İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

E-SAĞLIK VERİLERİ VE ADLİ BİLİŞİM
RUH SAĞLIĞI Zafer Zengin Özel Fatih Fen Lisesi Biyoloji Zümre Başkanı
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KYS KURARKEN KARŞILAŞILABİLECEK GÜÇLÜKLER •Örneğin hastanelerde KYS; •hem otelcilik •hem restaurant •hem de medikal konuları kapsamalı.
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
BESLENME DESTEK EKİBİ YAPILANMADAKİ SORUNLAR
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
HASTANELER ARASI NAKİLLER
EN TEMEL HASTA HAKKI “hekim seçme hakkı”
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
ADLİ TIP ANABİLİM DALI’na
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
Hastalık ve Mortaliteyi Azaltmada Genel Sağlık Kontrolleri Dr. Mustafa Kürşat ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
Doktor Doktorların Görevleri Nelerdir?
Podoloji Eğitimi – Tanımlar
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
23. Klinik bilgi sistemleri
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
BİRİNCİ BASAMAK HEKİMLİĞİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
EVDE HASTA BAKIMI.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
DOKTOR DOKTOR NEDİR, NE İŞ YAPAR DOKTOR NASIL OLUNUR DOKTORUN MAAŞLARI
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
HEMŞİRE NE YAPAR?.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
Madde Bağımlılığı.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM BÖLÜMÜ İAY 103 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ YÜK.HEM.DAĞHAN AYLANÇ.
TOBB ETÜ HASTANESİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
CERRAHİ UZMANLIK DALLARINDA İŞBİRLİĞİ VE UZLAŞI Doç. Dr. Ethem Beşkonaklı Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı UDEK Kurultayı.
Sultan 2.Bayezid Külliyesi (Cami-Tıp Medresesi-Darüşşifa-
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
/ 231 Sağlık Hizmetinin Sürekliliği Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
TEMEL KAVRAMLAR VE SAĞLIK HUKUKU
1 HASTA UYUMU UYUMU Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Konya.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
DİSPANSERLER
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
Hastalıklar ve Hastaneler
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Arş. Gör. Dr. Ayşegül ÖZSALİH YILMAZ
PERİNATOLOJİ NEDİR ? Doç.Dr.Başak Baksu.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
Farmakovijilans Sorumlusu
Sunum transkripti:

İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK Çocuk Doktoru Çocuk doktoru olmak istiyorum. Çünkü çocukları çok seviyorum,onlarla ilgilenmek beni mutlu ediyor. Çocuk doktorluğu, tıpta nispeten yeni bir ihtisas dalıdır. çocuk doktoru, çocuk hastalıklarına bakar, çocukların bedeni ve zihni gelişmesini engelleyen anomalileri tedavi eder. Çocuklarla ilgili her iş gibi çocuk doktorluğu da cazip bir meslektir. Bununla birlikte, sağlık personeli en zengin ülkelerde bile, çocuk doktorlarının sayısı fazla değildir.

Çocukların tedavisi. yetişkinlerin tedavisine benzemez Çocukların tedavisi. yetişkinlerin tedavisine benzemez. çocuk narin varlıktır. Sıkıntılarını açık bir şekilde anlatamaz, acılarının kaynağını bilemez. Çocuk doktoru, gerek süt çocuğu, gerek gelişme çağındaki çocuk hakkında geniş mesleki bilgilere sahiptir ve çocuğun yaşına uygun muayene, usullerinden yararlanmayı bilir. çocukluk, kişiliğin oluşmasında çok önemli bir dönemdir. Bir çocuğun normal gelişmesine engel olan sorunları ancak bir uzman çocuk doktoru çözebilir. Çocuk doktorları, kendi muayenehanelerinde .çalışırlar veya resmi yada özel sağlık kuruluşlarında (doğum evleri,hastaneler, eğitim kurumları v.b.) görev alırlar.

Genel Uygulamada, çocuk doktorları, aşı, genel sağlık sınav teklif ve minör koşulları ve yaralanmaların bir ürün yelpazesine için tedaviler. daha ciddi bir sorun olan bir hastada tezahür, genel bir uygulama çocuk doktoru onu ya da uzman bir ona bakın ne zaman alacağım. Pediatristler oftalmoloji çalışan bulunabilir, romatoloji, cerrahi, anestezi, psikoloji, nöroloji ve diğer tıbbi uzmanlık bir ürün yelpazesine. sık sık bu tür hastanelere en iyi bakım için gönderilen birçok eğitim hastaneleri ve çok çocuk hasta çok ince çocuk programları var.

İnsanlar bazen işin çok faydalı, hem de benzersiz bir hayal kırıklığı olduğunu söylüyorlar. Bir çocuk sadece hasta hasta ile çalışması gerektiğini ancak veli ve son derece ilgili olabilecek diğer aile üyeleri ile. onlar sadece çocuklarla çalışmak için tüm doktorlar gibi, bir çocuk doktoru da görev şüpheli çocuk istismarı rapor gibi belirli etik sorumlulukları vardır, bir sorun daha sık çocuk hekimleri tarafından karşılaştı.

Araştırma Yaptığım Kaynaklar www.heryastan.com Şifa doktoru.com Chatoda.net Masaustu-resimleri.com Manzara1.com BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM… BUKET ÖZTEKİN 6-B 1204