Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği

2 Takdir ediyor muyuz? Çevremizdeki insanların başarıları ve olumlu davranışları karşısında beğenimizi nasıl ifade ediyorsunuz? (Cevapları tahtaya yazabiliriz)  Eline sağlık  Çok güzel olmuş  Harika  Nefis  Çok hoşuma gitti  Aferin  Çok beğendim vb.

3 Takdir ettiğimizi hangi cümlelerle ifade ediyoruz?
Arkadaşlarınızın başarılarını ve olumlu davranışlarını düşünelim... Arkadaşlarınızın başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir cümleleri ile arkadaşlarına ifade etseniz ne söylerdiniz? Örnek takdir cümleleri verilebilir:  ”Açık sözlülüğünü beğeniyorum.”  ”Sınıfa girince, neşeli olarak günaydın demen hoşuma gidiyor.”  ”Çok iyi not tutuyorsun.”  ”Seninle konuşmak beni rahatlatıyor, çok iyi bir dinleyicisin” vb.

4 Takdir etmek? Ama nasıl? Aşağıdaki soruları birlikte cevaplayalım…
 Arkadaşlarınızdan duyduğunuz takdir ifadeleri nelerdi? Ne hissettiniz?  Siz başkalarını takdir ederken neler hissediyorsunuz?  Günlük hayatınızda çevrenizdeki insanlar tarafından takdir gördüğünüzde neler hissediyorsunuz?  İnsanlar genelde hangi durumlarda birbirini takdir eder?  Takdir edilmek kişilerin davranışlarını nasıl etkiler?

5 Takdir etmek ve edilmek…
Bir gencin, çevresindekiler tarafından takdir edilmesi olumlu benlik algısı geliştirmesi için çok önemlidir. Başkalarının olumlu özelliklerini görebilmek ve takdir edebilmek de sağlıklı insan ilişkileri için takdir edilmek kadar önemlidir. *MEB, c. (2002)’den uyarlanmıştır.


"TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları