Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar Mart 2012 Ενημερωτικό δελτίο 8 ΚΠγ – Επιμόρφωση.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet YAVAŞ Türkçe Öğretmenliği TÖP
Advertisements

C1 DÜZEYİ SÖZLÜ SINAVI Atina – Tesaloniki 2013 ΚΠ γ.
Basic objects ● Basic adjectives
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
C1 DÜZEYİ SÖZLÜ SINAVI Atina – Tesaloniki 2013 ΚΠ γ.
Sözlü sınav sırasında oluşabilecek olası sorunlar
Sözlü Anlatım Sınavının Amaçları
Makale İnceleme Soruları
BOŞANMA SEBEBİ.
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi almayı uygun.
SENE BAŞI VELİ TOPLANTISINA
SELAMLAŞMA Amaç : Görgü kurallarını geliştirme.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar ΚΠγ – Επιμόρφωση και Αξιολόγηση των Εξεταστών.
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS
Evet çocuklar eğlenceli problemler çözmeye ne dersiniz?
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
ZARF (BELİRTEÇ).
9. Sınıf Dil ve Anlatım NİSAN
Etkili İletişime Giriş
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 13 Şubat 2009 Cuma Bana, 8 eklendiğinde 15 olurum. Beni bulmanı istiyorum. 7’ye 5 eklersen benim yaşımı.
TASARRUF NE GÜZELDİR.
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Düzey B1&B2 Υποέργο Τουρκικής 08 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 Υποέργο Τουρκικής 08 Επιμόρφωση νέων αξιολογητών και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως.
FİİL (EYLEM).
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 31 Mart 2009 Salı Matematik Benim boyum … parmaktır. Benim boyum ….. parmaktır. Benim boyum … parmaktır.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
GÖKYÜZÜ HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME
Merhaba arkadaşlar. Benim adım Emel, yanımda duran da kardeşim Nazlı. Bakmayın siz onun bu kadar uslu durduğuna,karnı acıkınca başlar ağlamaya. Karnı.
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
1 C1 DÜZEYİ SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FORMU Atina-Tesaloniki 2013.
CÜMLEDE ANLAM.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
BOŞANMA SEBEBİ.
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
EĞİTİM KURULU SPORCU DEĞERLENDİRME ANKETİ ANTALYA-2009.
Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
ÖN AD (SIFAT). Adıları niteleyen veya belirten sözcüklerdir. Bir sözcüğün sıfat olabilmesi için adın önüne gelerek onu nitelemesi veya belirtmesi gerekir.
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM ÜNİTESİ TESTLERİ
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir prim dönemine yaklaşmaktayız.Prim verip vermemek konusunda sizinde fikrinizi almayı uygun gördük. Bunun için bu anketi uyguluyoruz.
Sunum transkripti:

Bölüm4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Bölüm 4 – Sözlü üretim ve uyumlaştırma Değerlendirmecilere açıklamalar Mart 2012 Ενημερωτικό δελτίο 8 ΚΠγ – Επιμόρφωση και Αξιολόγηση των Εξεταστών της Τουρκικής Γλώσσας

2 Değerlendirme ölçütleri

Kardeşin var mı, Katerina ? Hımm... − Evet, bir ablam, bir de erkek kardeşim var. Eee… iki kardeş ! − 3 − Kolay sorulara karşılık verebilmek.

Çünkü bu dili çok ilginç buluyorum. Neden Türkçe öğreniyorsun ? Türkçe... mmm... Türkçe çok güzel! Görsel bir uyaran aracılığıyla verilen bir konuya göndermede bulunarak kesintisiz bir sözlü söylemi üretebilir. − − − 4

Bu metin kıyıların temizlenmesi için yapılan etkinliklerle ilgilidir. 5 Arkadaşın Orhan’a okuduğunu anlat. Bu internet bir konu. − Kıyıları temizliyorlar anlatıyor. − Bir belgeden alınan bilgileri, uyumlaştırıcı olarak, aktarabilir. −

Günaydın efendim, nasılsınız? Müdürünle karşılaşıyorsun. Ona ne dersin? Δεν κατάλαβα… Merhabalar! Müdürüne böyle konuşur muydun? 6 Konuyla belirlenmiş bir iletişim durumuna uygun dilsel seçimleri yapıyor. − − −

Denizde yüzen genç kız olabilirdim. − Bu resimlerde gördüğün kişilerden hangisi olabilirdin? Bu çanta var kiz belki. − Lütfen, biraz düşünmek istiyorum. − 7 Standart dilin işleyiş ve kullanım kurallarına bağlı kalarak sözlüksel ve dilbilgisel seçimler yapıyor.

Gelecek hafta ailece bir piknik yapmayı düşünüyoruz. Yağmur yağmazsa tabii! − Gelecek...eee...geçen hafta piknik yaptık. − Çok güzel! 8 Kurgulanmış ve tutarlı bir söylemi üretiyor.

− − 9 Türk dilinin kurallarına uygun bir sesletim ve tonlamayla kendini ifade ediyor. Soz konusu olan gertsek dogal bır afetir Söz konusu olan, gerçek doğal bir âfettir.

10 Duruma uygun düşen, zengin bir sözcük dağarcığıyla kendini ifade ediyor.” Burada girmek bedava! Pazar günü müzeyi ziyaret edenlerden giriş ücreti alınmaz. Bu müzeye parasız ziyaret ediyoruz. − − −

11 Bileşik tümce yapılarına egemen. Kirlilik var ama insanlar maske takmıyor. Maske takmaları gerektiğini bildikleri halde, insanlar maskesiz dolaşıyor. Kirliliğe rağmen insanlar maskesiz dolaşıyor. − − −

12 Değerlendirme fişi

Sınavın sonunda, iki değerlendirmen, birbiriyle görüş alışverişinde bulunurlar (birbirinin düşüncelerini paylaşırlar) sonra her iki adayın değerlendirme fişlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldururlar. Adayın isim ve kod numarasının yapışkan üzerinde göründüğünden emin olun. Değerlendirme formundaki her bölüm iki değerlendirmen tarafından doldurulmalıdır. Siyah veya koyu mavi tükenmez kalem kullanın. Silmek veya karalamaktan kaçının. «4» cevap sayfasının her kriteri için verilecek notun kaydedilmesi, sadece ilgili kutucuğun doldurulmasıyla geçerli sayılacaktır. − 13