GÖNÜLDEN SESLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.BIZ.TR Size sunuyoruz
Advertisements

SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
SES BİLGİSİ (ÜNSÜZ BENZEŞMESİ)
“a" sesinin verilmesi Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “a” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Karga ile Tilki adlı tekerlemeden yararlanılır,
Yarışma başlıyor…. Mehmet Akif Ersoy Diğer adı mayalanma olan, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle.
GETEM logosu ve kitaplar
EĞİTİM SETİ TANITIMI.
D İ L DİLİM SENİ DİLİM DİLİM KESERİM
Tatilde Yapılacaklar.
“a" sesinin verilmesi Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “a” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Karga ile Tilki adlı tekerlemeden yararlanılır,
ADIYAMAN GAP GÖRMEYENLER DERNEĞİ
SINIFTA KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
İsmail ÖZELBAŞ Vaiz FONETİK ve DİKSİYON.
MESLEK TANITIMLARI.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Hazırlayan: Çağlar KÜPELİ
Türkçe Dersi Dilimiz Konumuz Ahmet Eren Köksal
Öykü Tabanlı Öğretim The Storyline Method
Karadeniz Teknik Üniversitesi Bahar Dönemi / Trabzon Grup Üyeleri  Cennet AKMEŞE  Özlem DANIŞMAZ  Harun YILMAZ  Erol GÜLER Proje Adı: GE/KPSS.
TASARIM BELGELERİ DİLARA SOLMAZ.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
OKULUMUZ KÜTÜPHANESİNDE FAALİYETE GEÇİRİLECEK OLAN BİLGİSAYARLAR İÇİN ÖNCELİKLE ALINMASI KARARLAŞTIRILAN PROGRAMLAR.
Cuma Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Halka İlişkiler ve Reklamcılık Kampanyaları Bitirme Projesi.
Fatih İlköğretim Okulu Merve ÖZDEMİR
Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bu Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından.
Sesleri (Harfleri) Öğreniyoruz
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
SEVGİ BAYRAKTAR ANAOKULU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
SİİRT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Sayısal Öyküleştirme Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Bilgisayar aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan, hatasız ve hızlı işlem yapabilen bir cihazdır.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır
BODRUM TURGUTREİS LİSESİ
 Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş.
GÜNDEM: 1. Toplantının açılışı, oklama kağıdının imzalanması. 2. Birinci dönem çalışmalarının değerlendirilmesi. 3. Okuma – yazma öğreniminde sınıfın.
NOT TUTMA.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
ANLAMA TEKNİKLERİ: OKUMA EĞİTİMİ
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
Hece Bilgisi Ağzımızın bir hareketiyle söylenen ses veya ses topluluğuna hece denir. Duyu kelimesi du – yu olmak üzere ağzın iki hareketiyle söylenmektedir.
BRAİLLE YAZI SİSTEMİNDE KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER
SIKILDIĞIMIZDA YAPABİLECEK ŞEYLER MERVE AKKAFA. KİTAP OKUMAK Kitap okumak insanları renkli dünyalara götürür. Bu yüzden kitap okuyup hayal dünyamızı geliştirmeliyiz.
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
Görme Engelliler.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Abece, insanların eski çağlardan bugüne ağız ve dil yoluyla bir takım sesler çıkartılmasını keşfetmesiyle birlikte seslerin yazıdaki karşılığı olan işaretlerin.
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
DİKSİYON VE ETKİLİ KONUŞMA Bölüm 1
Volkan pehlIVAN Taner Arslan Özgür Çetın
YARDIMCI DESTEK TEKNOLOJİLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÖZGEÇMİŞ İŞ ARAMA MÜLAKAT İŞ HAYATI VİDEO KARİYER KAMPÜSTE ARA Ana SayfaAna Sayfa İş hayatı Etkili konuşmanın 7 yoluİş hayatı Etkili konuşmanın 7 yolu.
MENDERES BALTA  Basım mürekkep uygulama yoluyla bir levha veya kalıbı kağıda yada kumaşa bastırarak, günümüzde ise birçok başka yöntemle metin.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
Storytelling BTÖ716- Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı
Sunum transkripti:

GÖNÜLDEN SESLER

AMACIMIZ

Toplumsal duyarlılık kapsamında yardım ulaştırmamız gereken kişilerin öncelikle engelliler olduğunu düşünerek görme engelli arkadaşlarımız için sesli kitap projesine dikkat çekmek istedik. Biz Murathan MUNGAN’ın "Eldivenler, Hikayeler" adlı hikaye kitabıyla başlangıç yaptık. Bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla okulumuz ve hastanemizin ilgili noktalarına bilgilendirme afişlerimizi astık.

Görme Engellİler NasIl okuyup yaZMAKTADIR? Görme engellilerin okuyup yazmak için kullandıkları, noktalardan oluşan kabartma bir yazı sistemi bulunmaktadır. Bu yazı sistemi, 1829'da Luis Braille adlı bir kişi tarafından bulunmuştur. Altı nokta sisteminden oluşan bu yazıya " Braille yazı" denilmektedir.

Görme engelliler için asıl kitaplar kabartma harflerle basılanlardır Görme engelliler için asıl kitaplar kabartma harflerle basılanlardır. Ancak kabartma baskının yüksek maliyetli ve oldukça güç bir iş olması nedeniyle tüm kitapların bu yöntemle basılması pratik açıdan mümkün değildir. Ülkemizde Braille alfabesini bilen ve kullanan görme engellilerin sayısı ne yazık ki birkaç bini geçmemektedir. Bu durumun çözümü olarak akla gelen ilk yöntem sesli kitap üretimidir. Görmezler için sesli kitap üretimi, çoğunlukla gönüllülerin sesli okumalarının kayda alınması biçiminde gerçekleşmektedir

SESLİ KİTAP NEDİR?

Bir kitabın yüksek sesle okunarak ses kaydının yapılmasıyla oluşan kitaplara sesli kitap ya da konuşan kitap denir. Günümüzde yalnız görme engelliler için değil, gören okuyucuların kullanımı amacıyla da sesli kitap üretilmektedir.

Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok kitabın profesyonelce hazırlanmış sesli versiyonu satışa sunulmakta ve kitapseverlerce özellikle araba kullanırken, CD çalarlarında dinlemek üzere tercih edilmektedir. Ülkemizde de son yıllarda basılan kitaplardan bazılarının sesli kopyaları hazırlanmakta ve satışa sunulmaktadır. Bununla birlikte konuşan kitaplar, yoğun olarak görme engelliler tarafından kullanılır ve tercih edilir.

KİTAP SESLENDİRME KURALLARI

1. Seri ve hatasız seslendirebilmek için kayda geçmeden önce okunacak kısım mutlaka önceden sessiz okunmalıdır. 2. Önce mikrofon düzgün şekilde takılmalı ve ayarlanmalıdır. Okuma sırasında duraklamadan kesinlikle mikrofon düzeltme, su içme, öksürme gibi başka bir işlem yapılmamalıdır. Mikrofona dokunulmamalıdır. 3. Okuma dışında başka bir işlem yapılacağı zaman “öksürme gibi esneme gibi” cümle bitiminden sonra kayıt duraklatılmalıdır. Okumaya hazır hale gelince önce duraklatma iptal edilip sonra okumaya geçilmelidir.

4.  Okuma sırasında sesimizi zorlamamalı kasmamalı ve sert ve hızlı nefes alınmamalıdır. 5. Sesiniz yorulunca veya 60 dakika sonra mutlaka kaydı durdurup ara verilmelidir.  6. Kitap mikrofondan uzak tutulmalıdır, sayfa sesi kayda geçmesin. Seslendirme sırasında, sayfa çevirme sesi duyulmamalı. Nefes alırken daima ağızdan nefes alınmalı. Burundan nefes alınması halinde dikkat çekici sesler çıkabilir. Nefes alma sırasında dili oynatmamaya da dikkat edilmeli.

GÖNÜLLÜ OKUYUCU OLARAK YARDIMCI OLACABİLECEĞİNİZ YERLER

KADIKÖY BELEDİYESİ GÖRME ENGELLİLER SESLİ KÜTÜPHANESİ ALTINOKTA KÖRLERE HİZMET VAKFI SESLİ KÜTÜPHANESİ İBB SESLİ KÜTÜPHANESİ MİLLİ KÜTÜPHANE KONUŞAN KİTAPLIĞI

AFİŞlerİMİZ

posterİMİz

Danışman : Doç.Dr.Işık KARAKAYA *Mustafa ÖZSAN *Beyza Nur SARGIN *Tuğçe BIYIKLI *Mehmet Ali KESKİNKILINÇ *Murat KARAER *Tuğçe YILMAZ *Kübra TAZE *Hasret KAYA *Merve ALTUNTAŞ *Rıfat Can ÇÜMEN

TEŞEKKÜRLER…