Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar;"— Sunum transkripti:

1 MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar; katı, sıvı, gaz ve plazma halidir.

2 MADDENİN KATI HALİ Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir.Taş, buz, silgi, kalem vb. maddeler katı haldedir. Katı maddelerin biçimi ve hacmi, bulunduğu kabın biçimine göre değişmez. Katı maddeler yeterince ısıtılırsa erir ve sıvı hale geçerler.

3 MADDENİN GAZ HALİ Gaz halindeki maddelerin tanecikleri birbirinden bağımsız hareket eder. Bu nedenle gaz maddeler: Bulundukları kabı tümüyle doldururlar. Bulundukları kabın biçimini alırlar. Kabın her yanına basınç yaparlar. Gaz tanecikleri bağımsız olarak her yöne hareket ederler.

4 MADDENİN SIVI HALİ Sıvı maddeler bulunduğu kabın şeklini alırlar.

5 MADDENİN PLAZMA HALİ Plazma , maddenin 4. hali olarak kabul edilmektedir.Plazma halindeki maddeler, gazlarla elektrik yüklü taneciklerin karışımından oluşmaktadır. Yıldızlardaki maddelerin plazma halinde olduğu varsayılmaktadır.


"MADDENİN HALLERİ Her maddenin yapısı gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerden oluşmuştur. Madde sahip olduğu sıcaklık derecesine göre dört halde bulunur.Bunlar;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları