VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
Advertisements

41 adımda ahşap inşaat Yapımcı : Y.Orman Müh. Abdullah Arslan Proje : Y.Mim. Çelik Erengezgin.
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
VOP VELİ ORYANTASYON PROGRAMI Eylül 2012
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
BEIER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ
BEIER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ve İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ (T.İ.İ.M) “HİZMET MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI” Temmuz, 2010.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Ø Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitimöğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
ÖRNEKLEM VE ÖRNEKLEME Dr.A.Tevfik SÜNTER.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
FİİLİMSİLER (EYLEMSİLER)
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
REHBERLİK DERS II.
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ Akademik Yılı Öğrenci Kulüpleri Etkinlik İstatistikleri.
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ VI. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Anadolu Öğretmen Lisesi
© Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri®, Herkes İçin Bir Anahtar Kavram: “ Yaşam Alanı”
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Aile Eğitimi Etkinlikleri
Diferansiyel Denklemler
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR SERVİSİ Akademik Yılı Öğrenci Kulüpleri Etkinlik İstatistikleri.
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
ECHİNODERMATA Kambriyen – Güncel tümüyle denizel Filum
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Diferansiyel Denklemler
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
DEĞERLER EĞİTİMİ.
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
YıllarTakdirTeşekkürOnur Belgesi ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİ SAYILARI (TABLO-……) YıllarKütüphanedeki Kitap SayısıKütüphaneden Yararlanan.
SAMSUN DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
REHBERLİK DERS II.
Sunum transkripti:

VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI AFYONKARAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI … KASIM 2012

OKUL VE ÇEVRESİNİN TANITILMASI

AÇILIŞ Sayın Velilerimiz, Büyük umut ve sevinçle çocuğunuzu okula başlatmış bulunuyorsunuz. Çocuğunuz okulda bulunduğu süre içerisinde; kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, hayatını kazanabilmek için gerekli her şeyi okulda öğrenecektir.

AÇILIŞ Sonuçta, Bir birey olarak kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı bir insan olacaktır. Çocuğunuzun okula devam etmesi kendi yararına olduğu gibi sizin de yararınıza olacaktır. Çocuk okulda bulunduğu süre içinde mutlu ve güven içerisinde olacaktır. İçiniz rahat olsun.

AÇILIŞ Biz Okul olarak imkanlarımız ölçüsünde çocuğunuz için en iyi olan şeyleri yaparken yetersiz kaldığımız yönler olabilir. Bu konularda görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Eğitim-Öğretim ve her türlü çalışmalarla ilgili görüş, eleştiri ve önerilerinizi zamanında ve açıkça belirtmeniz, hataları zamanında düzeltmek için yararlı olacaktır. Çocuğunuzla ilgili her türlü toplantı ve görüşmelere katılmanız iyi bir eğitim için şarttır.

VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI Eğitimin kalitesini artırabilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğu kadar donanımlı velilere de ihtiyaç vardır. Ülkemizde müfredatın değişimine paralel olarak velilerin de eğitim almaları kaçınılmaz hal almıştır. Değişen müfredat ve gelişen teknoloji karşısında velilerin kişisel olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiği bir gerçektir.

VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI Geleneksel anne – baba rolünün yerine, öğrenen ve öğreten, bilinçli, katılımcı veli modelinin öne çıkarılması gerekmektedir. Bu çalışma ile velilerin çağın ve yeni müfredatın gerektirdiği yetkinliğe sahip olmaları amaçlanmıştır.

Değerli Velilerimiz, Bu eğitim süresince; Siz değerli velilerimizin kendinizi tanıma ve geliştirme, çocuklarınızı tanıma, eğitim ve öğretim kavramları, okul kültürünü öğrenme ve öğretim müfredatı hakkında bilgi edinmenizi hedeflemiş bulunuyoruz.

HER OKUL KENDİ OKUL FOTOĞRAFINI KOYACAK VE OKUL BİLGİLERİNİ GİRMELİ BU SAYFADAN İTİBAREN HER OKUL KENDİ OKUL FOTOĞRAFINI KOYACAK VE OKUL BİLGİLERİNİ GİRMELİ A- OKULUN ADI : B- KURUM KODU : C- OKUL MÜDÜRÜ : D- TELEFONU : E- ADRESİ : F- İNTERNET SİTESİ : H- ÖĞRENCİ SAYISI :

OKULUN KURULUŞU VE TARİHİ GELİŞİMİ

MİSYONUMUZ

VİZYONUMUZ

SOSYO-EKONOMİK VE COĞRAFİ ÇEVREMİZ Ailelerin sosyo- ekonomik durumu Öğrenciye verilecek olan beslenme ve cep harçlığının bölge şartlarına göre değerlendirilmesi Okul çevresindeki olumsuz ortamlar Güvenli yol ve okul giriş-çıkış yerleri

OKULUN TESİSLERİ Okulun tüm birimlerinin görsel materyaller kullanarak tanıtılacaktır!!!

OKUL BAHÇESİ

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ KAPILARI

KORİDORLAR VE KATLAR

YÖNETİM ODALARI

PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİCİ SAYISI : Okul Müdürü : Müdür Yardımcıları : ÖĞRETMEN SAYISI : …………Okulunda …. kadrolu, … sözleşmeli, …görevlendirme ve … kadrosuz usta öğretici olarak toplam ….öğretmen görev yapmaktadır. HİZMETLİ : MEMUR : TABLO YAPILARAK SUNULACAK.

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: Şube Sayısı Erkek Kız Toplam Ana Sınıfı 1. sınıf 2. sınıf 3.sınıf 4.sınıf 5.sınıf 6.sınıf 7.sınıf 8.sınıf Genel Toplam

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: Şube Sayısı Erkek Kız Toplam 9. sınıf 10.sınıf 11. sınıf 12.sınıf Genel Toplam

ÖĞRETMENLER ODASI

REH. VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ …………… Okulu Rehberlik Servisinde, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim dönemi ihtiyaçlarına uygun rehberlik programları uygulanır. Okul Rehber Öğretmeni belli bir program dâhilinde ve boş geçen derslerde, sınıf rehber öğretmenleri iki haftada bir olan rehberlik ders saatlerinde, okul müdür yardımcıları ise okul rehberlik servisi ile koordineli bir şekilde öğrencilerle ilgilenmektedirler.

REH. VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Rehberlik programlarında öğrencilerin özgüvenlerini, temel sosyal becerilerini, sorun çözme becerilerini destekleyici bireysel ve grup aktiviteleri düzenlenir. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrenciler ve veliler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda yargılamadan, koşulsuz kabul edilerek dinlenir.

KÜTÜPHANE ……………………Okulu, bilimsel, kültürel ve süreli tüm yayınları içeren ………. kitabın bulunduğu bir kütüphaneye sahiptir. Öğrenciler, internet ve yakında kullanıma açılacak CD tarama olanağı sağlayacak bilgisayar donanımlı kütüphane ortamı ile tüm yayınları ve gazete ve dergileri izleyebilecektir.

FEN LABORATUVARI

BİLGİSAYAR LABORATUARI Öğrencilerin her türlü gereksinimlerini karşılayacak modern donanıma sahip bir Bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

ÇOK AMAÇLI SALON ……………………….Okulu’nda 100 kişi kapasiteli bir salon mevcuttur. Bu salonda konferans, seminer, veli toplantıları, tiyatro ve piyesler, çeşitli yarışmalar ve de birçok sosyal ve sportif etkinliler yapılmaktadır. Salonda kapalı devre ses sistemi ve barkovizyon bulunmaktadır.

ATÖLYE- İŞLİK …………………………..Okulu’nda Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım dersleri ve Kulüp çalışmaları için hazırlanmış öğrencilerin bağımsız hareket edebildiği bir atölye mevcuttur. Dersler ve çalışmalar bu ortamda uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.

SPOR SALONU

SATRANÇ ODASI …………………………Okulu’nda öğrencilerin satranca gösterdiği ilgiyi arttırabilmek ve seçmeli ders olarak seçilen satrancın eğitiminin alınabilmesi içi…..satranç takımlık sınıfımız öğrencilere hizmet vermektedir.

YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ Okulun giriş katında yer alan modern kantin, temiz, sağlıklı yemek hizmeti ile öğrencilere beslenme amacına uygun bir alandır. Yakın bir zamanda kantin, öğrencilerin sadece beslenmeleri için değil aynı zamanda dinlenme amacına hitap edecek bir kafeterya ya dönüştürülecektir.

ARŞİV

WC

OKULDA KULLANILAN TEKNOLOJİ Okulun Bilgisayar Sayısı ve internet durumu Fotokopi makinesi sayısı Akıllı tahta ve projeksiyon durumu ve sayısı Merkezi yayın sistemi

PERSONEL RESİMLERİ

AKADEMİK BAŞARI Sbs başarısı Tablo olacak ( fen ,anadolu…vb yerleştirme sonuçları )

SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLER Spor takımları ve alınan dereceler Halk oyunları ve alınan dereceler Çevre, fotoğraf,fen ve matematik proje çalışmaları ve dereceleri Tiyatro ve drama çalışmaları ve alınan dereceler Satranç çalışmaları ve alınan dereceler Kültürel geziler

KURULAN KOMİSYONLAR Öğrenci Davranışlarını değerlendirme kurulu Okul aile birliği kurulu Demirbaş sayım komisyonu Kayıt kabul ve nakil komisyonu Psikolojik danışma ve Rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu Okul gazetesi ve web sayfası kontrol kolu ve inceleme kurulu

KURULAN KOMİSYONLAR Kantin denetleme komisyonu Servis araçları denetleme komisyonu Belirli gün ve haftalar komisyonu Öğrenci kurulu Okul gelişim yönetim ekibi Zümre öğretmenler kurulu