SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT
Advertisements

TÜRKÇENİN GÜCÜ.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNDE EĞİTİM SİSTEMLERİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER Prof. Dr. Adil TÜRKOĞLU.
HAT SANATI Mustafa Süreyya SEZGİN.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI SANAYİ
Portekiz.
Danimarka.
Buharla Çalışan Su Pompaları
HAZIRLAYAN GÜLÇİN ERENOĞLU
AYDINLANMA ÇAĞI.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
REFORM.
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
ÜLkeLer Arası KöprüLer
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Belçika.
İNGİLTERE.
EKONOMİK FAALİYET ALANI (SEKTÖR):
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
İsviçre.
AVRUPADA YENİLİKLER.
YERALTINDAN YERYÜZÜ ZENGİNLİĞİNE
Zaman içinde bilim.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.

I.DÜNYA SAVAŞI ( ). SAVAŞTA BLOKLAR: İtilaf Devletleri :(Savaş başlamadan önce) İngiltere, Fransa, Rusya, İttifak Devletleri :(Savaş başlamadan.
TARIMI DESTEKLEYEN KURULUŞLAR Ziraat Bankası DSİ Türkiye satış Kooperatifi TMO TZDK GAP İdaresi Başkanlığı.
İşletmeyi neden kurarız ?
BATININ YUKSELMESININ TEMEL NEDENLERI
Macaristan.
SANAYI INKILABI SÜRECI
SANAT TARİHİ.
,.
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
OSMANLI EKONOM İ S İ NEDEN DÜNYA DEVLETLER İ YLE REKABET EDEMEM İŞ T İ R? Nihal Lidya KARATAŞ Çağnur KAYA.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
Rönasans Hareketleri’nin İTALYA ‘da Başlamasının Nedenleri
Geçmişten geleceğe.
YENİ ve YAKINÇAĞ’da AVRUPA
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
Buharla Çalışan Su Pompaları
GÜZ-IV: OSMANLI DEVLETİ’NİN YIKILIŞININ DIŞ SEBEPLERİ Coğrafi Keşiflerin Osmanlı Devleti’ne Etkisi Ticaret yollarının değişmesi Amerika’dan getirilen altın.
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
MERKANTİLİZM NEDİR?. Merkantilizm 16. yüzyılda Batı Avrupa'da başlamış ekonomik bir teoridir.Batı Avrupaekonomikteoridir Merkantilizme göre bir milletin.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Harf İnkılabı
Portekiz.
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
Çevre Biliminin Tarihsel Gelişimi
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
YENİ VE YAKINÇAĞ’DA AVRUPA
Uluslararası İşletme Yönetimi
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
17. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ DURAKLAMANIN İÇ VE DIŞ NEDENLERİ.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
MODERN B İ REY VE TOPLUMUN ZAMAN ANLAYI Ş I a)Günlük Yaşam  Günlük yaşamda,alışkanlıklarda,bakış açısında,ilgi alanlarında değişiklikler öne çıktı. 
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli bir olaydır. Aletin yerini makinenin alması demek olan bu devrimin başlamasında ilk önemli etken buhar gücünün sanayide uygulanmasıdır. www.sorubak.com ***İLK MAKİNE BUHARLA ÇALIŞAN TEKSTİL MAKİNESİ OLDU. SANAYİ= ENDÜSTRİ: Ham madenin insan gücü yerine makinelerle işlenmesine denir.

İNKILAP KÖKTEN DEĞİŞİM ÖRNEĞİN; ilkçağlarda tüm kullanım maddeleri insan gücü ve el aletleri yardımıyla yapılırken bu üretim şeklinin kökten değişerek makinelerle yapılır hale gelmesi. Başka bir alandan inkılap kelimesini anlatmak için örnek vermek gerekirse ; daha önce Arap harfleri kullanan Türk halkının, harf inkılabından sonra Latin harflerini kullanmaya geçmesi. www.sorubak.com

İNGİLTERE’DE BAŞLAYAN SANAYİ İNKILABININ NEDENLERİ Rönesans ve Reform hareketlerinin yol açtığı özgür düşünce, bilim ve teknik alanda gelişmelere ortam hazırladı. Coğrafi Keşiflerin başlattığı sömürgecilik hareketleri ile Avrupa zenginleşti. Teknik gelişmelerin üretim alanına uygulanmasıyla da endüstri devrimi doğdu.

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI 1) ÜRETİMDE ALETİN YERİNİ MAKİNE ALDI SERİ ÜRETİME GEÇİLDİ. SERİ ÜRETİM OLUNCA , ELLE ÜRETİME GÖRE MALLAR DAHA UCUZ OLDU. 2)ÜRETİM PATLAMASI YAŞANDI. MALLAR FAZLALAŞINCA PAZAR ARAYIŞI ORTAYA ÇIKTI. ULUSLARARASI TİCARET HIZLANDI.

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI ULUSLAR ARASI TİCARET GELİŞİNCE ULAŞIM ARAÇLARI DA DEĞİŞTİ.BUHARLA ÇALIŞAN GEMİLERİN SAYISI ARTTI. YELKENLİ BUHARLI

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI 3) BÜYÜK ÜNİTELİ FABRİKALAR KURULDU. 4) YENİ BİR SOSYAL SINIF DOĞDU (İŞÇİ SINIFI)

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI 5) HAMMADDE KAYNAKLARI VE PAZAR ALANLARI BULMA YARIŞI SANAYİLEŞEN ÜLKELER ARASINDA REKABETE YOL AÇTI. COĞRAFİ KEŞİFLERLE DOĞAN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETİ SANAYİ İNKILABI İLE HIZ KAZANDI. ENERJİ TÜKETİMİ ARTTI. 19. YÜZYILDA ELEKTRİK ENERJİSİNE GEÇİLDİ.

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI KÖYDEN KENTE GÖÇ BAŞLADI; KENTLEŞME HIZLANDI; DÜNYANIN İLK GECEKONDULARI MEYDANA GELDİ.

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI KÖYDEN KENTE GÖÇ OLUNCA BİRÇOK SORUN DA BERABERİNDE GELDİ. 1) Çevre kirlilikleri www.sorubak.com

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI 2) GECEKONDULAŞMA ARTTI.

SANAYİ İNKILABININ SONUÇLARI ŞEHİRLERİN NÜFUSLARI ARTARKEN KÖY NÜFUSLARINDA AZALMALAR YAŞANDI.