Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Basic objects ● Basic adjectives

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Basic objects ● Basic adjectives"— Sunum transkripti:

1 Basic objects ● Basic adjectives
“Bu ne?” Basic objects ● Basic adjectives talebe U5

2 1 2 bu bunlar o / şu onlar / şunlar bunlar bu Learn the words.
Click to match. bu bunlar o / şu onlar / şunlar o / şu onlar / şunlar bunlar bu

3 3 4 ev anahtar çanta ayakkabı kitap çakmak anahtar ev kitap çakmak
Basic words. Learn these words. Click to see. ev anahtar çanta ayakkabı kitap çakmak anahtar ev kitap çakmak çanta ayakkabı

4 5 6 elma şemsiye saat para güneş çocuk kadın adam saat adam elma güneş
Basic words. Learn these words. Click to see. elma şemsiye saat para güneş çocuk kadın adam saat adam elma güneş şemsiye para çocuk kadın

5 7 Study with a partner. Ask and answer about the objects. Bu ne?
Bilmiyorum. Evet, doğru. O bir araba olabilir. Hayır, yanlış. O bir araba.

6 8 “- lar / ler” is used to make words plural. arabalar = cars
Plural words: “- lar / ler” is used to make words plural. arabalar = cars evler = houses Study the examples: bir araba = a car iki araba = two cars Last vowel Suffix a / ı o / u - lar e / i / ö / ü - ler

7 9 10 Öğrenci için sınıf içi aktivite
Plural words. Write the answers on a piece of paper. araba fil kız kitap şapka gözlük bardak kalem kaşık göl çocuk kadın çanta tişört kazak bulut Araba… Kaşık... Fil... Göl... Kız... Çocuk... Kitap... Kadın... Şapka... Çanta... Gözlük... Tişört... Bardak... Kazak... Kalem... Bulut... 10 Click to check your answers.

8 9 10 Plural words. Write the answers on a piece of paper.
araba fil kız kitap şapka gözlük bardak kalem kaşık göl çocuk kadın çanta tişört kazak bulut arabalar kaşıklar filler göller kızlar çocuklar kitaplar kadınlar şapkalar çantalar gözlükler tişörtler bardaklar kazaklar kalemler bulutlar 10 Click to check your answers.

9 11 12 Basic adjectives. Learn and match the opposite adjectives.
zengin hızlı büyük eski ucuz uzun şişman yaşlı güzel pahalı yeni yavaş kısa fakir küçük çirkin zayıf genç fakir yavaş küçük yeni pahalı kısa zayıf genç çirkin 12 Click to check your answers.

10 13 Study with a partner. Point at things. Ask and answer. Bu ne?
O bir kedi. O nasıl bir kedi? O küçük bir kedi. O çok küçük bir kedi.

11 14 “mı / mi / mu / mü” is the question word in Turkish.
Questions: “mı / mi / mu / mü” is the question word in Turkish. O bir doktor mu? O yapıyor mu? O yaptı mı? O yapacak mı? It is used with personal suffixes. Ben bir doktor muyum? Sen bir doktor musun? Last vowel Suffix a / ı O mı? o / u O mu? e / i O mi? ö / ü O mü?

12 15 16 Öğrenci için sınıf içi aktivite
Questions. Write the answers on a piece of paper. O bir araba O güzel O büyük O uzun O eski O bir tişört O bir kaşık O bir top O bir gül Bu senin ..? ..? ..? ..? ..? ..? ..? ..? ..? ..? 16 Click to check your answers.

13 15 16 Questions. Write the answers on a piece of paper.
O bir araba O güzel O büyük O uzun O eski O bir tişört O bir kaşık O bir top O bir gül Bu senin mı? mü? mi? mı? mü? mu? mu? mü? mi? mi? 16 Click to check your answers.

14 17 18  Öğrenci için sınıf içi aktivite Which sentence is true?
Bu bir araba mi? Bu bir araba mı? Parti bugün mı? Parti bugün mü? Ev büyük mu? Ev büyük mü? Kız güzel mi? Kız güzel mı? Adam sarhoş mu? Adam sarhoş mü? Öğretmen hasta mı? Öğretmen hasta mu? 18 Click to check your answers.

15 17 18       Which sentence is true? Click to check your answers.
Bu bir araba mi? Bu bir araba mı? Parti bugün mı? Parti bugün mü? Ev büyük mu? Ev büyük mü? Kız güzel mi? Kız güzel mı? Adam sarhoş mu? Adam sarhoş mü? Öğretmen hasta mı? Öğretmen hasta mu? 18 Click to check your answers.

16 Hayır, değil. O bir sandalye.
19 Study with a partner.Point at things. Ask and answer. Bu bir masa mı? Evet, o bir masa. Hayır, değil. O bir sandalye.

17 20 Read about what he has. Benim eşyalarım hakkında konuşmak istiyorum. Bunlar benim eşyalarım. Bu benim bilgisayarım. O yeni bir bilgisayar. O biraz pahalı, ama o çok güzel bir bilgisayar. Bu benim arabam. Benim arabam biraz eski, ama o hala çok hızlı gidiyor. Bunlar benim kitaplarım. Bunlar çok ilginç kitaplardır. Bu benim spor çantam. Onun içinde beyaz bir tişört, siyah bir şort, mavi bir havlu ve spor ayakkabılar var. Bu benim çakmağım. O ucuz bir çakmak, ama bir hediye. Bu benim güneş gözlüğüm. O çok pahalı bir gözlük değil, ama bayağı iyi bir gözlük. Bu benim saatim. O çok pahalı bir saat değil. Ama çok iyi bir saat. Benim eşyalarım çok iyi, çünkü onlar benim eşyalarım. U6

18 Food & drink ● Possession
“Elma var mı?” Food & drink ● Possession talebe U6


"Basic objects ● Basic adjectives" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları