1 1 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : 0262 349 63 88 Vezir çiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ
Advertisements

UYUM ELEKTRİK SAN ve TİC LTD ŞTİ
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UZUNÇİFTLİK NUH ÇİMENTO MESLEK YÜKSEK OKULU
TERMAL SPREY KAPLAMALAR
ENTEKNO, Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Ltd. Şti.
DÖKÜM PRENSİPLERİ ve TEKNİKLERİ DOÇ. DR. MUZAFFER ZEREN
KOROZYON OLUŞUMU VE REAKSİYONLARI
SOYULABİLİR KORUYUCU KAPLAMA
ANODİK KORUMA 12.
DÖKÜM PRENSİPLERİ VE TEKNİKLERİ DERSİ
TEST – 1.
İNORGANİK KAPLAMALAR.
ORGANİK KAPLAMALAR.
ERHAN ALTUN TEL EREZYON TEZGAHLARININ ÖZELLİKLERİ
1 METALİK KAPLAMALARLA KORUMANIN GELECEĞİ. 2 Metallerin, metalik kaplamalarla korozyondan korunması önemini yitirme yerine gittikçe daha yaygın hale gelmektedir.
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
ALUMİNYUM KAPLAMALAR.
KOROZYONLU YORULMA Peryodik yön değiştiren gerilimlerin korozif ortamlarda yol açtıkları malzeme bozunmasıdır. Gerilimli korozyona paralel olarak, korozyonlu.
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
ÇİNKO KAPLAMALAR.
KADMİYUM KAPLAMALAR.
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
KOROZYONDAN KORUNMA.
ONUNCU HAFTA Geçiş metalleri. Krom, mangan, demir, kobalt, nikel. Kompleks bileşikleri. Geçiş metallerinin reaksiyonları. 1.
SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
BURSA / TÜRKİYE
AHŞAPTAN FAZLASI.
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ
ORGANiK KAPLAMALAR.
İMALAT YÖNTEMLERİ Bölüm- 3 Endüstrİ Ürünlerİ TasarImI bölümü.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
Yüksek Hızlı Oksi – Yakıt
YÜZEY TEKNOLOJİLERİ.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
NANO MALZEMELER Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi,
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Refrakter Metaller Toz Metalurjisi ve Sinterleme.
POLİMERLERİN ÖZELLİKLERİ
Teknolojik Seramikler
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
İNCE FİLM KAPLAMALARIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ
AMPULÜN YAPISI CAM FİTİL DUYA TAKILAN KISIM Ampul.
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
PLAZMA SPREY KAPLAMA, HVOF ve CGDS
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 4. METALLER.
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
Entegre Yönetim Sistemi
Kurumsal Varlık Yönetimi Sistemi
Aslı AĞCABAY Tuğba YÜCEL Gülnihal CANER
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
CGDS KAPLAMA YÖNTEMİ ve HVOF KAPLAMA YÖNTEMİ
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
ALÜMİNYUM ERGİTME POTALARI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
MgAl2O4 - Spinel Dökülebilir Refrakterler
MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar;
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
Sunum transkripti:

1 1 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : Vezir çiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks :

2 2 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : HAKKIMIZDA: DERE Metalurji, Yüzey kaplama ve teknolojileri sahasında faaliyet gösteren, genç ve dinamik bir firmadır. Firmanın temel araştırma ve çalışma konuları TERMAL SPREY yöntemi ile korozyona yönelik yüzey kaplama ve teknolojileri oluşturmaktadır. Yüzey kaplama ve teknolojileri olarak: ARK SPREY ALEV TEL SPREY kullanılmaktadır…

3 3 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : TERMAL SPREY NEDİR ? Tel ve toz halindeki kaplama malzemelerinin, bir enerji kaynağı ile ergitilerek önceden hazırlanmış altlık yüzeyine hızla püskürtülmesiyle oluşturulan kaplama olarak tanımlanır. 4 ana yöntemden oluşmaktadır.

4 4 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : PLAZMA HVOF ALEV SPREY ARK SPREY

5 5 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : ARK SPREY NEDİR ? Termal sprey ailesinin en ekonomik kaplama yapma imkanı sunan üyesidir.İki telin tabancanın ucunda birleştirilip, elektrik enerjisiyle ergitilerek, basınçlı havayla kaplama yüzeyine püskürtülmesi esasına dayanır. Malzeme yüzeyinde aşınmaya ve korozyona karşı dirençli metal esaslı kaplama yapma imkanı sunar. Dünyada çok geniş kullanım alanı olan ark sprey yöntemi malesef ülkemizde henüz yeteri kadar tanınmamaktadır.

6 6 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : ALEV TEL SPREY NEDİR ? Yanıcı gazın enerjisi ile eritilen tel ve toz formundaki malzemelerin altlık yüzeyine püskürtülmesiyle oluşturulan kaplama yöntemidir. Alev tel ve Alev toz sprey olmak üzere iki çeşittir. Alev tel sprey özellikle ergime sıcaklığı düşük korozyon amaçlı tellerin kaplamasında kullanılır.

7 7 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : BU TEKNOLOJİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ Malzemeyi olduğu yerde kaplama imkanı sunar Bu yöntemlerle kaplama kalınlığı diğer yöntemlere göre daha kalın uygulanabilmektedir. Koruma süresi kaplama kalınlığı ile paralel olarak yükselerek daha uzun süreli koruma sağlanabilmektedir. Bu sayede ölçü sınırı olmadan, eski yeni yapı fark etmeksizin tüm korozyon sorunlarına uzun vadeli çözüm sunar Uzun süreli koruma sağlar ÇİNKO KAPLAMALARIN KALINLIK SERVİS ÇMÜR GRAFİĞİ KIRSAL ALAN TROPİKAL DENİZ ILIMAN DENİZ SUBURBAN ORTA SANAYİ Servis ömrü yüzeyin %5 paslanmasına kadar olan süre

8 8 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : BU TEKNOLOJİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ Termal sprey yöntemler çok çeşitli alaşımları kaplama imkanı sunmaktadır.Korozyon oluşum şartlarının farklılık gösterdiği durumlarda (Asidik ve Bazik ortam) en uygun kaplama alaşımı tercih edilerek koruma süresi en üst seviye ye çıkarılmaktadır. FARKLI ALAŞIM KAPLAMA OLANAĞI MAX.KORUMAMAX.KORUMA MAX.KORUMAMAX.KORUMA ASİDİKBAZİK ALUMİNYUMÇİNKO

9 9 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KOROZYON SINIFLARI

10 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks :

11 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KULLANIM ALANLARI KOROZYONUN OLUŞABİLECEĞİ HER YERDE…

12 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KULLANIM ALANLARI

13 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KULLANIM ALANLARI

14 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KULLANIM ALANLARI

15 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : KULLANIM ALANLARI

16 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks :