MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Advertisements

SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
DÜNDAR UÇAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI K12 Sistemi ile çocuğun Akademik olarak gelişiminin takibi. İnternet Explorer Web tarayıcı adres çubuğuna aşağıdaki.
BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Rakamlarla Öğrenme Biz.. %80 Söylediklerimizin %90
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
EŞİT PARÇALAR 1 adet 1 adet
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
Hayatta başarılı olmak için sahip olmanız gereken ilk şey nedir?
 Merkezi eğilim ölçüleri: Ortalama Ortanca Mod  Ortalama: İki veya ikiden fazla sayının toplamının toplanan sayıların adedine bölünmesiyle elde edilen.
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
KONYAALTI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PTS NİSAN 2013
NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.
KÜLTÜREL BİRİKİM Kazanım: Kültürel birikimin kişiliğine ve kariyerine katkılarını belirtir. 12. Sınıf 27 nolu kazanım etkinliği.
Fatih TAŞ Matematik Öğretmeni HİSTOGRAM.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ÖDEV-BAŞARI Sevgili Öğrenciler;Ödevin eğitim hayatınızda çok önemlidir. Ödevin amaçları şunlardır Derse hazırlıklı gelmek Derste öğrenilen konuları pekiştirmek.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
NEVVAR SALİH İŞGÖREN TEK. VE END. MESLEK LİSESİ
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DOSYAMA BAKIYORUM Kazanım: “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosyası” ndan yararlanarak yükseköğretim programı seçer. 12. Sınıf 119 nolu kazanım etkinliği.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
AMAÇ VE HEDEF BELİRLEME
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler BÖLÜM 5 Öğretimin Değerlendirme ile Yapılandırılması.
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
SABİS 2016 YILI HEDEFLERİ.
REHBERLİK SERVİSİ motivasyon semineri.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
BETONARME YAPILARIN PROJELENDİRİLMESİ DERSİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
Matematik Performans Ödevi Ad: Salih Soyad:AkkanNo:1137Sınıf:10/D.
Bilgi Yönetimi ve Matematik Hafta 5
Sunum transkripti:

MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği

MESLEKİ HEDEFLERİM Bu etkinliğimizin amacı, hayatımız için kısa ve uzun dönemli mesleki hedeflerimizi belirleyebilmemizin eğitsel-mesleki gelişiminize sağladığı katkıyı fark etmemizdir.

MESLEKİ HEDEFLERİM Hedef belirlemek hayatın her aşamasında olduğu gibi mesleki hedefleri belirlemede de son derece önemlidir. ? ?

MESLEKİ HEDEFLERİM Şimdi, seçmeyi düşündüğünüz mesleklerle veya mesleklere ulaşmada sizlere yardımcı olacağını düşündüğünüz kısa veya uzun dönemli hedeflerinizi birlikte sıralayalım… …………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………….... ……………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………… Öğrencilerin belirttiği hedefleri tahtaya yazabiliriz…

Kısa ve Uzun dönemli hedefler listemiz şöyle bir liste olabilir; Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, Üniversite sınavından 450 puan almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, vb...

MESLEKİ HEDEFLERİM Sıralamayı tamamladıktan sonra, mesleki hedeflerimizi kısa ve uzun dönemde olarak ayıralım ve buna göre tekrar bir sıralama yapalım.

Şimdi hedeflerimizi Kısa ve Uzun dönemli olanlar olarak belirleyelim: Kısa dönemli hedeflerimiz 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, Uzun Dönemli hedeflerimiz Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, Üniversite sınavından 450 puan almak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak

Şimdi Kısa ve Uzun dönemli hedeflerimizi tarihsel olarak sıralayalım: Kısa dönemli hedefler listesi Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Uzun Dönemli hedefler listesi 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak Üniversite sınavından 450 puan almak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, Bu gün yıl sonunda 1. Dönem sonunda Beş yıl sonra

MESLEKİ HEDEFLERİM Çevrenizde gelecekte seçmeyi düşündüğünüz mesleği yapan kişilerle de konuşarak onların mesleki hedeflerini belirlemede nasıl bir yol izlediklerini sormanız, sonrasında da bu yollardan sizin de faydalanıp faydalanamayacağınızı değerlendirmeniz doğru mesleki tercih için oldukça yardımcı olacaktır.

geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atmasında son derece önemlidir. MESLEKİ HEDEFLERİM UNUTMAYALIM!!!!! Kişinin kısa ve uzun dönemdeki hedeflerini mesleki anlamda da oluşturması, geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atmasında son derece önemlidir.

Şimdi bir hayat dersi… MUTLAKA HEDEFİN OLSUN Yale Üniversitesi mezunları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, mezunlarla görüşülmüş ve onlardan açık ve belirli hedeflere sahiplerse bunlara nasıl ulaşacaklarına ilişkin planlarını yazmaları istenmiştir. Mezunlardan sadece %3’ünün böyle yazılı amaçlara sahip olduğu görülmüştür.

Şimdi bir hayat dersi… MUTLAKA HEDEFİN OLSUN Yirmi yıl sonra, yani 1973’te araştırmacılar 1953’te görüşme yaptıkları kişilere tekrar gitmişler, diğer konular bir tarafa, daha önce yazılı amaçlara sahip olan %3’lük kesimin finansal açıdan; geri kalan%97’nin toplamından daha iyi durumda olduklarını görmüşlerdir. Bu sadece kişilerin finansal gelişmelerini göstermektedir. Araştırmacılar, ölçümü zor olan; mutluluk, neşeli, huzurlu olma gibi sübjektif durumlarda da %3’lük kesimin diğerlerinden çok daha iyi olduklarını belirlemişlerdir. "Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur."

TEŞEKKÜRLER…