TARİHÇE 1947-1948 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz, 1985 yılında şu anki yerine kurularak, 1998 yılında Pansiyonlu İlköğretim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
Advertisements

EVCİLER İLKÖĞRETİM OKULU BRİFİNG SUNUSU
BRİFİNG D O S Y A S I.
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
KURŞUNLU Tevfİk fİkret İLK-ORTA OKUL MÜDÜRLÜĞÜ
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
Yalı Mahallesi Uzun Mustafa Sokak No : 1 Erdek/BALIKESİR
SAĞLIK MAHALLESİ POYRAZ SOKAK BOLU TEL&FAKS:
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
1. 2  7 Okul (2 tanesi İlkokul, 3 tanesi Ortaokul,1 tane Çok Programlı, 1 tane Bağımsız Anaokulu)  1 Kurum (Halk Eğitim Merkezi)  40 Öğretmen (Branş.
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
HUZURKENT KAZIM KARABEKİR İLKOKULU/ORTAOKULU
Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
HOŞ GELDİNİZ.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
SARICAKAYA ORTAOKULU Resmi açılış tarihi:
1 Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü KURUM BİLGİLERİ.
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
HACI AKİF MAHALLESİ ÖZDİLEK CADDESİ BEYŞEHİR / KONYA TEL:
ISPARTA / YALVAÇ MEHMET NECATİ AKEL
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1977 yılında mülkiyeti vatandaşa ait olan Kahramanmaraş-Adana yolu üzerinde bir evde Şekeroba Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır.
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
……………………… İlkokulu - Ortaokulu - Lisesi
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI CANDAN MERZECİ ORTA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
SARUHANLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 14/01/2016BRİFİNG.
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
GÖREVNORMMEVCUTİHTİYAÇ Müdür Müdür Baş Yardımcısı Müdür Yardımcısı Öğretmen VHKİ – Memur Teknisyen Yardımcı Personel (Hizmetli) TOPLAM.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
PERSONEL DURUMU OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ DURUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.
HOŞ GELDİNİZ.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
SERVET AKAYDIN İLKOKULU VE ORTAOKULU -1. KAT ACİL ÇIKIŞ EYLEM PLANI
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
ARALIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okul Resimleri. Misyon: Kısa ve öz Vizyon: OKUL GENEL GÖRÜNÜM RESMİ TARİHÇE Binanın Hizmete Giriş Tarih Bina En-Boy Oturum alanı(m2) Bahçe Yüz Ölçümü(m2)Tapu.
Sunum transkripti:

TARİHÇE yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz, 1985 yılında şu anki yerine kurularak, 1998 yılında Pansiyonlu İlköğretim Okulu, 2006 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 2012 yılında da Yatılı Bölge Ortaokulu olarak faaliyet göstermektedir.

Bina Durumu: * Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri ana bina ve ek bina olmak üzere iki ayrı binada toplam on bir derslik, bir ana sınıfı, iki laboratuar, bir çok amaçlı salon, bir rehberlik odası, bir spor odası ve bir kitaplık ile gerçekleşmektedir. Ayrıca bir arşiv odası, bir memur odası, bir öğretmenler odası, bir müdür yardımcısı odası ve bir müdür odası bulunmaktadır. * Pansiyon binası: 112 öğrenci kapasiteli pansiyon binasında 7 kız, 9 erkek odası bulunmaktadır. Ayrıca 90 kişi kapasiteli bir yemekhane, beşer kabinli iki banyo ve dörder kabinli iki tuvalet, bir mutfak, bir çamaşırhane, bir kaloriferhane, iki belletmen odası ve bir ambar bulunmaktadır. * Okul ve pansiyon birimi kömürlü kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır. Okulun içerisinde ve bahçesinde aydınlatma ile ilgili yeterli donanım mevcut olup, pansiyon birimi için ayrıca 75 kw’lık jeneratör kullanılmaktadır. İçme suyu, kasaba su şebekesinden sağlanmakta ayrıca pansiyon biriminde 13 m³ lük su deposu kullanılmaktadır.

Dershaneler : Okulumuzda 11 derslik ve 1 anasınıfı mevcuttur. Bu dersliklerimizde İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince bulundurulması gereken tüm araç ve gereçler bulundurulmaktadır Laboratuarlar : * 1 adet Fen ve Teknoloji Eğitimi Laboratuarı mevcuttur. Laboratuarımızda Fen ve Teknoloji Eğitimi setleri mevcuttur. * 1 adet BT sınıfı bulunmakta olup, sınıfımızda 15+1 bilgisayar ve 1 adet projeksiyon cihazı bulunmaktadır. Okul ve Sınıf Kitaplıkları : Okulumuzdaki tüm sınıflarda sınıf kitaplığı ile bir okul bir kitaplığı bulunmaktadır. Okul kitaplığı toplam 2084 adet kitap ve 4 adet süreli yayınla her gün Kültür Yayın ve İletişim Kulübü rehber öğretmenleri ve kulüpteki öğrenciler tarafından öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Bahçe Alanı Okulumuz m2’lik alan üzerine kurulmuştur. Ana bina 258 m2, ek bina 325 m2, pansiyon binası 402 m2 lik alan kaplamaktadır m2 bahçe oyun alanı ile yaklaşık 2500 m2’lik ağaçlandırılmış alan bulunmaktadır. Okul çevresi örme taş duvarla taş duvar üstünde bulunan kafes tel örgüyle çevrilmiştir. Okulumuzda güvenlik görevlisi bulunmadığından güvenlik, gece nöbetçi öğretmen ve idarecilerle birlikte, Akarçay Jandarma Karakolu devriyeleri tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca 8 adet dış kamera ve 8 adet iç kamerayla 24 saat kesintisiz kayıt yapılmaktadır.

