STAJ GRUBUNUN KONU İLE İLGİLİ SORUNLARA GETİRDİĞİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİME İLİŞKİN SORUN VE ÖNERİLER
ÇALIŞMA GRUBU: DERS KİTAPLARI TURİZM ÖĞRENCİLERİ KURULTAYI.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN-KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİKLERİ 2013 İSTİŞARE TOPLANTISI.
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
PROTOKOL.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Turizm Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ
AKTS/DE ve TANINMA ÇALIŞTAYI -HEDEFLENEN ÖĞRENME ÇIKTILARI- Naci CANGÜL Çalıştaylara katılanlar; Program çıktıları, ders amaç ve hedefleri, öğrenme çıktıları,
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu. Sorgu2 100.yıl Üniversitesi1 Adnan Menderes Üniversitesi1 Akdeniz Üniversitesi4 Anadolu Üniversitesi2 Ankara.
Prof.Dr.Recep Güloğlu Prof.Dr.Haydar Sur Prof.Dr.Alper Cihan Prof.Dr.Şükrü Öztürk Prof.Dr.Mustafa Erelel Prof.Dr.Fatiş Altındaş Prof.Dr.İbrahim İkizceli.
EL SANATLARITEKNOLOJİSİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİNİN DURUMU Dr. Sibel KIRAN Üniversite SAĞLIK Merkezleri II. Sempozyumu Aralık 2006.
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Edebiyat Fakültesi Bölümlerinin
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
SUŞEHRİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÜNİVERSİTE İMTİHANI BAŞARISI
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
Dünya Çocuk Bilim Derneği
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
2015 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI
Biz, Sosyal Bilimler Öğrencisiyiz.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
TAPU KADASTRO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MUSTAFA KEMAL PAŞA SAMSUN’DA…  Mustafa Kemal, IX. Ordu Müfettişi göreviyle Samsun’a gönderildi.  Padişah.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ III.OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
TÜRKİYE’DE VETERİNER HEKİMLİĞİNDE OKULLAŞMA SÜRECİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GERİ ÖDEME
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

STAJ GRUBUNUN KONU İLE İLGİLİ SORUNLARA GETİRDİĞİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 16-17-18 NİSAN ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM ÖĞRENCİLERİ KURULTAYI STAJ GRUBUNUN KONU İLE İLGİLİ SORUNLARA GETİRDİĞİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Öncelikle turizm öğrencilerinin görüşlerini önemsedikleri ve bizlere ev sahipliği yaptıkları için Anadolu Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. İki günlük çalışma süresi boyunca, Turizm öğrencilerinin en çok sorun yaşadığı konulardan biri olan staj ile ilgili sorunlar tartışılmış ve çözüm önerileri getirilmeye çalışılmıştır.

1. Sorun & Çözüm Önerisi Üniversitelerin staj yönergelerindeki eksiklikler: Üniversitelerin staj yönergelerinde, tek taraflı olarak stajyerlerin uyması gereken kuralların yanında işletmelerin de stajyerlere karşı sorumluluklarının yürürlüğe konulması.

2. Sorun & Çözüm Önerisi Stajyerlerin sosyal haklarının yetersiz olması: Yasa ve yönergelerle stajyer hakları güvence altına alınmalı; çalışma saatleri, sigorta zorunluluğu ve ücretler belirlenmeli. Çıkan yasalara paralel olarak staj yönergeleri tekrar düzenlenmeli.

3. Sorun & Çözüm Önerisi Üniversitelerde bulunan staj komisyonlarının görevlerini tam olarak yerine getirmemeleri: Yüksek okul müdürü yada fakülte dekanı tarafından staj komisyonlarının çalışmaları sıkı bir şekilde denetlenmeli ve gerektiğinde bir üst makama başvurulmalı.

4. Sorun & Çözüm Önerisi Turizm bölümlerinin staj dönemlerinin turizm sektörü ile zaman açısından uymaması: Yüksek okulların müdürleri, fakültelerin dekanları ve üniversitelerin rektörleri ile konuşulup okulun açılış ve kapanış tarihlerinin turizm sektörüne bağlı olarak düzenlenmesi (Üniversiteler in erken kapanan bölümleri örnek alınabilir: Kayseri Erciyes Üniversitesi).

5. Sorun & Çözüm Önerisi Staj dönemlerinde departmanlar arası geçişin olmaması: Bir staj döneminde departmanlar arasında geçişin ‘bilinçli’ yöneticiler tarafından sağlanması böylece farklı departmanlar hakkında bilgi edinmenin kolaylaşması.

6. Sorun & Çözüm Önerisi Stajyerlere eğitimleriyle ilgili olmayan işlerin yaptırılması: İş verenlerin stajyerlere daha ılımlı yaklaşmasının ve eğitimleri dahilinde yapılacak işi öğretmeye yatkın olmalarının sağlanması.

7. Sorun & Çözüm Önerisi İş hukukunun ve ahlakının ihlal edildiği durumlar: Staj yönergelerine iş ahlakının ihlal edildiği durumlarda yapılması gerekenler ile ilgili MOBING YASASI’na paralel olarak bir madde eklenmeli ve stajyerlere okullarda zorunlu İş ve Sosyal Güvenlik Yasası hakkında eğitim verilmeli.

8. Sorun & Çözüm Önerisi Stajyerlerin iş adaptasyon sorunu: Stajyerlerin sektöre adaptasyonunun sağlanması açısından staj dönemlerinin okul dönemi içine alınması (bir dönemde okul ve uygulamalı stajın birlikte yürütülmesi).

9. Sorun & Çözüm Önerisi Turizm işletmelerinde stajyer olarak yabancı stajyerlerin tercih edilmesi: Turizm işletmelerine yabancı stajyer alımına kısıtlama getirilmesi ve Türk stajyerlerin daha etkin rol alabilmesi için müfredata Türkiye turizm sektöründe etkin rol oynayan farklı dillerin konulması ve ders saatlerinin arttırılması, üniversitelerin yabancı okullarla yapılan değişim programlarının arttırılması (Boğaziçi Üniversitesi, Başkent Ünv. Dokuz Eylül Ünv. Anadolu Ünv. Atılım Ünv. ve Muğla Ünv.).

10. Sorun & Çözüm Önerisi Yurt dışında staj vaad eden kuruluşların kısıtlı olması ve kuruluşların denetiminin yetersiz olması: Bu kuruluşların daha sıkı denetlenmesi ve yurt dışına stajyer gönderiminin üniversite desteği ile yapılması.

TEŞEKKÜRLER Bizleri sabırla dinlediğiniz için sizlere Teşekkür eder zamanımızın eğlenceli geçmesini dileriz..

Staj Çalışma Grubu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ İSTAN BUL ÜNİVERSİTESİ AHMET CAN YILDIRIM ASLI FURTUL EMRE KAYGISIZ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ ESİN EBCİM CEM ÖZBEK MERSİN ÜNİVERSİTESİ SERDAR ÖZTÜRK SADIK UYAR BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ EGE ÜNİVERSİTESİ UMUT ERCAN MİHRİBAN BUYURUKCU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ AHMET BARIK SARA DEMİREL SELEN TUNÇAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ GAZİ OSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİ GÜLHAN ŞAHİN MAHMUT ÇİÇEK MUĞLA ÜNİVERSİTESİ YELİZ TANIŞ CAN YÖRÜK ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BERNA GÜLBİRLİK DUYGU ALTAY HIDIR KURT AYŞEGÜL BENGÜ SAADET CANATAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GİZEM KABAK NAFIZ ERHAN BALCI