Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Advertisements

PERFORMANS KRİTERLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Teknoloji Transfer Ofisi
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
Fatih Üniversitesi Burak Yener
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)

Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve üniversite-sanayi işbirliğini temin etmek amacıyla faaliyet gösteren etkin bir arayüz olmak Gazi TTO’nun Amacı

Geçmiş Tecrübelerimiz 2007 yılından beri faaliyette olan TPE destekli PATENT DESTEK BİRİMİZ 2010 yılından beri faaliyette olan proje destek programları konusunda oldukça tecrübeli olan PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’miz 2008 yılından beri faaliyette olan, akademik spin-off’lar ve kuluçka faaliyetleri konusunda oldukça başarılı uygulamaları olan GAZİ TEKNOPARK TTO çatısı altında yeni yapılanma

Gazi Üniversitesi ve Gazi Teknopark irtibat ofisleri Gazi Üniversitesi ve Gazi Teknopark bünyesinden görevlendirilen 10 kişinin üzerinde nitelikli bir ekip Dış tedarikçiler yoluyla eğitim, danışmanlık vb. nitelikli destek hizmetleri Organizasyon

Prof. Dr. H. Mehmet Şahin – TTO Yöneticisi Hanzade Sarıçiçek – TTO Yönetici Yardımcısı Ömer Baykal – Proje Yürütücüsü Yrd. Doç Dr. Umut Arıöz - Destek Programları Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürün - Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri Sorumlusu Uzm. A.Özge Eken - Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Yrd. Doç Dr. Gökhan Küçüktürk – Danışman (Mühendislik İrtibat Noktası) Semih Uzunoğlu - Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri Pelin Taşçı – Girişimcilik Seçil Coşkun – Destek Programları Organizasyon

Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Üniversite ve iş dünyasının; Ar-Ge, üniversite sanayi işbirliği, yürütülebilecek faaliyetler ve teknolojik konularda bilgi sahibi kılınması Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler Üniversitelerin ve iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından yararlanması için bilgilendirme, projelendirme ve idari destek işlemleri Modül 3: Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri Üniversite sanayi arasında sözleşmeli Ar-Ge faaliyetleri yürütülmesi Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Üniversitelerde Fikri Mülkiyet kapsamında değerlendirilebilecek çalışmaların belirlenmesi, patent işlemleri ve patentlerin ticarileştirilmesi Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Yeni ürün ve teknolojilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik olarak akademisyen ve üniversite öğrencileri tarafından kurulacak firmaların desteklenmesi Hizmetlerimiz

Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Üniversite içerisinde mevcut durum analizi ve teknoloji transfer potansiyelinin belirlenmesi Akademisyen Görüşmeleri ve Veri Tabanı kaydı Firma Görüşmeleri ve Veri Tabanı Kaydı TTO kapsamındaki konularla ilgili etkinlikler ve eğitimler düzenlenmesi (Girişimcilik, proje ve iş planı hazırlama, Ar-Ge destek programları, fikri mülkiyet hakları, finansman, pazarlama, v.b.) İlgili fuar ve etkinliklere katılım ve üniversite bünyesindeki projelerin tanıtımı Modül-1 Kapsamında Faaliyetler

Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler Destek Programlarından (TÜBİTAK, KOSGEB, San-Tez, Teknogirişim, AB, Kalkınma Ajansı, v.b.) Yararlandırmaya Yönelik Bilgilendirme ve Teşvik Etme İletişim ve Koordinasyon Proje Yazma Desteği Proje Yürütme Sürecindeki Destekler Modül-2 Kapsamında Hizmetler

Modül-3: Üniversite-Sanayi İşbirliğine Dönük Proje Geliştirme Hizmetleri Üniversite-sanayi işbirliği yaratmaya yönelik etkinlikler Üniversitede oluşan proje fikirlerinin sanayi kuruluşlarına duyurulması ve tanıtılması Sanayi kuruluşlarının ziyaret edilerek Ar-Ge proje taleplerinin belirlenmesi, Ar-Ge talepleri tespit edilen firmalara çözüm sağlayabilecek nitelikte araştırmacıların bulunması ve firmalarla eşleştirilmesi Üniversite ve sanayi arası projelendirme ve proje yönetimi hizmeti verilmesi Üniversitelerin altyapısının (laboratuar gibi) özel sektör kuruluşları tarafından değerlendirilmesinin sağlanması Modül-3 Kapsamında Faaliyetler

Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Üniversite bünyesinde Fikri Sinai Haklar (FSH) politikasının oluşturulması (İlgili mevzuat değişikliği beklenmektedir.) Üniversite bünyesinde FSH farkındalığının arttırılması ve potansiyeli olan buluşun/bilimsel çalışmanın tespiti Uygun bulunan buluş/bilimsel çalışma için FSH başvuru desteğinin verilmesi Buluşun/bilimsel çalışmanın pazar araştırması, ticaretleştirme planı ve değerlemesinin yapılması konusunda buluş sahibine destek verilmesi Potansiyel müşterilerin belirlenerek buluş sahibi ile bir araya getirilmesi Buluşun/bilimsel çalışmanın ticarileştirilmesine (lisanslama, satış, v.b.) yönelik hukuksal ve teknik hizmetlerin verilmesi Modül-4 Kapsamında Faaliyetler

Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Üniversite çıkışlı firma (spin-off) kurulmasını teşvik etmek ve şirket kuruluş desteği vermek Mali, idari ve hukuksal konularda danışmanlık desteği vermek “Mentor havuzu” yoluyla koçluk desteği vermek Finansman kaynaklarına erişim konusunda destek vermek Modül-5 Kapsamında Faaliyetler

Gazi Üniversitesi TTO Ofisi Adres: Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası Çatı Kat (Proje Ofisi) Tel: (312) / (312) Gazi Teknopark İrtibat Ofisi Adres: Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi, Teknoplaza Binası, Gölbaşı/Ankara Tel: (312) İrtibat Bilgileri

TEŞEKKÜRLER…