŞTURULMASINDA MAKRO ve MİKRO FABRİKASYON
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
Makine Mühendisliği nedir?
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Sunum transkripti:

NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP İmalat sektöründe “sanal kurum” kavramını yaygınlaştırarak, şirketlerin daha esnek ve etkin bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Makina İmalatçıları Birliği Makina İmalatçıları Birliği projede kurulan 2 pilot işbirliği ağı içerisinde yer almıştır. Oluşan yan sanayi ve beklenen ihracat artışı, hem makina imalatı hem de diğer sektörleri, AB ülkeleriyle işbirlikleri anlamında tetiklemiştir. VERITAS Virtual Enterprises for Integrated Industrial Solutions

NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP APT-PACK Advanced Knowledge of Polymer Deformation for Tomorrow’s PACKaging Paketleme endüstrisinde kullanılan plastiklerin özellikleri geliştirilerek, ilgili sektörlerde maliyetin azaltılması hedeflenmektedir. ARÇELİK A.Ş. ARÇELİK A.Ş. projede, buzdolabı iç gövde ve kapı içi plastikleri paketlemede kullanılan PS malzemelerin sanal ortamda simülasyonlarını yapmıştır. Bu çalışma iç gövde optimizasyonu sağlamış ve üretimde kullanılan malzeme miktarını azaltarak maliyet düşüşü sağlamıştır.

NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP SOPHIED Sustainable Bioprocesses for the European Colour Industries Biyoteknolojik yöntemlerle yeni tektil boyalarının üretilmesi hedeflenmektedir. SETAŞ Kimya Sanayi A.Ş. SETAŞ Kimya Sanayi A.Ş. projede boya sentezi ile ilgili çalışmaların liderliğini yapmıştır. Bulunan bu yöntem; tekstil atık sularının arıtılması, tekstil boyalarının üretiminde daha az maliyetle daha çok verim alınması ve insan sağlığına zararlı etkilerinin ortadan kaldırılmasına sebep olmuştur.

NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP FLARETPOL Development of an Innovative, Cost-Effective Technology to Produce Halogen-Free, High-Performance Flame Retarded Polyolefins Projenin hedefi, plastik malzemelerin mekanik özelliklerini ve işlenebilirliğini geliştirmek, yanma dayanımını arttırmaktır. FIRAT Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. FIRAT Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. projede üretilen plastiklerin boru ve profil üretiminde uygulamalarını yapmıştır. Fırat Plastik tarafından üretilen yanma dayanımı yüksek boru, ek parça ve profiller piyasada yerini almıştır.

NMP-Başarı Öyküleri-6.ÇP CORNEA ENGINEERING Three-dimensional Reconstruction Of Human Corneas By Tissue Engineering İnsan korneasının laboratuar ortamında geliştirilmesi, hedeflenmektedir. ODTÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ODTÜ Biyoteknoloji Araştırma Merkezi projede laboratuar çalışmalarında yer almış ve yapay kornealardan daha kullanışlı olan biyolojik korneaların geliştirilmesinde görev almıştır. Kaza sonucu görme duyusunu kaybeden kişilere bu kornealar uygulanarak, görme duyularını geri kazanmaları sağlanacaktır.

NMP-Başarı Öyküleri-7.ÇP STEPUP Step Up In Polymer Based Rapid Manufacturing Processes Polimer bazlı imalat sektöründe, üretim süresinin kısatılması hedeflenmektedir. +90 ArtıDoksan Hızlı İmalat Teknolojileri A.Ş. +90 ArtıDoksan Hızlı İmalat Teknolojileri A.Ş. projede görev alarak, geliştirilecek tekniklerin ülkemizde de yaygınlaşmasını sağlayacaktır. FutureSME Future Industrial Model for SMEs KOBİ’lerin gelişimlerine katkı sağlayacak yeni endüstriyel modeller geliştirilecektir. Akyüz Plastik San. ve Tic A.Ş., Deka ELEKTROTEKNİK SAN. VE TİC. A.Ş. Ve Friterm Termik Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.S. Akyüz Plastik San. ve Tic A.Ş., Deka ELEKTROTEKNİK SAN. VE TİC. A.Ş. Ve Friterm Termik Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.S. projede görev alarak, geliştirilecek modellerin kendi sektörlerinde uygulamalarını yapacaklardır.