Yönetim Müdür (0) Müdür Bşyrd. (Müdür Vekili) (1) Müdür Yrd. (1) Öğretmenler Okul Öncesi (1) Sınıf Öğrt. (5) Branş Öğrt. (11) G.İ.H Memur (1) Şoför (1) Geçici İşçi (T.Y.Ç) (3) Hizmet Alımı (5)

Yönetim Müdür Müdür Yrd.(1) Öğretmenler Türkçe (1) Müzik (1) İngilizce(1) G.İ.H Ambar Mem. (1) Hemşire (1) Hizmetli (2) Şoför (1)

ÖĞRETMEN SİRKÜLASYONU (SON 4 YIL) GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMEN SAYISI GÖREVDEN AYRILAN ÖĞRETMEN SAYISI TOPLAM2317

ÖĞRETMEN DENETİMLERİ DENETLENEN ÖĞRETMEN SAYISI İYİ DERECE ALAN ÖĞRETMEN ORANI ÇOK İYİ DERECE ALAN ÖĞRETMEN ORANI ,528, ,538, ,633,4

PERSONELİN ALDIĞI ÖDÜLLER TAKDİRTEŞEKKÜRBAŞARIÜSTÜN BAŞARI

ANA SNF. 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF 5. SINIF 6. SINIF 7. SINIF 8. SINIF KIZ ERKEK TOPLAM TOPLAM KIZ131 TOPLAM ERKEK119 TOPLAM250

GÜNDÜZLÜYATILITAŞIMALI KIZ ERKEK TOPLAM

SON ÜÇ YILIN SBS ORTALAMALARI YILLARSBS ORTALAMALARI , , ,860

SON ÜÇ YILIN SBS BAŞARILARINA İLİŞKİN VERİLER Öğrenci Sayısı Sınava Giren Toplam Öğrenci Sayısı Sınav Sonucuna Göre Yerleşen öğrenci sayısı Genel Başarı Oranı (%) (Mezun Olan Öğrenciler) 34,7536,1035,00 Genel Başarı Oranı (%) (Sınava Giren Öğrenciler) 61,1065,0063,63

%56,25

öğretim yılında mezun olan öğrenci sayısı: /2013 öğretim yılında ortaöğretime devam eden öğrenci sayıları Fen Lisesi: 1 Anadolu Liseleri: 9 Anadolu Güzel San Lisesi: 1 Meslek Liseleri: 9 Çok Programlı Lise: 18 Açık Lise: 2 TOPLAM: 40

Açık Lise Genel Lise Kız Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ticaret Meslek Lisesi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Anadolu Lisesi Anadolu Öğretme n Lisesi Fen Lisesi TOPLAM 2010/ / /

Yetiştirici Kurs ÇalışmalarıEgzersiz Çalışmaları Açılan Kurs Sayısı Katılan Öğrenci Sayısı Açılan Egzersiz Çalışması Katılan Öğrenci Sayısı

SON ÜÇ YILDA EĞİTİM YATIRIMLARINA SAĞLANAN HALK KATKISI GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMYATIRIMA SAĞLANAN HALK KATKISI (KÖY DERNEKLERİ, BELEDİYELER VE BAĞIŞLAR) Okul ve pansiyon binalarının pencerelerinin plastik doğrama yapılması. (Akarçay Derneği) TL Okul kantini yapımı (Okul Aile Birliği) TL Okul Bahçesine Parke Yapımı (Akarçay Belediyesi) TL Depo Yapımı (Öğrenci Velileri)5.000 TL Kırtasiye ve Giyim Yardımı (Dosteli Derneği) 200 öğrenci Oyun Parkı Yapımı (Şişli Belediyesi) TL Personel tuvaleti ve soyunma odası yapımı (Okul Aile Birliği) TL Baketbol Potası (BNP Paribas Cardif)4.500 TL Güvenlik Kamera Sistemi (Akarçay Derneği)8.000 TL Ayakkabı Yardımı (Verda Tekstil) 200 öğrenci5.000 TL Temizlik ve Kişisel Bakım Ürünleri (Unilever)4.500 TL 4 adet kamelya yapımı (Okul Aile Birliği)4.000 TL Spor Malzemeleri (İstanbul Büyükşehir Belediye A.Ş.)5.000 TL TOPLAM TL

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Kademe okuma yazma kursu açılması (200 kişi) Arıcılık kursu (25 kişi) Aşçılık Kursu (20 kişi) Voleybol Kursu (15 kişi) Bilgisayar İşletmenliği Kursu (15 kişi) Bilişim günleri Okuma günleri Yıl sonu gecesi etkinliği Masa Tenisi turnuvası Futbol Turnuvası Voleybol turnuvası Zararlı Alışkanlıklar Semineri Anasınıfı Şenlikleri Ağaç Aşısı Kursu (Planlandı) Kariyer Günleri (Gerçekleştirilemedi)

Mevcut Sorunlar : Pansiyon binasında 2011 yılında yapılan tadilat neticesinde mevcut kullanılabilir alanlarda iyileştirme yapılabilmiş, koğuş sisteminden oda sistemine geçilmiştir. Ancak özellikle yemekhane bölümü 90 kişi kapasitesiyle yetersiz kalmaktadır. Ayrıca pansiyon biriminde odalar, banyolar ve lavabolar dışında çocukların kullanımı için oluşturulacak hiçbir alan bulunmamaktadır. (revir, etüd odası, dinlenme odası vs.) Bunun dışında personel olarak: 1 Müdür, 1 bayan müdür yardımcısı, 1 şoför, 1 ambar memuru, 1 hemşire, 2 hizmetli kadromuz boş bulunmaktadır.